icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

alenka76
16. jan 2014

@alami ďakujem za receptik, zajtra vyskúšam, ešte sa chcem opýtať vodu dávaš horúcu, či studenú🙂

eva7780
17. jan 2014

u nas dnes sosovicova polievka,rezance s tvarohom alebo makom 🙂 @danielaj mozem ta poprosit o recept na domacu tatarku? 😉

tinka16
17. jan 2014

@lululka555 mohla by som poprosit recept na tie zapekane kur.prsia so spenatom dakujem velmi pekne

lydia22
17. jan 2014

Dnes bryndzova polievka a vyprazany karfiol so zemiakmi a tatarkou

rosannar
17. jan 2014

dneska mal byť bravčový perkelt ale zmenili sme to na kuracie prsia na karí s arašidmi, ryža a hranolky...

sono2
17. jan 2014

Práve že neviem. Takže inšpiráciu nedám 😀

sono2
17. jan 2014

Alebo takú fašírku a pyré. Večer som varila kuraciu polievku

hanka_xy
17. jan 2014

Naše dnešné menu - krémová brokolicová polievka, zapekané zemiaky so syrom a nejaký rýchly hrnkový koláč mám v pláne ešte 🙂 Úspešné kuchtenie žienky!

netswan
17. jan 2014

Zo včera zostali hriby na smotane s haluškami, dnes skúsim nové silikonové formičky, upečieme niečo, a vegetíme.

sono2
17. jan 2014

@kucminka ja kupujem v jednom obchode špenát už aj po smotanou lidl. Ale potom aj klasický. Ten prvý sa mi zdá chuťovo lepší. No normálne cibuľu na masle dáš lyžicu múky no a podleješ vývarom silným., rozmiešaš samozrejme nedávaj moc si nechaj vedľa použiješ ja neviem kurací alebo aj zeleninový aj hovädzí je fajn budeš to mať chutnejšie. No dáš ten špenát. Varíš. 20min? Potom ja ešte pasírujem na konci dáš celé vajce roztrieš a už nevaríš ešte po tom mixovani dáš vývar ak je tuhé. Zabudla som koreniny. Na začiatku 2 cesnaky na 400g. Špenátu. Soľ korenie. No a pred servírovaním postrúhaš na vrch pol vajca. Aj celé môžeš.

kucminka
17. jan 2014

@sono2 ďakujem,tak nejak aj ja robím,ale sa mi to zdá riedke,dávam aj cesnak aj múku,aj koreniny,okrem toho vajíčka

m_ij_ka
17. jan 2014

naše raňajky makovka s maslom, kakao pre baby

danielaj
17. jan 2014

@dasiacik páči sa, recept mám od @trudka, sú výborné

Výborné anglické rohlíky

Suroviny :
100 ml mléka
200 ml vody
100 ml oleje
1 žloutek
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 sáček sušeného droždí
500 g hladké mouky

Postup :
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme program Příprava těsta.
Po vykynutí těsto rozdělíme na asi 10 stejných částí. Ty vyválíme do tvaru trojúhelníků a srolujeme jako rohlíky. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 30 minut ještě kynout. Potom na každý rohlík položíme tenoučký plátek slaniny a sýra. Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 200 stupňů asi 25 – 30 minut.

danielaj
17. jan 2014

@eva7780 už som ju tu veľakrát písala, nestíham teraz, pozri u mňa v albume, mala by som ju mať aj tam, ak nie, tak napíš 😉

danielaj
17. jan 2014

ja dnes varím fazuľovú polievku s údenými rebierkami, zeleninou a širokými rezancami, granadír vylepšený párkou, k tomu cvikla s chrenom alebo kyslá uhorka 🙂

m_ij_ka
17. jan 2014

kelový prívarok, palacinky (s džemom, kakaom, pre ocina tvarohové) 🙂

lululka555
17. jan 2014

ahojte, dnes karfiolovo-hrášková polievka, vysmažený karfiol, zemiaky s vňaťkou,tatarska z kyslej smotany 😝
a včerajší mrežovník 😉

lululka555
17. jan 2014

@tinka16 u mňa v albume je recept 😉

zaira13
17. jan 2014

baby nemáte overený recept, poprípade link na bravčovú domácu konzervu? niečo na spôsob bravčové vo vlastnej šťave alebo bravčové na paprike?? ďakujeem 🙂

abriela
17. jan 2014

@m_ij_ka u nas je skoro uz kazdu nedelu - nie makovka ale vianocka s maslom a medom, kakao 🙂

Paradajkova polievka, slivkove gulky. Vecera netusim ☹
Zajtra: asi fazulova s fliackami, zemlovka
Nedela: polievka zo soboty, losos, zemiaky

marlenka75
17. jan 2014

Jahňací vývar, boloňské špagety.

slimstar
17. jan 2014

Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...

eva7780
17. jan 2014

@danielaj v albume som recept nenasla

maminka2013
17. jan 2014

dnes čevapčiči so zemiakovou kašou a mrkvový šalát k tomu 🙂

danielaj
17. jan 2014

@eva7780 Tatarka bez vajíčka

Do mixéra si nalej pol šálky mlieka, pridaj troška soli, pusti mixér a pomaličky prilievaj olej až do zhustnutia, medzitým si nasekám nadrobno cibuľku, zavárané uhorky, ja dávam aj cesnak a zaváranú kápiu, prípadne pažítku, čo máte radi, prilejem k tomu zmes z mixéra, dochutím soľou, mletým korením, horčicou a zjemním kyslou smotanou, môžeš robiť na veľa spôsobov, aj samotnú len s bylinkami (kôpor, bazalka, oregano...).

daniz
17. jan 2014

dnes párková omeleta so syrom, a piekla som zemiakové rožky od @womankc sú fantastické ďakujem

geenna
17. jan 2014

@tortelinka Cicerovy gulas:
1 salka ciceru
2PL ol. olej
1 cibula
1str. cesnaku
1ČL červenej papriky
stipka majoranky
2PL paradaj. pretlaku
stipka soli
cicer namocime, ak mas z konzervy tak rovnovarime. zalejeme vodou varime 25min. na olej dame cibulu, papriku a ciccer s vodou v ktorej sme ho varili. +pretlak varime 4min. nakoniec majoranka a cesnak.

luciaq
17. jan 2014

pecene kurca, plnka, ryza a ladovy salat.

zuzzuli
17. jan 2014

dneska kuraci paprikas a halusky, zavarana cvikla 🙂