Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@bobinkask krása a psíkovia, úžasný nápad 🙂
@bobinkask
@titkovamiriam
Teda, dievčatá, skoro som sa zadusila od smiechu, najprv pozerám na tých nádherných psíkov a o pár sekúnd ďalej čítam, že "ako dezert domáci miláčik". 😀 😀 😀
Na zajtra feniklova polievka z dnesneho dna a palacinky. Zajtra nasladko, ak ostanu, budu na dalsi den v slanej verzii.
naše raňajky zapekané bagetky, čaj 😉
ahojte dievčatá , po dlhšej dobe
varila som od piatku všetko možné , ani si už nepamätám všetko
polievočka bola paradajková, potom som varila , zemiakovo - dubákovú zo zmrazených posledných dubákov, v pondelok som urobila na objednávku mliečnu polievku s mrveničkou a včera som robila lahodnú šampiónovú polievku s ryžou
piatok to boli špagety s opečeným sézamom , šampiňónmi a ďatlovými paradajkami, robila som aj brokolicu len varenú k tomu lahodný šalát - ľadový šalát, cherry, reďkovka, pór , cibula, avokádo tuším, dresing francúzsky, potom som robila zeleninové rizoto s mozzarelou k tomu cvikľový šalát so zálievkou z oliv .oleja a balzamikového ružového octu s opečenými slnečnicovými semienkami , v nedeľu som robila , zeleninový hrniec pečený s kuracími stehnami - použila som stonkový zeler, mrkvu, zeler, paradajky, pór, cibuľu, cesnak, zemiaky , šalát si ešte spomínam niečo a coleslaw - čerstvá kapusta, jablká, zeler a mrkva najemno , pór , čk. soľ a biely jogurt
na dnes mám predpripravené špízy zo sójových plátov, syru mozarella blok, cibule , šampiňónov a pečenej nakladanej papriky , obaľovať sa to bude v cestíčku z jablčného domáceho vína / fajné od suseda 😀 / s tymiánom a soľou zarobené , k tomu varené zemiaky, ešte som robila aj koláč z kysnutého mlieka s marhuľami / bez kakaa a pridávala som kukuričnú múku
predvčerom som robila tvarohový zákusok s jahodami a želatínou deckám do našej škôlky na karnevala a urobila som im ešte z lístkového cesta také batôžky mini pizzovo-syrové
na zajtra mám na pláne urobiť niečo s kyslou kapustou, len neviem , či mám ešte dáke mäsko doma 😀
ahojky,ja dnes nevarím,máme zo včera pórovo-zemiakovú polievku a kura na smotane s haluškami.
A mám listkové cesto,tak upečiem taštičky plnené slivkovým lekvárom 😉
pekný deň 🙂
dnes kuracie rizotto + syr
Kurací vývar, vysmážané kuracie rezne, ryža, kompot, jablkový koláč.
ahojte, ja dnes varím krémovú špenátovú polievku so syrom a opečenými kockami chlebíka, zapekané palacinky plnené jablkami a zaliate pudingom, a pečiem pardubické perníčky na piatkový škôlkársky karneval 😉
@vieruna tak to netuším , čo sa stalo, ☹ ja som ho robila už asi 5x a vždy bol výborný 😉
@bobinkask úžasný psíkovia aj brokolička 🙂
@katkas1 páči sa, túto robievam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38744
vcera: brokolicova polievka, francuzske zemiaky+uhorkovy salat.
dnes: paradajkova polievka s kukuricou a syyrom a kurca na smotane s kolienkami
Multizeleninová polievka s kukuričnou kašou, guláš s hráškom a noky.
U nás dnes varí svokra - bryndzové halušky
@luciok velmi pekne dakujem 😉 velmi kazdemu chutilo okrem mojho otca 🙄 - ona stale chcel nejaku klasiku, ale vsak zjedol 😉 a brat mi povedal pri odchode, ze: ,,sestra dakujem za kopec jedla 😀 ,, a svagrina, ze ,, ja sa vzdy tesim k vam na vase speciality,, Strasne sa tesim aj ked som mala z toho obavy, ale dopadlo to dobre. A velky uspech pre mna je, ze aj svokra ma chvali ako varim 🙂 tak sa tesim.
Cukinovo-mrkvickova polievka s knedlickami, kuracie sote s ryzou.
zasmažená polievka, rizoto s kuracím mäsom a zeleninou, cvikla 🙂
paradajkova polievka so syrom, halusky s tvarohom
My dnes polievka od vcera krupkova a pecieme rebra so zem.kasou,cvikla a dezert som kupila 🙂 kinder mliecny rez 🙂

@janus32 ja som robila z jelena stehno takto: maso si nakrajas na platky a obaris horucou vodou, vyklepes, osolis a okorenis. Do hrnca si nakrajas vacsiu cibulu a poprazis, pridas maso a poopekas. Nakrajas si 2 mrkvy, 2 petrzleny a polku zeleru na platky, pridas k masu a zalejes s vodou a dusis. Osolis a do gazy si zabalis tymian, rozmarin, bobkovy list a nove korenie a das dusit k masu. Ked je maso krasne jemne tak ho vytiahnes bokom, zeleninu roxmixujes na omacku a pridas jednu slahacku a trochu mlieka tak aby si nemusela zahuscovat mukou. Zelelenina ti ju dostatocne zajusti. inak mozes dat k cibuli aj slaninku, bude to mat iny smrnc 😉 a vyborne je to so zavarenymi brusnicami - kupis aj v Bille a s bavorskou knedlou 😉