icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

anaxamon
18. feb 2011

ja budem dnes na veceru iba jednoducho, pecene zemiaky v supke s acidkom a maslom 😝

cervena_ciapocka
18. feb 2011

@evinkal prepáč, ale 6 ročnému chlapčekovi stačí len polievka? Ako isto dostane na raňajky aj nejaký chlebík a tak. Ale veď sa dá variť aj tak aby ste pojedli. Napríklad navar polievku a keď už deti nebudú chcieť doješ ju ty zajtra. Ale sprav im aj hlavné jedlo. Ja hlavné varím vždy tak, že máme maximálne na 3 nie veľké porcie. A dá sa variť aj pre dvoch.

evinkal
18. feb 2011

@cervena_ciapocka ja to robím tak že keď mi nechce polievku,tak mi povie čo chce a spravím mu 😉

lucka1987
18. feb 2011

@cervena_ciapocka no ani ja nevarim vzdy druhe. zatial sme len dvaja a mm je z celeho tyzdna doma tak 3 dni (vtedy druhe navarim) ked som bola mala, mama aj otec pracovali, aj 12stky robili (mala som 7 r) tak nie vzdy sme mali aj druhe... ako kedy. ale vzdy sme mali riadne ranajky, ked bola len polievka ,bola chutna a syta, a vecerou to vzdy mama vykompenzovala.. nemyslim si , ze je hriach ked niekto nevari stale hlavne jedlo... moj mm si da tiez skor polievku ako druhe... mozno sa mylim neviem.. no kazdopadne, budem sa snazit aj druhe varit... ved aj pre dvoch sa da, ale urcite si nebudem vycitat ked raz za cas bude hlavne jedlo chybat...

lucka1987
18. feb 2011

@evinkal ja mam problem ze ked niekedy navarim, tak mm na to momentalne nema chut a lezi to dva dni v chladnicke.. a ja uz take nejem.. nie som citlivka, ale ma natahuje z niecoho co je dlhsie v chladnicke... tak niekedy nevarim a pockam kym dojde zo zahranicia a ked uz je na ceste domov, tak mu zavolam na co ma chut...

evinkal
18. feb 2011

@lucka1987 mne je lúto keď navarím pre všetkých a potom vyhadzujem..panebože,veď teraz je všetko drahé a nepáči sa mi keď sa jedlom plytvá.Ja tiež nemožem jesť 4 dni v kuse sama to isté a okrem toho nemám chladničku,tak sa mi to aj tak kazí

juliagregor
18. feb 2011

ani nepíšem čo varím, lebo sme všetci na kmínovej polievke, suchej ryži, čaji a piškotach 😝
a sem chodím slintať 😀

varím vždy na 2 dni, ked sa nezje na obed, dostanú na večeru, u nás je skôr málo ako veľa 😎

lucka1987
18. feb 2011

@evinkal no hej.. ja som dnes vyhadzovala : nalozene kuracie rezne v marinade.... a to len peto ze ked mm dosiel, som si ja usmazila aj mmj eden rezen, a uz som nechela.. ja len akosi odjem z kazdeho.. a potom sme behali cely den po meste a najedli sme sa v restike.. a vecer siel zas na jazdu(bha na kamione) a vravim mu nech si o vezme tie rezne , ze si ich na jazde osmazi.a on ze hej.. v noci odisiel a rezne nechal na stole, a rano som vstala a rezne na stole .. privonala som a uz mi to moc nevonalo.. 😠 a tiez nerada varim na 4 dni 😠 aj na 3 je vela.. rada robim take rychlo jedla co viem ze sa zje.. alebo co nemusim rozmrazovat z mrazaka kilovy kus masa.

lucka1987
18. feb 2011

inak tiez ma vie drapnut variaca mania kedy mame aj 4 druhy jedal... vtedy uz len volam otcovi (zije sam s maldsimi surodencami) ci maju navarene ze mu donesem.. a uz zasobujem aj ich... to ked skusam nove recepty alebo varim gulas ci segedin, ci paprikas, svieckovu... pri tychto jedlach nepoznam mieru a varim do plneho hrnca 😀

cervena_ciapocka
18. feb 2011

@evinkal @lucka1987 chápem, ale keď je len polievka na celý deň tak sa mi to zdá pre rastúce dieťa nepostačujúce. Jasné ak na večeru dostane aj niečo iné tak potom ok. Ja tiež nevyváram zbytočne, niekedy tiež len polievka, ale potom si vždy ešte dáme nejaký jogurt, uvarím puding, alebo proste máme len suchú večeru. Ale deti by mali mať pestrú stravu a nie obed a večera len polievka. Aj keď verím že deti často aj nechcú jesť a dostať do nich aspoň polievku je niekedy úspech 🙂 Nechcela som kritizovať alebo poučovať, tak prepáčte ak som sa vás dotkla.

lucka1987
18. feb 2011

@cervena_ciapocka nie no mna si sa nedotkla.. nemozem posudit.. lebo pre dieta este nevarim... rada varim.. len teraz akosi viac vyhadzujem.. lebo mm povie ze pride domov v sobotu, ja v piatok alebo sobotu doobeda navarim a on mi v sobotu vola ze sa to zmenilo ze dojde o 3 dni neskor... 😠 ked je u mna male krsniatko, tak mam vzdy navarene aj druhe.. alebo sytu hustu kremovu polievku a potom urobim nejaku minutku len s ryze a trochu maska nakrajaneho a zeleninky.

evinkal
18. feb 2011

@cervena_ciapocka v pohode.my raňajky absolvujeme každ deň a večere tiež,nenechala by som deti hladné 😉

zucha
18. feb 2011

@jasminet aj mohla, keby tam neostala jedna minimini porcia 😅 A to som bola presvedcena, ze zajtra nebudem musiet varit. Ale som ja naivna 😀

berika
18. feb 2011

@evinkal @lucka1987 @cervena_ciapocka každý varí podľa svojich potrieb, ja varím velľa a všetko zjeme lebo máme radi vela vecí, sme traja s dcérkou ale varím skôr podľa chutí manžela, lebo dcérka nie je veľká jedáčka, predtým som jej furt vyvárala zvlášť atď ale po čase som zistila, že je to úplne zbytočné, Keď nechce tak nechce, a keď dostane na niečo chuť, tak si aj tak vypýta. Mažel mi zje takmer všetko, a keby mi povedal že nemá chuť na to čo navarím tak by som mu to hodila o hlavu, pretože keby mi vopred povedal čo by chcel, tak nie je dôvod prečo by som mu neuvarila podľa želania, a keď si nepovedal tak má zjesť čo je navarené.

titkovamiriam
18. feb 2011

tak privarok dojedení,polievka tiez a kedze som bola doma sama tak som spravila pagáče 🙂 -syrove.rascove,chili-zaklad je škvarkové cesto
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36910

titkovamiriam
18. feb 2011

inak u nas sa vela vari,no ja co sa nezje na druhy den zamrazujem,oznecim a ked ma niekto chut tak si to najde v mrazaku,malokedy nieco vyhodime-suchy chleba davam susede pre prasiatko aj supky zo zemiakov-potom dostanem niaku zabijacku,rozky si meliem na struhanku inak neostane nic na vyhodenie 🙂

kralicica
18. feb 2011

baby poradte mi, chcela by som mm potesit niecim dobrym zajtra. bol dva tyzdne chory, pracuje na jednom projekte a ma rad dobre zakusky. spytala som sa ho cim mu urobim radost a on povedal ze nieco dobre lahodne co sa dobre papa 🙂 nema rad cokoladove kolace... poradite nieco dobre a nie moc komplikovane? napr. ma velmi rad taky kolac na plechu s pudingom a navrchu je kysla smotana ale nemam nikde recept... budem rada ked nieco napisete. inak varim zajtra spenatove rizoto a mame este porovu polievku z dnesku 😀

ela2710
18. feb 2011

@kralicica ahoj mi robime bebe kolac - ten je rychly, ani sa nepecie 🙂 a puding tam mozes dat hocijaky, mi robime vanilkovo-cokolaovy, ale ked tvoj mm nema rad cokoladove, moze dat aj iny(bananovy, karamelovy) ak chces napisem ti ako sa robi, trva to cca 15 minut 🙂

jasminet
18. feb 2011

@zucha skoda 😒 tak nabuduce urob viac a posli internu postu 😀

milocka29
18. feb 2011

@kralicica u nas sa pečie veľmi často.
Pudingovo - smotanový koláč
POTREBNÉ PRÍSADY
PIŠKÓTA: 4 vajcia, 1 vanilka, 1 prášok do pečiva, 1 dl vody, 1 dl oleja, 200g práškového cukru, 200g hladkej múky. PLNKA - PUDING: 1 l mlieka, 2 smotanovo -vanilkové pudingy, 1 vanilka, 4 lyžice kryštálového cukru.
POLEVA: 2 kyslé smotany, 4 lyžice práškového cukru a 1 vanilka.
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si všetky ingrediencie🙂vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkou, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame, nasypeme múku a prášok do pečiva a opäť spolu už len veľmi jemne premiešame a vylejeme na pripravený vymastený a múkom vysypaný plech.
Medzitým uvaríme puding a este teplý vylejeme na SUROVÉ cesto (ja si pomáham naberačkou a postupne to vylievam po celom ceste) a dáme piecť na 150 C na 45 minút.
Keď je koláč hotový, tak kým je ešte horúci, natrieme naňho smotanovú polevu.
NECHÁME PORIADNE VYCHLADNÚŤ a následne papáme..🙂

kibuk
19. feb 2011

dnes halušky s bryndzou a pochuťkovou smotanou 🙂

lea132
19. feb 2011

sosovicova mliecna polievka a druhe asi rezance s makom alebo co, este neviem 😅

mmonika
19. feb 2011

@milocka29 tak tento kolac po uvareni nevydrzi velmi dlhooooooooooo 😀 😀 😀 😀 je fakt vynikajuci ...

u nas je dnes oslava ,kedze ma synator 6 rokov ,takze bude torta ,chlebicky a veci s tym suvisiace 😀 😀 😀 😀

a na zajtra asi slizova polievka ,a kuraci perkelt s haluskami 😉

eva7780
19. feb 2011

u nás dnes len kolienka s vajcom 😀 a upiekla som vanilkový pudingoš,chutí mi ešte viac ako čokoládový 😵

petusko
19. feb 2011

ahojte kucharocky, mam vanilkove jogurty, asi 6 kusov, detom velmi nechutia samotne, neviete poradit nejaky dezert, do ktoreho by som ich supla?? budem vdacna, je mi luto ich nechat len tak pokazit.

a dnes varime pecene masko, kapustu a knedlu 🙂 bude aj na zajtra, len slepacia polievka pribudne 🙂

kaara1980
19. feb 2011

@petusko urob niečo na štýl nepečenej torty.Piškoty,ovocie a hotovo.Len použiješ miesto smotany jogurt.Daj to len do malých misiek ak sú jogurty redšie,tak to nemusíš krájať ako tortu,ale každý bude mať svoj pohár

kaara1980
19. feb 2011

my dnes placky a rozmýšľam,že k nim urobím dresing z kys.smotany a nivy 😵

anaxamon
19. feb 2011

ja budem varit iba druhe, spanielske vtacky ale z bravcoveho kare s ryzou, taka klasika🙂

bzuco
19. feb 2011

ja dnes varím tak, aby bolo aj zajtra čo papať 🙂

slepačia polievka a plenené pečené kurča, ryža, kompót

mia258
19. feb 2011

Kokosová polievka, losos s bylinkami + varené zemiaky a tvarohovo-čučoriedkový závin 🙂