icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
14. nov 2013

@michaelamilan mali sme podobnu noc, ale drobec je hore od 6:20, on si uz pospal 2x po 30 minut.

Dnes dukatove buchticky a pre mojho chlapa cervena sosovica so zemiakom.

womankc
14. nov 2013

Dievčence kašlite na to už . Táto téma slúžila na inšpirácie nové i starosvetské recepty. Každý si tu nájde , čo je jeho žalúdku najbližšie. Ani mne sa tu nepáčia niektoré jedlá, ale preto to nebudem nejak zvlášť komentovať, jednoducho prekliknem a nájdem niečo čo sa mi páči . A myslím si, že hovorím za viacerých tu, pridávajte sem recepty akékoľvek, niekto rád knedlo vepřo a niekto seitan , však 100 ľudí 100 chutí. Ak sa Vám tu niektorým nepáčia starosvetské alebo typické jedlá, pridajte sem niečo nové - iné . Tak môžete "povzniesť povedomie" Je tu veľa ľudí, ktorí v tom isto nájdu inšpiráciu. Ale vymieňať si tu názory , že ja to takto a hentak, to je načo dobré . Takéto dohady do tejto témy vôbec nepatria, tu si má nájsť inšpiráciu tak mäsožrút ako vegetarián, tak bonviván, ako zdravojedlík .
Vareške zdar !

denisa87
14. nov 2013

@hatapkagb no ja neviem,ja ju inak ani nerobím, 😕 ,iba v rure,sa mi vzdy porarí,treba skusit aka bude 😉

veve39
14. nov 2013

@vafinka ja som v tejto teme asi pred rokom nasla tento recept na tarhonu, odvtedy uz robim iba takto, vzdy sa vydari - v mikrovlnke (akurat tie minuty u mna neplatia, robi sa dlhsie)...v mikrovlnke nevarim nic ine, ale tarhona sa tymto sposobom vzdy super a jednoducho vydari
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5070

viva13
14. nov 2013

ahoj, prosím poradíte niekto recept na kysnutú v bábovku?manželovi velmi chutia tie z obchodu tak chcem vyskušať upiecť najlepšie v pekárničke,dakujem

eva7780
14. nov 2013

dnes kuracie pečienky na cibulke ,ryža ,hrášková polievka
@zuzub ja začínam piecť po skončení mikuláša,začínam medovníčkami a po troche pečiem ostatné suché 😉

vafinka
14. nov 2013

@veve39 dakujem ti pekne,skusim od vas oboch postupy, este raz dakujem

lydia22
14. nov 2013

U nás sa dnes dojedli kuracie stehna s kyslou kapustou a zemiakmi a urobila som este zeleninovu polievku a bábovku 🙂

lydia22
14. nov 2013

@mirage prepáč ale toto je téma o receptoch a nie o kvalite či nekvalite daných jedál, si možeš založiť temu a tam diskutuj! Neviem prečo tu píšeš ako sa pozastavuješ nad niektorými jedlami ktoré vyzeraju ako by ich už niekto jedol JA som také tu este nevidela! odfot nam tvoje jedlo
Ja sem chodím pre inšpiráciu pre receptíky a pokochať sa fotkami jedál
Každý varí ako vie aké má možnosti

smuhyta
14. nov 2013

u nas dnes boli spagetky so zeleninou-z obchodu 😀 😀 ,,fotky nedavam nemam kedy,ale asi ani nikdy nedam ,lebo sa to tu nejak meni na urazanie,,skoda,lebo my co zijeme mimo sk velakrat slintame nad foto co su tu vdaka vam vsetkym co davate fotky 🙂

pragmaticka
14. nov 2013

tak na obed zvysky zo vcera a na veceru som si prave spravila tvarohovu natierku. v rure sa este pecie moja prva vianocna stola zo spaldovej muky tak som na nu fakt velmi zvedava. dufam sa vydari bo zajtra pridu svokrovci.. 😀 ked sa dopecie pridam foto.. 😉

pragmaticka
14. nov 2013

a tu je moja prva spaldova vianocna stola s hrozienkami, susenymi ribezlami a kuskami cokolady..chuti vyborne!

aylina
14. nov 2013

dneska mame na veceru bravcove meso na cibulke so zemiakmi zapecene v rure

michaelamilan
14. nov 2013

Konečne som sa dala do kopy 😀 spravila som takú light večeru šalátik s balsamicom a k vínku rokfordové guličky, ale ešte čakám kým príde miláčik z obchodu a prinesie cibuľu 🙂
@abriela no dnes som bola ako mechom uderená 😀 ešte aj to počasie do toho.....uf.......ale vyzerá to že lezie von druhý očný zub, tak preto taká nepokojná noc.

zuzananinka
14. nov 2013

@vafinka tak dám Ti aj moj postup na tarhonu - skus a uvidíš - - -ja som tiež vyhadzovala hrnce :DDD no tak 2 dcl tarhonu opražím na suchej panvici miešame neustále aby nezhorela - ked už chytá pekne farby pridám trochu oleja a rýchlo poriadne zamiešam a následne ihned zalejem 1,5 dcl vody /ja nedávam horúcu/ osolím robím na sklokeramike na stupni 3 cca 15 minut - takto isto robim aj slovenskú ryžu /necham mierne odokryté/ a hotovo - ked ju nejeme ihned pri chladnutí sem tam premiešam, lebo sa zlepí ale nevadí to aj ked je zlepená - - inak rovnaké množstvá a čas používam aj na obyč. ryžu -- ked som mala plynový sporák tak som robila kolko ryže tolko vody a 20 minut - tarhonu som vtedy nevedela ešte robiť 😀

efci
14. nov 2013

zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a kura "Tikka" s ryzou 🙂

efci
14. nov 2013

Zienky ja sa chystam robit na vianoce kokosove jeze, kedze to vyzera celkom jednoducho a mame to radi. Len taky dotaz, ono sa to potom "maca-obaluje" v tej poleve. Akoze treba to zlahka obalovat alebo to mozem aj cele potopit??? 😝 Ci to by uz bolo asi moc rozmagane keby sa to ponorilo.

abriela
14. nov 2013

@efci mozes cele ponorit. Su 2 druhy, recepty. Jedno cesto je piskotove, druhe medove

titkovamiriam
14. nov 2013

dnes sme dojedli včerajsiu hraskovu a robila som karfiol ako,,mozoček,,a upiekla som mufiny a kedze sme boli večer maximalne mlsný dali sme si so zmrzlinou 😀

efci
14. nov 2013

@abriela aha tak to som nevedela...a mozes nejaky odporucit???

marianna2468
14. nov 2013

@vafinka ak mozem poradit s tou tarhonou,tak ja robim takto - nasypem ake mnozstvo potrebujem do hrnca a dam do rury na max.stupen a sledujem aby prilis nezhnedla,stale premiesavam a ked ma taky nadych do svetlo hnedej,tak vyberem a necham vychladnut / toto si mozes urobit aj den vopred,tympadom bude priprava rychlejsia/ Potom uz len uvarim akocestoviny v osolenej vode a chutnam kedy uz je makka.Scedim ,necham odkvapkat a podavam.

eva7780
15. nov 2013

dnes u nás bravčový guláš a pirohy na sladko 🙂

womankc
15. nov 2013

@efci ja to celé ponorím a hneď vytiahnem a šup do kokosu , je to jednoduché, neboj čokoláda nie je kakao má hustejšiu konzistenciu a nevpíja sa to , len tak akurát 🙂

daniz
15. nov 2013

@zuzananinka Pozri, žiadny test tu nikto nikomu nedáva . Len toľko "ži a nechaj žiť"a každý má svoju hlavu,svoj názor, presvedčenie. Môj mm je názoru že aj klobása je cereálna 😀 😀 či?

veroveronika
15. nov 2013

sosovicova polievocka a sulance s makom 🙂

lydia22
15. nov 2013

Zo včera máme zeleninovú polievku a urobím langoše

womankc
15. nov 2013

ahojte dávno som nepridávala recepty, posledne som varila len polievku z kuracích stehien, do toho vývaru som obrala len to mäsko, kože a iné časti som dala našemu novému členovi _ mačičke líze xixixii 🙂 , potom som pridala zemiaky, petržlenovú vňať nastrúhaný kus zeleru , 4 rúžičkové kely a nasypala som tam trochu detskej krupice , bola veľmi lahodná polievočka. druhé som robila cestoviny a na to udusené šampióny s petržlenovou vňaťou, pórom v sladkej smotane stroškou kurkumy , do toho som potom zamiešala nakrájané tofu biele. zmizlo to rýchlosťou blesku.
Včera som dostala zabíjačkovú polievku a plný vandlík zabíjačkovej kaše, robila svokra len tak a podarila sa jej úplne excelentne, na večeru som ešte robila varené zemiaky s maslom pretžlenovou vňaťou a do toho som len nakrájala pochúťkové tofu, ostalo ešte trošíčku mne dnes na obedík , dorobila som si k tomu cvikľovo-mrkvový šalátik

vafinka
15. nov 2013

@marianna2468
@zuzananinka dakuje mvam kocky, tak to aby som nakupila tarhone a hrncov a sla skusat, ste zlate, dakujem vam este raz 😀

zuzkat1
15. nov 2013

Baby a stolu ci plnene rozky-bratislavske...to kedy robit?. Rozky asi tesne pred ale kolko vdrzi stola?

sarah00
15. nov 2013

@daniz prosím ťa, k tomu receptu na parížske rožky: 1/2 smotany na šľahanie, chápem polovicu z 250ml? ďakujem 😉 🙂