Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
žienky, idem si k vám po radu, prosila by som si tipy na lacné ale objemné jedlá- za čo najmenej ale čo najviac, teda ak mi rozumiete 🙂 čo zvyknete variť ked potrebujete aby toho bolo aspon na 2dni a za malo euráčov dakujem 🙂
naša večera chlieb vo vajíčku, kečup 😉
@adusa2774 urcite vyskusam a verim, ze s tvarohom je chutnejsia
@sunshine2013 prve co mi napadlo. Masove: plnena kapusta, resp. kolzvarska kapusta, segedinsky, francuzske zemiaky - u nas sa to vzdy jedava viac dni. Sladke - ryzovy nakyp, zemlovka a ktomu nejaku polievku (fazulovu - je syta)
@lululka555 tie koláčiky vyzerajú super, tá čokoláda je taká tekutá? pošleš recept?
po sto rokoch zase nejake foto papanice 🙂
celozrno-razne tagliatelle
spaldove cestovinky
adzuki fazulka s kukuricou, cibulou a paradajkami, hneda ryza - nabuduce z obyc.fazule radsej a bielou ryzou, hneda mi proste nechuti
vyborna mrkvova polievocka s oblacikmi
kuracie prsia plnene brusnicami, encianom a rukolou, pecene zemiaky, rukolovy salat - podla inhacaka z lidl stranky
kur.prsia s grilovanou zeleninou a salatom
avokadovy puding - avokado, banan, med, kokos, trosku vody a rozmixovat
celozrne pirohy so zemiakovo-bryndzovo-tvarohovou plnkou a ovcim jogurtom
prazenica, domaci spaldovy chlieb
grilovany encian s brusnicovou omackou, rukolovy salat
ladovy salat so spenatom, susene paradajky a kozi syr
kelovy privarok
cicerova polievka
segedinsky gulas z morcacich prs, spaldovy knedlik
spaldove pletenky
brokolicovo-syrove placky
kuracie fasirky, zemiacky na pare, salat coleslaw
jablkove slimaciky s javorovym sirupom a pekanovymi orechami
😀 😀 dobru chut
@oktobermimi vyzerá to úžasne, ako z reklamy... Ja budem zajtra robiť vyprazanu brokolicu, petržlenovej zemiaciky a domácu tatarku 🙂
Kuraci vyvar a pecene kurca vo vrecusku na pecenie, k tomu vajickovo-sunkovy salat.
@dorotka2013 brokolicu ja nelúbim 😀
takže v mojej verzii bi bol karfiol 😀inak dakujem 🙂
@sunshine2013 uršite skús strukoviny, tie zväčšia objem aj 3násobne 😀 a sú aj zdravé
Napr. šošovica nakyslo s varením vajíčkom a chlebíkom. Super lacné a chutné jedlo.
Ja keď varievam klasicky mäso na šťave, tak dávam hodne zeleniny do omáčky. Lacno kúpiš mrkvu, pór a mrazený hrášok. Navarí sa toho oveľa viac. Nám potom stačí keď uvarím pol kila mäsa na 2 dni.
My máme zeleninku radi, nie že by som až tak šetrila.
No a podľa mňa lacno spravíš aj fašírku. ja idem robiť zajtra pečenú na plechu, takú rolku, je to zdravšie aj lacnejšie ako vyprážať.. K mäsu pridáš rohlíky, ja dávam aj ovsené vločky a hneď máš toho viac.
Keď robím omáčku na špagety, tiež pridám k mletému mäsu aj uvarenú fazuľu - vždy mám nejakú predvarenú v mrazničke - a je to sýte jedlo.
tak verím že som niečo poradila.
@bobinkask ďakujem pekne za blahhoželanie aj za pochvalu 🙂 ty mi nehovor, to ja odpadávam z tvojich výtvorov 😉
@adusa2774 ja robievam lučinu pravidelne každý týždeň, skúsim tvoju verziu 😉
@lienka2 mňam, pľundrové cesto je výborné, robievam 🙂
@abriela krásna tortička 😉
@lululka555 paráda,ozaj hody, ja sa na tuú ružu chystám, hádam sa mi to tento týždeň podarí 😉
@zklimekova tortička je úžasná ako vždy 😉
po dlhooom čase rozmýšlam spravyť vypražaný syr s hranolkami McCain , tatarska, kečup, zeleninka
mňamky
@danielaj jasne, veeelmi jednoducho - listkove cesto, nastruhane jablka zmiesane s javorovym sirupom/medom, jedmne potriet vajickom, na vrch pekanove orechy, rozvalkat cesto, nalozit plnku, skrutit a krajat. je to nieco podobne ako tie kupovane, ale moje neboli take sladke, lebo som dala viac jablk a menej sirupu 😉
Obrátený hovädzí rezeň, zemiaky v šupke
Paradajková polievka
@lululka555 uzasneeeee, normalne ziram 🙂 mnam
@zklimekova perfektná torta ako vždy
@sunshine2013 segedín napríklad, perkelt, francúzske zemiaky , prívarky - zemiakový, tekvicový s vajcom , omáčky kadejaké - paradajková, špenátová, mrkvová a podobne, halušky - syrokrémové, kapustové , rezance s makom, tvarohom , šúľance so strúhankou, makom , tvarohom
@sunshine2013 aj placky, palacinky , fašírky - z ovsenných vločiek napríklad strochou párkou nastrúhaných atď
No kočky, riadne ste vyvárali. ja som tu dlhšie nebola , ochorela som / štvrtý krát sa mi vrátili priedušky 😝 / aj moja maličká bola totálne chorá. Nebolo šance sa ani pripojiť, vyvárala som hojne, ale už ani nepamätám čo všetko .
Vývar z domácej špikovej kosti hovädzej - posledný kus z domáceho býčka - bola úplne excelentná a jedli sme ju tri dni ostatní členovia rodiny a hlavne najmenší maród povinne s čerstvo vypučeným cesnakom ,
robila som aj ovsenno klasické palacinky, boli aj bravčové rezne s cesnakom a wochestrom , ja som mala dusené na vode s kmínom , rizoto s kačacích stehien, kurací vývar s rezancami, zemiakovopórová polievka s vajíčkom a krupicou, špagety s mortadelou , syrovoovsenné karbonátky so zemiakmi a viac si ani nepamätám.
V piatok na valentína sme mali mužovu oslavu 40tky. našťastie som to stihla všetko pozariaďovať . Tortu som robila s vanilkovým krémom s mandarínkami dve vrstvy a stredná vrstva bol čokoládový krém s nastrúhanými doboškami lina lieskovoorieškovými a bol naprosto excelentný tam som dala broskyne , džem na korpusy som mala zo zelených ringlót, čo je môj absolútny favorit medzi džemami . korpzusy som dala na vonkajšie strany čokoládové s vanilkovým krémom a ten čokoládový som dala medzi svetlé korpusy, veľmi pekne to ukázalo na reze pod stredný čokoládový krém som dala čerešňový džem s kusmi ovocia a bolo to tiež veľmi chutné. Vrch mi zdobil poťahovkou kamarátkmi syn 13,5r, ktorý sa v tom vyžíva a nakoniec mi urobil námet s potápačom a strskotanou ľoďkou, fotku hodím neskôr a ešte muž dostal jednu trtu Kriváň a nás ako rodinu s figúrkami, to bolo milé prekvapenie
meníčko sme mali hovädzí vývar s rezančami a pečeňovými haluškami , druhé sme mali kačacie stehno , červená kapusta a zemiakový knedlík, neskôr sme mali obložené misy syrovo šunkovo salámkové, boli aj pečené rebrá, ktoré boli ale skutočne veľmi chuťovo vyvážené a mali veľký úspech
robila som ešte na stôl z lístkového cesta pizzové také prekladané kornútky a aj nivové batôžky,
a sladké mi kamarátka pomohla urobiť linecké kvietky a z lineckého cesta ešte strojové paličky zliepané močené v čokoláde , ja som ešte robila guľky nepečené z mätových dobošiek , mm ešte dostal aj krásnu veľkú a naozaj chutnú slanú tortu , takže všetkého bola až nad hlavu
všetko to vyšlo úplne super , po dlhej dobe sme si to príjemne užili a potešilo ma , že bol manžel spokojný a dostala som poďakovanie, že som mu to pekne pripravila , čo ma na tom potešilo najviac
a verte neverte vôbec sme si neuvedomili , že oslavujeme na valentína
😀
Dnes nevarim, zo vcera mame polievocku z cerstvej zeleninky s krupicovymi haluskami a zapekane obratene rezne so syrom a sunkou, k tomu ryza a zavaraninka 🙂
v sobotu bola kelovo-masliaková polievka a dusená kur. pečeň na šťave,ryža uhorka/kompót
v nedeľu polievka zo soboty , mäsové guľky v paradajkovej omáčke + varené zemiačky a piekla som http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-fanky-f... veľmi nám chutili.
cesnaková polievka, zemiakové placky 😉
ja dnes netradicne na pondelok varim, kedze vcera sme boli na obede u svokry, tak doma nebolo nic, urobila som kyslu sosovicovu polievku, kuracie prsia s provensalskym korenim a citronom - len ich opeciem, je to vyborna mnamka, spravila som trosku ryze a miesany zeleninovy salatik, od vcera mame tiramisu 🙂

Palacinky bez vajec
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1286-pal...