Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes hovadzie so zazvorom a ryza.
Tak nakoniec dnes u nas zapeceny karfiol s hraskom a gorgonzolou a k tomu pecene zemiaky
Dnes: zeleninová polievka, černohorský rezen a hranolky 😉
U nas dnes slepaci vyvar , kuracie nugetky v syrovom cesticku s varenymi zemiackami na masle a paradajkovym salatikom..a dezert doboska mila..🙂))
Ahojte, u nas zeleninová polievka s krupicovymi haluskami, granadir s kyslou uhorkou a ako spomienka na detstvo: vtacie mlieko 🙂
Vcera kapustne halusky so slaninkou pre mojho chlapa a dnes grilovany baklazan so syrom a sunkou.
@madono mnaaam. Mohla by som poprosit recept na zrná? Dakujem
dnes dusené hovädzie s cestovinou a ako sladké- krupicová kaša 😉
francuzske zemiaky,zeleninova polievka
dnes slivkové gule,hráškova polievka.a zajtra to príde pečená kačka, kapusta a knedla/zemiaky.prvý krát idem piecť kačku tak hádam sa podarí.a samozrejme slepačí vývar a rezanky 😉 a asi upečiem perník.
@pragmaticka hokkaido je nasa oblubena polievocka 🙂...dcerka sa jej nevie dojest...a tekvicovy olej tam je naozaj nutnost 🙂
u nas dnes domaca "francuzska polievka", dojedacky zo vcera - granadir a uz 2.x za tyzden robim na veceru tento cuketovo-chlebovy kolac - recept som nasla tu na MK vo fotoblogoch
odporucam, je fantasticky 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovo-chleb...
zajtra chcem urobit na obedik rybku pecenu, mam kupene filety, lenze mne ta ryba ked ju dam piect tak ako keby taka je vodova, viete mi nejaky dobry receptik dat ako vy robite rybicku? dakujem 😉
Zemiaková kaša, treska, ľadový šalát 🙂
@pragmaticka diki moc. ulozene.
@michaelamilan ahoj, prosím Ťa kde sa Ti podarilo zohnať ten suprový smajlíkový vykrajovač ? Ďakujem za info 🙂
naša večera mlieko s musli
@hyta
@lucianka01 recept na kávové zrná:
200 gr. horkej čokolády, 20gr. Cera, 120gr. pomletých kakaových detských piškót, 70gr. pomletých orechov, 1PL kakaa, 150gr. práškového cukru + na posypanie dosky, 100gr. masla, 4PL silnej uvarenej kávy, 40ml rumu
Čokoládu a Ceru rozspustíme nad parou na hustejšiu hmotu a necháme vychladnúť. Piškóty, orechy, kakao, cukor, zmäknuté maslo, rum, 4PL kávy a 3PL roztopenej čokolády zmiešame. Na doske posypanej práškovým cukrom z vypracovanej vláčnej hmoty vytvoríme valček s priemerom cca 3cm. Valček nakrájame na plátky široké cca 1,5cm. Z každého plátku urobíme guľôčku, ktorú prstami mierne roztlačíme do podlhovastého tvaru a rúčkou varešky vytvoríme priehlbinu. Každé zrno polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.
týmto spôsobom nám vyjde cca 30ks, ale sú menšie ako tie z cukrárne. Takže ak vyrobíte väčšie guľôčky budú aj väčie zrná ale logicky ich bude menej 😉
my sme mali dnes bryndzove halusky. zajtra pecene morcacie stehno, ryza, kapustovy salat, karfiolova polievka, stavnaty jablkovy kolac
baby poradte prosim,,idem zajtra piect marcipanovy kolac a na naplñ mam vsetko okrem kyslej smotany-ide tam jedna cim ju mozem nahradit?
naplñ jablka,marcipanova hmota,2vajca cukor skorica a ta nestastna smotana ktoru nemam ☹

Cuketova kremova polievka, cestoviny s kuracim maskom, brokolicou a smotanovou omackou. Na poobedie mi prave kysne cesto na donutky, tak som zvedava ako sa vydaria 😉