Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 mohla by som poprosit recept na tie zapekane kur.prsia so spenatom dakujem velmi pekne
Dnes bryndzova polievka a vyprazany karfiol so zemiakmi a tatarkou
dneska mal byť bravčový perkelt ale zmenili sme to na kuracie prsia na karí s arašidmi, ryža a hranolky...
Práve že neviem. Takže inšpiráciu nedám 😀
Alebo takú fašírku a pyré. Večer som varila kuraciu polievku
Naše dnešné menu - krémová brokolicová polievka, zapekané zemiaky so syrom a nejaký rýchly hrnkový koláč mám v pláne ešte 🙂 Úspešné kuchtenie žienky!
Zo včera zostali hriby na smotane s haluškami, dnes skúsim nové silikonové formičky, upečieme niečo, a vegetíme.
@kucminka ja kupujem v jednom obchode špenát už aj po smotanou lidl. Ale potom aj klasický. Ten prvý sa mi zdá chuťovo lepší. No normálne cibuľu na masle dáš lyžicu múky no a podleješ vývarom silným., rozmiešaš samozrejme nedávaj moc si nechaj vedľa použiješ ja neviem kurací alebo aj zeleninový aj hovädzí je fajn budeš to mať chutnejšie. No dáš ten špenát. Varíš. 20min? Potom ja ešte pasírujem na konci dáš celé vajce roztrieš a už nevaríš ešte po tom mixovani dáš vývar ak je tuhé. Zabudla som koreniny. Na začiatku 2 cesnaky na 400g. Špenátu. Soľ korenie. No a pred servírovaním postrúhaš na vrch pol vajca. Aj celé môžeš.
naše raňajky makovka s maslom, kakao pre baby
@dasiacik páči sa, recept mám od @trudka, sú výborné
Výborné anglické rohlíky
Suroviny :
100 ml mléka
200 ml vody
100 ml oleje
1 žloutek
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 sáček sušeného droždí
500 g hladké mouky
Postup :
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme program Příprava těsta.
Po vykynutí těsto rozdělíme na asi 10 stejných částí. Ty vyválíme do tvaru trojúhelníků a srolujeme jako rohlíky. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 30 minut ještě kynout. Potom na každý rohlík položíme tenoučký plátek slaniny a sýra. Dáme do rozpálené trouby a pečeme na 200 stupňů asi 25 – 30 minut.
ja dnes varím fazuľovú polievku s údenými rebierkami, zeleninou a širokými rezancami, granadír vylepšený párkou, k tomu cvikla s chrenom alebo kyslá uhorka 🙂
kelový prívarok, palacinky (s džemom, kakaom, pre ocina tvarohové) 🙂
@tinka16 u mňa v albume je recept 😉
baby nemáte overený recept, poprípade link na bravčovú domácu konzervu? niečo na spôsob bravčové vo vlastnej šťave alebo bravčové na paprike?? ďakujeem 🙂
Jahňací vývar, boloňské špagety.
Pirohy s lekvárom, lekvárové pirohy
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/910-piro...
dnes čevapčiči so zemiakovou kašou a mrkvový šalát k tomu 🙂
@eva7780 Tatarka bez vajíčka
Do mixéra si nalej pol šálky mlieka, pridaj troška soli, pusti mixér a pomaličky prilievaj olej až do zhustnutia, medzitým si nasekám nadrobno cibuľku, zavárané uhorky, ja dávam aj cesnak a zaváranú kápiu, prípadne pažítku, čo máte radi, prilejem k tomu zmes z mixéra, dochutím soľou, mletým korením, horčicou a zjemním kyslou smotanou, môžeš robiť na veľa spôsobov, aj samotnú len s bylinkami (kôpor, bazalka, oregano...).
@tortelinka Cicerovy gulas:
1 salka ciceru
2PL ol. olej
1 cibula
1str. cesnaku
1ČL červenej papriky
stipka majoranky
2PL paradaj. pretlaku
stipka soli
cicer namocime, ak mas z konzervy tak rovnovarime. zalejeme vodou varime 25min. na olej dame cibulu, papriku a ciccer s vodou v ktorej sme ho varili. +pretlak varime 4min. nakoniec majoranka a cesnak.
pecene kurca, plnka, ryza a ladovy salat.
dneska kuraci paprikas a halusky, zavarana cvikla 🙂

@alami ďakujem za receptik, zajtra vyskúšam, ešte sa chcem opýtať vodu dávaš horúcu, či studenú🙂