icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

veroni87
9. dec 2013

@lululka555 to je neskutočná nádhera..fakt uplne ako v nóbl reštaurácii 🙂

lucikatn
9. dec 2013

škoricové srdiečka ( http://varecha.pravda.sk/recepty/skoricove-hvie... )
citrónové hviezdičky máčané v čokoláde ( http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=120390 )
ruské orechy ( http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=33602 )

abriela
9. dec 2013

@lucikatn tie orechy musia byt super. Odkial mas formu?

lucikatn
9. dec 2013

@abriela sú fantastické a odkedy mám formu tak aj najobľúbenejšie vianočné koláčiky 😀 formu mi zohnala švagrova bývala priateľka (Poľka) v Poľsku ale vo viacerých diskusiách som čítala že sa dá zohnať aj online

irsina83
9. dec 2013

Vcerajsia a dnesna vecera : vcera linguine s brokolicou , ancovickami, poaradajkou, paprikou, cili a s ciernymi olivami a dnes penecy bocik so zemiakmi a dusenou kyslou kapustou.

boubelka0021
9. dec 2013

@lucikatn A co sa stane, ked do tych skoricovych nedam citronovu koru

trudka4
9. dec 2013

Dnešní náš oběd :

Skořicové pletence

Potřebujeme:
• TĚSTO:
• 250 g hladké mouky
• 250 g polohrubé mouky
• 2 vejce (jedno do těsta a druhé na potírání)
• 30 g čerstvého droždí nebo 5 – 7 g sušeného droždí
• 1/2 lžičky soli
• 75 g krystalového cukru
• 100 ml oleje
• 1/2 prášku do pečiva
• 400 ml mléka
• olej na potírání

• SKOŘICOVÁ SMĚS:
• 30 g mleté skořice
• 1 vanilkový cukr
• 200 g krystalového cukru

Postup:
Těsto si necháme vymísit a vykynout v domácí pekárně.
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a naděláme bochánky s průměrem asi 10 cm /zhruba po 150 g těsta/
Bochánky necháme na desce kynout ještě 5-10 minut .

Skořicová směs : Všechny ingredience smícháme dohromady .

Bochánky pak jeden po druhém rozválíme , potřeme olejem , posypeme skořicovou směsí a stočíme jako roládu.
Roličky rozřízneme podélně do tří čtvrtin .
Rozřezané konce přetočíme a pak je spolu spleteme .
Spletené konce pak přetáhneme přes díru při konci řezu .
Pletence pak poklademe na plech vyložený papírem na pečení, necháme kynout 5-10 minut, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut.

Inspirace z netu, ale upraveno podle mě

adulikka
9. dec 2013

@anaku http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-tycinky-...

posielam ti dva receptu o ktoré si žiadala...len do týchto pizza tyčiniek by na budúce dala aj cesnak.alebo nejaké korenie...my máme radšej pikantnejšie a vlastne máme veľmi radi cesnak 🙂 ...my aj do nátierky dávame ,keď robíme chlebíky ,do každej polievky skoro...

nikak23
9. dec 2013

Tak u nas vikend:sobota mrkvova polievka s ovsenymi vlockami,zemiaky s bryndzou,tvarohom,kopor,petrzlenova vnatka,zakvas,kto ako chcel podla chuti.nedela:vyvar s rezancami,vykostene kuracie stehna zapekane s jogurtom,zemiakove pyre,uhorkovy salat,dnes:zapekane chlebiky co chladnicka dala🙂

bastika
9. dec 2013

Polievka z morcacich krídel so zeleninu a sampinonmi, fazulkovy privarok s pecenym bravcovym mäsom a domácimi langosmi. Tu polievku robím celu zimu aj 3 krát týždenne, nikdy sa nepreje 😀

m_ij_ka
10. dec 2013

naše raňajky rohlíky s pali paštékou, rajčina, paprika, ovocný čaj

lululka555
10. dec 2013

ahojky, včera sme podojedali z nedele, dnes sladkokyslá zemiaková polievka ,volské oko, pečené buchty so slivkovým lekvárom 🙂

lululka555
10. dec 2013

@veroni87 ďakujem pekne 😵

lululka555
10. dec 2013

@lucikatn nádherné ich máš ,všetky tri druhy,tie oriešky by som rada ochutnala,ešte som také nejedla 🙂

lucikatn
10. dec 2013

@boubelka0021 myslím že sa nič nestane akurát nebudú mať takú výraznú chuť resp. vôňu

lucikatn
10. dec 2013

@lululka555 ďakujem za pochvalu 😉 pošlem ti poštou pár orieškov 😀 😀 😀 keď som našla recepty na tie oriešky tak som tiež vždy slintala že aké musia byť dobré až som si dala zohnať formu. Je to síce veľmi pracné a zdĺhavé ale oplatí sa 😀 😀 😀

lanczi
10. dec 2013

@lucikatn odkial mas prosim ta formu? Dakujem

lucikatn
10. dec 2013

@lanczi zohnala mi ju švagrova ex v Poľsku ale dá sa kúpiť aj cez internet

denaalubos
10. dec 2013

Dnes losos este neviem na aky sposob, lebo pride k nam kamarat kuchar, s ktorym ho pekne ukuchtime na nejaky sposob a k tomu asi pyre 😉

maminka2013
10. dec 2013

dnes párková ala slepý guláš 🙂

jasminet
10. dec 2013

slepaci vyvar so zeleninou (domaca sliepka), na veceru dojedacka a la chladnicka prestri sa a ked bude malo tak urobim zapekane chleby so syrom.

natal12
10. dec 2013

@lucikatn ahoj ty máš tiež taku formu na ruské orechy ?

nedockava4
10. dec 2013

u nas frankfurtska polievka, zemiakove placky, pre mna jaternicky

ivanajelinek
10. dec 2013

Maminky, kucharocky poradte. Chcela by som si kupit nejaky multifunkcny robot, hlavne co sa tyka miesania cesta atd. Nejake tipy co mozete odporucit? Dakujem;)

luciaq
10. dec 2013

smotanove fliacky so slaninkou

denisa87
10. dec 2013

Krémová cesnaková polievka a Bryndzové halušky 😉

titkovamiriam
10. dec 2013

ahojte!V nedeľu som robila hovädziu polievku a sviečkovu , piekla som cez vikend medovníčky,vanilkové rožky,orechy,labky a karamelovo škoricové keksíky,včera sme mali dukatove buchticky a dnes pečene zemiaky s cibuľkou a slaninkou

danielaj
10. dec 2013

@dasiacik pozri môj album, medovníčky, ktoré robím ja, sú hne´d mäkké 🙂

danielaj
10. dec 2013

@lucikatn oriešky máš krásne, ja ich robievam každé Vianoce, to skrátka musí u nás byť, ale ja mám staré formičky ešte od mojej mamy alebo babky, iný vzor trocha, takýto http://www.sikovnamama.sk/sikovnamama/eshop/13-... , robievam s karamelovou, kávovou aj nugátovou plnkou 😉