icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

m_ij_ka
19. nov 2013

chystám sa dnes piecť syrové krekry

recept
125g hera
250g hladká múka
1/2 bal. prášku do pečiva
kyslá smotana
soľ
čierne mleté korenie
1 žĺtok
1 bielok na potretie vyvaľkaného cesta
Zo surovín vypracujeme cesto /okrem bielka/. vyvaľkáme na 3mm,potrieme bielkom posypeme sezamovými semienkami. Radielkom nakrájame na štvorce. Poukladáme na plech , pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút.

anos18
19. nov 2013

vcerajsia zdrava vecera: zeleninovy salat s tuniakom a vajickom.

beah
19. nov 2013

Ahojte, tak my dnes máme na obed zeleninovú polievočku s krupicovými haluškami a fašírky so zemiakovým pyré.

mirellka
19. nov 2013

baby na bravčové pečené, knedla a kapusta robíte ako kapustu? zo surovej či kyslej ?

mami.sk
19. nov 2013

@mirellka my robievame zo surovej červenej kapusty 😉 moji rodičia robievajú z kyslej 😉 každému podľa jeho chutí 😉

zuziq
19. nov 2013

Dnes drozdova polievka so syrovymi haluskami,maly dopapa zo vcera plnene kuracie stehna so safranovym rizotom a pre mna pikantny fazulovy salat s kuracim maskom a k tomu bielkovinovy chlebik

njonja
19. nov 2013

Spenat z cerstveho spenatu, zemiaky, vajko..

lizatko1009
19. nov 2013

u nas dnes zeleninova polievka a macanka 😀

danielaj
19. nov 2013

ahojte, včera boli dojedačky z nedele, ako každý pondelok, dnes som varila zemiakovú polievku so strúhaným údeným syrom, cestovinky s omáčkou čo chladnička dala (šunka, syr, šampióny, kukurička, domáce nakladané sušené rajčinky, cesnak,...) a na poobedie nejaký koláčik upečiem 🙂

lululka555
19. nov 2013

ahojky, ja dnes varím hovädziu polievku so zeleninkou a slížikmi, nemali sme v nedeľu, tak bude dnes a druhé bude to mäsko z polievky len tak so soľou a chlebíkom, my to tak ľúbime. 😉

h2
19. nov 2013

@bambina78 Ahoj, tú tortu si už piekla? Ak môžem, poradila by som Ti svoj "tajný" tip na super čokoládovú plnku, pridávam do nej nutelu, je to super, inú už ani nerobievam. Ak chceš recept, tak sa Ti pokúsim napísať, ja totiž podľa receptov nikdy nepečiem, ani nič nevážim, všetko dávam tak od oka a podľa chuti: v 0,5 l mlieka uvarím 2 čokoládové pudingy, hneď po odstavení do toho vmiešam nalámanú čokoládu na varenie, asi tak 2/3, ale niekedy aj celú (čiže 60 - 100 gramov), nechám v tom rozpustiť. Vyšľahám pol kocky masla (125 g) s práškovým cukrom (no, tu ale fakt neviem koľko), do toho po lyžiciach zašľahám vychladnutý puding a 2 plné lyžice nutely (nemusí byť nevyhnutne nutela, len nech je to krém, ktorý má v sebe aj nejaké lieskovce). Ale podľa tohoto receptu budeš mať krému oveľa viac, než potrebuješ na malú tortu, tak buď zníž dávky, alebo šupni zvyšok do mrazničky, zíde sa Ti nabudúce. 🙂

1977
19. nov 2013

Baby poradte mate recept na mrkvove mufiny?Este som ich nikdy nerobila.

lucikusik
19. nov 2013

@lululka555 tak to máte rovnaké menu ako my 🙂 akurát ja idem k tomu mäsu uvariť ryžu a bude k tomu slivkový kompót - to je kombinácia, ktorú sme jedávali cez prázdniny vždy v pondelok u starých rodičov 🙂

lucikusik
19. nov 2013

@danielaj ako robíš tú polievku. Pamätám si ju zo školskej jedálne - niekedy by som aj ja uvarila

11nika11
19. nov 2013

Ahojte babule 🙂 Dnes je u nás hrášková polievka s haluškami a černohor s ryžou.varila hlava rodiny 😀

abriela
19. nov 2013

@1977 Toto mam ulozene:
Mrkvovo orechove mafiny: 250g postruhanej mrkvy, 100g mletych orechov, 50g nasekanych orechov, 2 ČL kory z citrona, 1 pol lyzicu citronovej stavy, trochu skorice, 200g hl muky, 2 ČL PDP, 1/2 ČL SB, 1 vajce, 150g trstinoveho cukru, 100ml oleja, 200g cmaru (maju v kauflande)
1. vymiesat mrkvu, orechy, citr stavu a koru, skoricu,
2. v dalsej miske vymiesat muku, PDP a SB, stipku soli,
3. v dalsej miske vymiesat vajce s cukrom, pridat olej a cmar.
Do vajcovej zmesy primiesat mrkvovu a potom mucnu zmes az kym sa to nespoji.
Naplnit 12 kosikov po okraj, 180 st, 25 min.

danielaj
19. nov 2013

@lucikusik úplne jednoducho, dám si vari´t zemiaky do vody, pridám soľ, rascu, vegetu, ja dávam domácu, uvarím do mäkka, pridám zásmažku, a nastrúhaný syr, petržlenovú vňaťku alebo pažítku, odstavím, niekedy dávam aj halušky do nej 🙂

maminka2013
19. nov 2013

Raz som tu čítala recept na slivkové gule ako som ho nepoznala - s bravčovou masťou namiesto zemiakov.. a musím sa Vám poďakovať!!! Sú fantastické!!! 😵 a k tomu ešte ani s cestom nie je taká "babračka" 😎 no proste - mňam mňam 😵 takže ďakujem dotyčnej osôbke ktorá mi znovu spríjemnila varenie 😉

irsina83
19. nov 2013

Ahojte, dnes som mala naladu na nieco ine a tak mame toto: hrstkova polievka s riasou wakame, stopkovym zelerom a struhanou mrkvou, teply salat z peceneho karfiolu a marinovane kacacie prsia podla Kellera a mrkvova celozrnna babovka - moja prva v zivote. V kuchyni som stala od rana, ale stalo to za to a som spokojna 😵

madono
19. nov 2013

@irsina83 waaw, ako takto sa nezabávam ani v nedeľu nie to ešte v týždni, klobúk dolu 😲

ekka
19. nov 2013

@jankastubka poprosim recept, vyzeraju super, kde sa dajú kúpit cerealne spagety ? erika

efci
19. nov 2013

Taakze menu na nasledujuce dni -
Streda sosovicova kysla, hydinova pecienka s ryzou a cviklovy salat, Stvrtok peceny losos so zelenymi fazulkami, Piatok -Sobota plnena paprika, resp. gulky, polievku este musim domysliet 😎 A pernik v niektory den ked budem stihat.

irsina83
19. nov 2013

@madono u nas v nedelu vari manzel a tak ja sa realizujem cez tyzden. Mali akciu na kazacie prsia v lidli tak sme si kupili 🙂 dakujem za pochvalu. mozno to vyzera zlozito, ale bola to pohoda 😉

novotnajanka
19. nov 2013

Včera šošovicová a krkovička so slaninkou, cibuľou a zemiakmi. Dnes cesnaková a makové zerance s jahodovým džemom a zajtra segedín.
Inak baby naozaj sem tie niektoré fotky nepatria...veď ja som sem nedávno večer zbehla pre inšpiráciu a na fotke že mafiny so zmrzlinou...no a potom, že cica nežer, keď som mala slinku až na kolene 🙂 🙂 🙂 o 22.35 som si otvorila čokoládu 🙂

tortelinka
19. nov 2013

@irsina83 ten šalát poznám, ale ako si robila tie prsia? inak super to vyzerá 😉

jankastubka
19. nov 2013

@ekka daju sa kupit aj v lidli - ale tam sa mi zdali drahe. Ja som kupila v Terne znacka Cessi - stali menej ako euro 400 g.
Recept mam z netu a trocha som ho vylepsila.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31960
Ja som dala spagety, miesto 5 cibul len jednu a pridala som lisovany cesnak. Toho cerstveho spenatu som dala asi 400 g. A na zaver kedze sa mi to zdalo take nekonzistentne som do toho dala jedno crievko taveneho syra a bolo to super.

mima2778
19. nov 2013

Dnes sote(maleho porcia) a bublanina a'la co chladnicka dala 🙂 /broskyne,tvaroh,jahod.lekvar/

hyta
19. nov 2013

Ahojte, u nás dnes bola zemiaková polievka, kuracie prsia na prírodno, zemiaky a čerešňový kompót. Zajtra plánujem brokolicovú polievku a jablkovú žemľovku.

irsina83
19. nov 2013

@tortelinka prsia si nasolis nakorenis a obalis ich v kore z jedneho pomaranca, z kazdej strany das vetvicku timianu a bobkovy list z tej strany bez koze a zabalis do folie a nech 12 hodin lezat v chladnicke. Potom budes opekat na olivovom oleji, miernom ohni 25 min kozou dole, potom obratis na 30 sekund kozou na hor aby sa maso zatiahlo a potom na 200 stupnou do truby kozou dole na 10 min. prsia budu makke a stavnate 😉

1977
19. nov 2013

@abriela Ahoj.Robila si uz tie mufinny?