icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bay
21. feb 2011

My mame zeleninove rezne zo vcera a k tomu zemiakovu kasu 🙂

Neviete poradit ako zuzitkovat starsi chlieb? Len nie chlieb vo vajicku ani zapekany so sunkou a syrom v rure. 😅 Vdaka

livinka93
21. feb 2011

jedine, co ma napada je nakrajat, opiect a ako priloha k nejakej polievke..

beruska.zuzanka
21. feb 2011

@bay niekto tu pár strán dozadu dával tip na chlebové placky zo staršieho chlebíka 😉

My dnes vyprážaný karfiol a zemiakovú kašu od včera, madam Ema karfiól na mozoček a rovnakú zemiakovú kašu 😀

beruska.zuzanka
21. feb 2011

@prahaxx 😀 😀 😀

bay
21. feb 2011

Dakujeeeeeeeeeeeeem 😵 😵

titkovamiriam
21. feb 2011

dnes nevarim 🙂

sonka31
21. feb 2011

@titkovamiriam Spravne. Ani ja.

majka35
21. feb 2011

@ria_zuzolova ďakujem za receptík , som si myslela, že je to naslano, no ani toto nemusí byť zlé

libka1
21. feb 2011

@happy8051 ta kremova z rybieho file by ma zaujimala, mala lubi ryby, obcas robievam halaszle ale aj ine by sa zislo... mozem ju drzo od teba vypytat?? 😀

lucka369
21. feb 2011

Dneska spravim sojové rezne a zemiačky varené lebo to veľmi lúbim 🙂

eva7780
21. feb 2011

dnes dojedáme 😵 😵 😵 bodaj by to bolo častejšie 😀 😀

lucka369
21. feb 2011

@eva7780 😀 moja reč

lucka1987
21. feb 2011

my mame zo vcera morcaciu polievku a segedin 😉

happy8051
21. feb 2011

pre vsetkych kto chcete skusit uvarit kremovu polievku z rybieho file:

Polievka z rybieho filé

120 g mrazeného rybieho filé, soľ, 70 g masla, 50 g koreňovej zeleniny, 0,8 l rybacieho vývaru (voda, 3 kocky rybacieho bujónu), 1 lyžicu hladkej múky, 1 dl mlieka, mleté biele korenie, muškátový oriešok, 1 dl kyslej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať.

Rozmrazené filé sa osolí a udusí na 1/3 masla. Udusené mäso sa zbaví kosti a prelisuje cez husté cedidlo (prípadne najemno zomelie). Očistená umytá koreňová zelenina sa nakrája na jemné rezance a udusí na 1/3 masla domäkka. Zo zvyšku masla a múky sa pripraví svetlá zápražka, zaleje sa vlažným vývarom a za stáleho prešľahávania sa nechá zovrieť. Počas varenia sa občas prešľahá a varí sa asi 20 minút. Pred koncom sa pridá mlieko, povarí sa a precedí. Do precedenej polievky sa pridá prelisované rybie filé, zamieša, krátko povarí, vloží sa podusená zelenina, dochutí soľou, mletým korením a muškátovým orieškom. Nakoniec sa zjemní žĺtkom rozšľahaným so smotanou, zohreje sa a nesmie sa už variť. Pri podávaní sa posype najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

happy8051
21. feb 2011

@titkovamiriam to je u teba uplne nenormalna situacia 🙂))

titkovamiriam
21. feb 2011

happy je no po vikende toho mam dost tak sa pojdeme niekam vecer napapat 🙂

bzuco73
21. feb 2011

čauko babenky ,chcela by som malej uvariť červenú šošovici poradíte ako a s čím ju majú vaše deti radi....diki 🙂

katarina.banska
21. feb 2011

nam sa uz pecie losos obaleny v prossute na zemiakoch s kapari a susenymi paradajkami. som zvedava ake to bude.... 🙂

pia22
21. feb 2011

@bay ja som robila min. tyzden tie chlebove placky z MMB len som navyse pridala trochu hl. muky a dietnej salamy a boli fantastickeee!!!😉 Z pol chleba som mala 15 placiek-jedli sme ich 2 dni😀

babullka1
21. feb 2011

knedlik,pecene mäsko a kapusta a akurat dopekam cokoladove a jahodove mufinny 😉

mia258
21. feb 2011

Dojedáme zo včera, len som robila slivkový koláč a čučoriedkové muffinky 😵

ikika
21. feb 2011

Caute baby, obcas nakuknem pre inspiraciu... tak dnes prispejem aj ja... 🙂
Robila som plnene baklazany platkovym syrom, sunkou, kuracim maskom s vnutrom z baklazanu (to som najprv opiekla na panvici pred plnenim) a posypane syrom... manzel povedal, ze to bolo exkluzivne... 😉 😀

janica81
21. feb 2011

Mamičky poradte rýchlu a chutnu omáčku na cestoviny....najlepšie syrovú 😀

miruska15
21. feb 2011

my sme mali kuraciu pečienku mnam a teraz robim ryžovy nakyp 😉

zuziq
21. feb 2011

@bzuco73 ja malemu robim polievocku z cervenej sosovice alebo mu to len povarim vo vode s troskou mrkvy a petrzlenu, a bud aj so zeleninkou alebo len samotne davam ako prilohu k masku alebo so zemiakovym pyre a vajickom - ako keby privarok, pridam do toho trosku jogurtu smotanoveho alebo umele mliecko trosku 😉

monkula
21. feb 2011

ja som mala špagety s pestom a dcérka s Grankom

petusko
21. feb 2011

ahojte 🙂 my sme dnes este dojedali vepro-knedlo-zeli a teraz som dokoncila granatir na zajtra.

a z tych vanilkovych jogurtov som nakoniec urobila toto, pravdaze menej cukru a teda namiesto bieleho jogurtu vanilkovy . nebicko v papulke 😵 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30357