Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Zienky, potrebujem radu 😅. Chcela by som robit domáce rafaelo zo salka a nie som si ista… Salko treba noramlne uvarit alebo nie? 😅 A este jedna otazka… Asi ako dlho to rafaelo vydrzi? Mozem ho urobit teraz a bude ok do Vianoc? Dakujem 🙂
@levandullka tak ja robím rafaelo len zo salka a kokosu, čiže úplne jednoduché, salko nevarím, ale rovno zmiešam s kokosom, občas dám do stredu lieskovec...a do Vianoc by som to určite nenechávala, max.pár dní.
Ale to je len môj recept, niekto má možno trvácnejší.
@jachin Dakujem pekne, presne tento recept som myslela 🙂. Nasla som este jeden so susenym mliekom ale tento tvoj mi je sympatickejsi 🙂
@levandullka to sú tie podľa Nigely? Aj ja sa ich dnes chystám robiť 😀
@lucikatn Ano, ao, podla Nigelly, len trosku upravene 🙂
@levandullka ako si ich upravila? Len to že si ich zlepila a omočila v čokoláde? Či aj v recepte je zmena? Robila som ich minulý rok a len také suché nám veľmi chutili 😉
Kocky,mozem vas poprosit o nejaky naozaj dobry osvedceny
recept nachutne a hlavne mäkkucke medovnicky?Kazdy
rok skusam iny recept a vzdy su tvrde.Neviem kde robim
chybu ☹
@lucikatn Aj to ale okrem toho som davala namiesto vanilky a zazvru skoricu 🙂. Kraaasne to prevoni cely byt 🙂
@levandullka nerobila som, len ulozila recept z jednej skupiny.
Rafaelo
240 g strúhaného kokosu, 1 konzerva salka (normálne, nevarené, nekaramelizované), 1 vanilínový cukor, 300 g maslo (normálne maslo, 82%), 400g práškového cukru (v pôvodnom recepte bolo 500, ja som dala iba 400 a stačilo to. Aj to sa mi zdá dosť, no neviem, čo by urobilo ešte menšie množstvo s konzistenciou), 120 g mandlí
Maslo s práškovým cukrom a VC rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme kokos a salko, dôkladne zmiešame. Dáme do chladničky stuhnúť asi na dve hodinky.
Lyžicou oddeľujeme kúsky, z ktorých tvoríme guličky. Do stredu vložíme mandľu a hotovú guľôčku obalíme v kokose.
Z tejto dávky mi vyšlo 85 kusov, mandle boli väčšie.
@abriela Dakujem pekne 🙂. A s trvanlivostou mas ake skusenosti?
Koprova omacka s bravcovym maskom na cibulke, zemiaky.
@levandullka ja ich robievam tiež a aj som ho pridávala minulé vianoce sem, do môjho receptu idú al oblátky a sušené mlieko , ale sú vynikajúce a teda vydržia dlho , posledné sme dlhšie po troch kráľoch dojedali a boli OK , ak chceš pridám ti sem recept
@womankc Ak by si mohla ten recept, dakujem 🙂
dnes slepačí vývar zo včera a k tomu dorábam varené zamiačky, volské oko a špenát 🙂
@levandullka skúsim nezabudnúť a ráno pridám, už som sľúbila zo dva sem , tak to potom všetko naraz pridám
@womankc Dakujem 🙂
dojedacky zo vcera a uz sa mi robi cesto v pekarnicke na okaty visnovy slimak 😉
v sobotu chlebová polievka a pečená kačka na zemiakoch, červená kapusta,
v nedeľu polievka zo zelenej fazuľky a kačka zo soboty 2.diel + knedľa + kapusta a piekla som mravenisko
a upetovaaaaaalo sa o 110.
Zienky ja mozem tento rok skladovat vianocne pecivo iba vonku. Ale dako ma premkol strach, ze mi to tam zvlhne 😒 Da sa tomu nejako predist??? Lebo keby to vsetko vyslo nazmar tak ma picne 😠
ahojte ja som varila cez víkend
vajíčkovo-rascovú polievku - pridala som aj zemiačiky a pórik a petržlenovú vňať a základ som pražila na masle,
druhé som robila kuracie horné stehná dusené v mrkve a petržlene, potom som to zmixovala a urovila omáčku / pridala som zátrepku z mlieka a dochutila troškou octu a cukru / niečo medzi sviečkovou a perkeltom , k tomu boli cestoviny, alebo zemiaky, v nedeľu som len robila vývar hovädzo- morčací so zeleninou a niťovkami
na večeru mali niťovky so syrom a cesnakom, alebo klasická krupicová kaša
pečené u nás nebolo
dnes budú palacinky a ak stihnem tak vanilkové rožky sú na programe
Dobry deñ prajem tak ja som sa tak tesila na mm narodky ze navarim dobroty a nakoniec boli spagety bolonesa ☹ -lebo som taka chora 😢 a tortu som upiekla len tak tak aj krem sa mi zrazil ale nakoniec som to poliala dobre cokoladou 😀 takze vsiakol trosku do korpusu a nakoniec cela rodila sa oblyzovala ,ze co to bol za recept 😀 😀
V sobotu sme mali party mojho mm cize bola torta v tvare prsia,boli oblozene chlebiky,vyprazane klobasky a noodlovy salat cize tie cinske sackove polievky ako to volate na sk vyfonky? a v nedelu len dojedacky a dcerka mala spagety,nejak som nevladala navarit obed vcera aj tak mm lezal cely den 😀 a dnes mame bravcovu dusenu pecienku s ryzou a uhorkovy salat
v sobotu sme mali špenátovú polievku, halušky s bryndzou a aj s kyslou kapustou, v nedeľu hovadzí vývar s písmenkami , sviečková a knedľa 🙂
Cez vikend bola paradajkova polievka a na druhe vyprazane kura so zemiakmi, ryzou, cinskou kapustou a marhulovym kompotom - kazdemu podla chuti. Dnes je zemiakovo-mliecna polievka na kyslo a na druhe pirohy plnene zemiakmi, poliate kyslou smotanou a posypane opecenou slaninkou s cibulkou.
dievcata,,,hladam recept na puncovy kolac,,,taky, kde je stred z kandenzovaneho ovocia a este inych surovin,,,,mate niekto????????????????????vdaka,,,,,

@mysiatkoo vitaj, veru dávno si tu nebola 🙂