icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

reni1512
5. dec 2013

Caute babule 🙂 dnes sme polievocku nemali, len francuzske zemiaky, na zajtra prichystane tofu a ryza, rezance so sladkou kapustou a kedze je dnes toho Mikulasa tak sme si dali pistacieeeee a fantasticke marcipanove medailonky so slivkovou plnkou.. 😝 hlavne ze chudnem 😀 😀 😀
Tak davno som nepozerala co to tu varite fajne a musim uznat, ze je to NAJLEPSIA tema ...moja naj! 🙂

lululka555
5. dec 2013

@veve39 ďakujem pekne za pochvalu 🙂 ,panenku som pokrájala na hrubšie kúsky a mierne naklepala.Každý kúsok som posolila a korenila som čerstvo zomletým korením 4 farieb.Obalila v slaninke,na každý medailónik som dala dve slaninky - použila som pancettu,bola veľmi na tenko nakrájaná.Zopla špáradlom a na trošičke oliv.oleja sprudka opiekla z každej strany asi 5 min. Hotové som zabalila do alobalu ,aby zostali šťavnaté.Zemiaky sú uvarené s maslom a petrž.vňaťkou,mala som menšie zemiaky.Bolo to rýchlo hotové a aj rýchlo zjedené 😉

veve39
5. dec 2013

@lululka555 vdaka, vyskusam 🙂

m_ij_ka
6. dec 2013

@eliska1986 dám cesto nakysnúť, na plechu ho popichám vidličkou, potriem kečupom, a na cesto dávam nakrájanú cibuľku, salám, rajčiny, syr, kukuricu, papriku a šup do rúry 🙂

zuzuz1
6. dec 2013

tak mi dnes mikulasujeme 🙂 uz od rana deturence vyzieraju sladkosti, k obedu si dame nieco lahsie - spagety s nejakou smotanovou omackou a potom zase obzerstvo 🙂 heeh
inak baby krasneho mikulasa 🙂

pipinka4
6. dec 2013

@womankc no vsak bohvie to vie len ta ktora to robila :D ...neviem ale aj mne sa stalo parkrat hlavne v mojich zaciatkoch ze sa mi to zgrclo a pritom puding bol studeny ked som to miesala naopak cize maslo do pudingu.ale vsak kazdy si robi ako vie a chutiii 🙂

womankc
6. dec 2013

@pipinka4 áno áno , každá už má svoju finesu naučenú, ale prišla som na to , že základ je riadne vyšľahať najprv to maslo samotné , teda aspoň mne to tak funguje

womankc
6. dec 2013

u nás ráno bol mikoláš 😉 😀 a teda ja už variť nemusím xixixiixixixix

audiova
6. dec 2013

@irsina83 ahoj to špaldové pečivo robíš rovnako ako z normálnej múky? lebo aj asi tento rok spravím s tej špaldovej len neviem či nahradiť celkom špaldovou,alebo pol na pol 🙂

audiova
6. dec 2013

@pragmaticka tak túto špenátovú štrudlu robím aj ja .mňam 🙂

brumcaky
6. dec 2013

Kuracie rezne + zemiakova kasa + calamada. Sosovicova polievocka so zemiakmi a domacou klobasou.

irsina83
6. dec 2013

@audiova ja som dala len spaldovu, nedavala som bielu.

luciaq
6. dec 2013

rascova polievka a kura na smotane s mini kolienkami

gianni
6. dec 2013

kurací vývar, pečené stehná s ryžou, chlieb bez miesenia a domáci jogurt 😉
začala mi dovolenka jupíííííí 🙂

zuziq
6. dec 2013

@irsina83 este sa chcem opytat. Moze to cesto na pernicky stat aj par dni v chladnicke? Neviem ci sa mi pri malych podari upiect vsetko v jeden den ako zarobim cesto

zuziq
6. dec 2013

@audiova ja pouzivam spladovu uplne ako normalnu. Miesam ju len s celozrnnou spaldovou len tak od oka 😉

audiova
6. dec 2013

@zuziq tak to budem robiť aj ja tento rok.keď som našim robila špaldové pečené buchty rozdiel si ani nevšimli,len to že sú tmavšie 🙂

zuziq
6. dec 2013

Dnes husta gulasova polievocka s hovadzieho maska a domaca pizza zo spaldovej muky 😵 A kedze malej idu zubky a je to veeelmi narocne snad sa dnes dostanem aspon k zarobeniu cesta na pernicky

marlenka75
6. dec 2013

Česneková polievka, pečené zemiaky, kurací stroganov.

mami.sk
6. dec 2013

ja som uvarila fazuľovú polievku s fliačkami a urobím vyprážaný syr s hranolkami 😉 trochu kalórií nezaškodí 😀

montinka
6. dec 2013

dnes paradajkova polievka a iba tak udusene a zahustene hov.masko s cestovinou.

daniz
6. dec 2013

my sme včera dojedli fazuľovicu , dnes plnený taliansky chlieb- pizza

geenna
6. dec 2013

vcera kuracie na pecenej tekvicke + kuskus.

dnes: peceny losos, zemiakova kasa, kopor.

abriela
6. dec 2013

obed - dojedacky co chladnicka da a vecer sa ide na ples, kde nas caka obzerstvo. No uvidim co z toho bude, kedze drobec dnes bude prvykrat aspon dufam zaspavat bez mamky.

beah
6. dec 2013

Ahojte, u nás dnes paradajková polievka so syrom a pečený pleskáč na masle a opekané zemiaky. Dezert : sladkosti od Mikuláša 😀

pragmaticka
6. dec 2013

dnes chilli tofu so zeleninkou a naturalnou ryzou.. 😉

hatapkagb
6. dec 2013

Dnes budu spagety,ostali este halusky s kapustou,potom sa urobia na veceru omelety a poobede ked pride bambulka so skoly ideme piect medovnicky jupiii tesim sa na tu vonu aj ked sa mi tisnu slzy do oci ze sme tak daleko od domova

m_ij_ka
6. dec 2013

náš obed zemiakovo fazuľový prívarok s volským okom, makové šúľance 🙂

mima2778
6. dec 2013

Ja grecky salatik,maly panenka s omackou a bataty a kedze ma maly meninky tak len narychlo pudingy a pojde sa na Mikulasa 🙂

bellada
6. dec 2013

dnes zemiaky na kyslo s pecenym udenym maskom, ako dezert vsetko mozne co Mikulas doniesol 😀