Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, prosim ako sa robia drevorubacske rezne? Dakujem
francuzske zemiacky 🙂 mnam
Dnes pizza...deti si budu robit aku chcu...cize upratovanie az poobede, vsade bude muka :D ale aspon sa zabavia
hraskova polievka a rezacne s orechami
dnes karfiolova na kyslo a skvarkovo-zemiakove pagace, 100 rokov sme ich nemali a mm ich strasne lubi, co clovek nespravi z lasky 😀
Polievka kyslá fazuľová a rezance s makom
Kuracia polievka s pečenovými knedlíčkami , bryndzové halušky rizoto a pizzovníky
Slepačia polievka, hliva na smotane s nokerlami, zelerovo ananasový šalat a pre labužníkov varené udene koleno 😉
@jasminet na troške oleja si osmažím červenú cibuľku (aby to bolo farebnejšie 🙂 ), pridám na kocky nakrájané tofu (keďže malý nechce mäso) a o chvíľu pridám surovú tarhoňu - opečiem ju do zlatova a pridám zeleninu (kukurica, mrkva, petržlen, brokolica, karfiol), posolím a zalejem vodou. No a varím do mäkka. Je to v podstate ten istý postup ako klasické rizoto.
@zuzananinka prosím ťa ako robíš ten šalát? Zaujímavá kombinácia 😉
Kuracie na karí korení,ryža a šošovicová polievka,ako "dezert" zapečené plnené rožky 😉
Tal dnes karfiolova polievocka s mrkvou a troska zemiaky, a miesto smazeneho karfiolu som urobila zapekany karfiol s omackou z mlieka smotany a nastruhaneho syru, je to vyborne, neviem ci som to nevycitala aj od tialto, potom dotycnej dakujem za recept a k tomj samozrejme zemiaky varene 🙂
Ahojte, u nás sme dnes mali polievočku zo zeleninky, čo chladnička dala a k tomu kurací perkelt s cestovinou, ako dezert jablkový závin z lístkového cesta.
Dnes máme sviečkovú, manžel varí júúúúj, to je vôňa všade 🙂)
My máme dnes rajčinovú polievku s písmenkami a so syrom, kuracie prsia na prírodno a ryžu a práve ideme s deckami vykrajovať medovníčky 🙂
brokolicova kremova, salat kapustovo mrkovovy s citronovou zalievkou. na veceru ideme k otcovi - zapecena krkovicka so zemiakmi. beriem tam ten salat a polievku a dezert budu kupovane zakusky - otec mal minule chut na martinsku roladu, ja na veternik 😀 😀
a zajtra hody u svokrovcov, ale ako ich poznam, tak budu rezne normal aj plnene, ryza a nieco na stave, to kvoli mne.
U nás dnes kuracia polievka, vyprážaný karfiol, zemiakovo - mrkvová kaša a hruškový kompót. Zajtra bude rajčinová polievka, fašírky a zasa mrkvovo - zemiaková kaša. 🙂
@irsina83 vyzerá to úžasne 🙂
brokolicová krémová od včera a kuracie rizoto, práve som naplnila tortu, zajtra bude mať naša trojročná slečna oslavu 🙂
@veroninna1 Ahoj, nedala by si receptík na tie zemiakové pagáče?
Ahojte, u nas dnes masova polievka, uz aj na zajtra a tvarohove rezance
Ahojte, dnes u nás vyprážaný encián a pre Hanku syr. Dáte mi tip, čo s vykostených kuracích stehien? Dumám celý deň, ale nič ma nenapadá ☹
Ahoj, tak dnes to bola zeleninova polievocka (mrkva, petrzlen, zeler, karfiol a hrasok) s pecenovymi haluskami a jablkova strudla.

@marianna2468 jasné som si upiekla mramorový korpus podla tohto receptu http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/mram... a urobila som si plnku tvarohovú dve slahačkové smotany a dva jemné tvarohy ja som mala zo sabi v šúľku ( ale stačilo by aj jeden a pol slahačky a jeden a pol tvarohu) takže som si vyšlahala smotany s práškovým cukrom to len tak od oka radšej menej a jeden vanilkový cukor plus stužovač do tuha a zamiešala tvaroh a plnila tortu este som na plnku dala aj mrazené ovocie lesnu zmes výborne sa k nej hodí osvieži celu tortu netreba rozmrazovať ale rovno davať na tortu ono povolí v chladničke. tortu som dala stuhnuť do chladničky a este som aj poliala troškou čokoládovej polevy a lepila som piškoty a vrch ozdobila.