icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

cukrik580
15. nov 2013

madarsky gulas od vcera s knedlou 🙂 mnamka 🙂 podaril saaaa 🙂 a zajtra asi spravime file pecene na masle s vegetkou a pyre 🙂 a hovadziu polievocku 🙂

efci
15. nov 2013

@womankc a mohla by som poprosit tvoje recept? lebo tie co mam ja, tam ta poleva z kakaa nie z cokolady.

bambina78
15. nov 2013

ranna omeleta. takto s petrzlenom nam ju pripravovali na dovolenke v turecku..odvtedy inak nerobim 😉 je to faaajne 🙂

raza
15. nov 2013

ahojte. včera som prvý krát v živote kúpila a ochutnala javorový sirup a mňáááám!! to prečo mi nikto nepovedal, že je to také dobré ??? 😅 akože keby to nebolo také drahé, tak už je asi tá flašťička vypitá 😀 no a samozrejme idem si k vám po radu. chcela by som urobiť také tie klasicé americké lievance.. alebo je to to isté, ako u nás dolky?? nemáte niekto recept na tie lievance? môžte aj viaceré, aspoň poskúšam 😅 a kludne dajte aj iné tipy, kde využívate javorový sirup 😉 len nepíšte, že ho používate všade namiesto cukru, to by ma vyšlo draho 😀
a ešte, ak by sa vám chcelo, mohli by ste mi napísať, aký kupujete - myslím značku.

womankc
15. nov 2013

@efci môžeš, ale musím ich pohľadať, ja mám taký hodne starý recept, tak tam sa dávala roztopená čokoláda, ale čo som pozerala na vareche tak tam je všetko s kakaom , ale v podstate je to to isté , akurát , že ja som mala čokoládu varovú , nemusíš sa toho vôbec báť , tá piškóta toho vezme len toľko, koľko treba, len ponor a vytiahni a obaľ , ono to ešte pekne stuhne, keď sa odložia a je to skutočne veľmi dobré . Recept pohľadám a pridám

womankc
15. nov 2013

@zuzkat1 to by som robila tak tri štyri dni pred vianocami

zuzkat1
15. nov 2013

@raza ja kupujem v dmku a lievance original neviem.. ja robim hustejsie palacinkove cesto s trochou kypr.prasku. a sirup davam napr do jogurtu,ovsenej kase alebo na struhane jablka.

danielaj
15. nov 2013

@lululka555 kokosové duté som nerovbila, ale orechové robievam každý rok, na tie mám výborný recept 😉

veve39
15. nov 2013

@raza aj ja kupujem v DM-ke Alnatura, prip. v Bille
kupujem C grade (stupen), to je intenzita toho javor. extraktu (od A po D), C-cko je aj vo svete najpredavanejsi, A-cko sa mi uz zda velmi slaby...

ja davam do kase - ovsenej na dosladenie, na ovocne pohare, na lievance-palacinky
pre moju 3-rocnu dcerku je NAJ ranajkova bodka (po ovsenej kasi) ohriankovane grahamove pecivo, potrete maslom a pokvapkane javorovym sirupom 🙂
a veru aj ja si dam taketo ranajky rada ku kave 🙂

danielaj
15. nov 2013

@efci ja ježe robievam každé vianoce, aj pomimo, máme ich veĺmi radi, robievam super cesto, kde ide karamel, tak sú ešte lepšie, ja si to dám na sitko a pooblievam tou polevou a potom obalím v kokose, nemáčam to celé, bolo by to veĺmi mokré 🙂 ak by si chcela recept, mám ho v albume 🙂

danielaj
15. nov 2013

@raza aj ja kupujem javorový v DM-ke, a polievam s ním lievance - klasické, jablkové, tiež palacinky, ovsenú kašu, cereálie, prípadne domáci jogurt atď... 🙂

danielaj
15. nov 2013

a ja som dnes varila šošovicovú omáčku na kyslo, robila som z červenej šošovice, a granadúr, dlho sme nemali, k tomu ľadocý šalát alebo kyslá uhorka a koláčik už dnes isto spravím, chystám sa naň už druhý deń a nejak nie je času 😒

zarabono
15. nov 2013

Fazulova polievka od vcera,ryzovy nakyp s marhulami,od svokry kapustnica a idem robit kysnute tvarohove kolace

bimbo37
15. nov 2013

@pragmaticka sup sem s receptikom, vyzera uzasne. vyskusam aj ja😃

daniz
15. nov 2013

@sarah00 ano, 125 ml

daniz
15. nov 2013

@hatapkagb no pozerala som, ja robievam tieto sú super:http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2658&user=11265
dnes bude pizza. alebo omeletky so zeleninkou...

lululka555
15. nov 2013

@danielaj ďakujem , ak budeš mať čas napíš mi receptík aj na tie orechové,pre budúcnosť 😉 nám na svadbu piekla jedna pani,úúúžasné kokosové ,ak zoženiem od nej recept ,tak sa podelím zase ja s tebou. 🙂
chcem ich na vianoce skúsiť a mám v zozname už zopár druhov kde idú orechy,takže kokosové by bodli. 😵

lululka555
15. nov 2013

ahojky, ja ešte dováram , dnes cuketový prívarok, ten už mám hotový, a s varenými zemiakmi a volským okom. A pre mm omeletku s cuketou. 😉

pragmaticka
15. nov 2013

@bimbo37 noo takze original receptik na tuto stolu je:
500g polohrubej muky
200g praskoveho al. kryst. cukru
citronova kora
250g masla
250g tvarohu
2x vajicka
1x prasok do peciva
1x vanilkovy cukor
cele to zmiesas dokopy, pridas bud hrozienka, kusky cokolady al. suseneho ovocia podla chute a hodis na 170-180 st na cca 45 minut do truby. Je mozne ze budes musiet este trosku pripekat, tak radsej vyskusaj cesto skor nez vyberies, ci uz je hotove. Potom potri maslom a pocukruj praskovym cukrom. Dufam ti bude chutti!

Inak moja je taka tmava preto bo som nahradila polohr. muku za spaldovu a obycajn. cukor za hnedy..ale original recept som jedla minule u kamosky a bola tiez vyyyborna!! 😉

janka256
15. nov 2013

@bambina78 JEEJ DAS RECEPTIK VYZERA TO VELMI MNAM 🙂

veronicka1901
15. nov 2013
zuzub
15. nov 2013

ja dnes úplne nezdravo vyprážaný syr s tatarkou a zemiaky 😀

mima2778
15. nov 2013

Dnes rybka so zemiackami 🙂

efci
15. nov 2013

dnes celozrnne cestoviny + slaninka, por, smotana, parmezan. Zajtra paradajkova pol. s cestovinou a "fajitas".

efci
15. nov 2013

@womankc a musia byt v chladnicke ci staci vonku v krabici. Pytam sa lebo na SK je standardne v decembri vonku vacsia zima ako v chladnicke 🙂 , ale ja som na juhu FR, takze ked bude vonku 10 stupnov je to v poho?

womankc
15. nov 2013

@efci no malo by to byť v chlade , tak ale 10 stupňov zas hádam tak veľa nie je , chceš to teraz na zjedenie? ja si myslím , že v krabici by ti to stačilo ak to má byť na chvíľu, ale ak to budeš robiť na trebárs na vianoce a dlhšiu dobu, tak to musí byť vo väčšom chlade, splesneli by

abriela
15. nov 2013

@efci moj recept na jeze napisem neskor. Poleva je tiez len s kakaom.

Dnes fazulova polievka, lokse s bielou pecenou (dojdu po 2x na navstevu svokrovci). Zajtra kacka, kapusta, domaci knedlik, samozrejme buchty. Nepeceny kolacik z keksov s pudingom, slahackovo jogurtovou plnkou a bananmi sa uz chladi.

siska53
15. nov 2013

My dnes dojedame zleninovu polievku (my velki) a robila som prvykrat tortellini podla receptu z lidla od tych dvoch -plnene hokkaido tekvicou. Ale robila som ich okrem klasickej muky aj z ovsennej a amarantovej, z kazdej asi po tretine a zo zvysku plnky som spravila omacku. Su sice nejake velke a dalsie zas male, no prvy pokus, mozno sa casom vypracujem 🙂)
A na jednom obrazku su aj zemiaky s tvarohom, olivami, piniovymi semienkami a petrzlenovou vnatou, chutilo nam to 🙂)

libka1
15. nov 2013

zemiakova polievka s hribami, morcacia cina s ryzou zo vcera, tarte tatin s hruskami

zklimekova
15. nov 2013

včera sme mali paradajkovú polievke s haluškami, palacinky s jahodovým džemom a slivkovou nutelou 🙂...dnes krupičková polievka s rozšľahaným vajíčkom a brokolicou, pre deti rybka( tilapia) na masle a zemiaková kaša, pre dospelákov...aj toho našeho najstaršieho čo si myslí , že aký on je už veľkáč... nejaká riečna ryba ( ani neviem meno :D ...tiež pečená s maslom a s troškou slaninky vo vnútri..a so zeleninkou (cukety, cibuľka, paradajka, paprika.. ) a aj s chlebom.