Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja idem zajtra variť pre nás s mužom čínsku kuraciu polievku, robieva ju sestra a je to veeľmi dobré, tak dúfam, že sa mi to podarí, budeme mať aj na 2-3 dni, pre deti hrachovú so zeleninkou a žemľovku 🙂
karfiolova polievka a cestovinovy salat. Na zajtra prichystam nejaku zeleninovo mliecnu - kremovu polievku a nieco z rybacich filiet. Nic rybacie sme od Vianoc nemali.
ahojte-dobre rano!
zapekane palacinky-brokolicova polievka 🙂
@titkovamiriam mňaaam 🙂
kremová cesnačka v bochniku, druhe neviem 🙂
ja este nemam ani predstavu ale asi paradajkova polievka a druhe neviem
@miruss
@briketa áno, asi myslíme rovnakú polievku, ja som ju ešte nerobila, iba jedla u sestry, tu je jej recept:
-podotýkam ešte, že ona ju varí do veľkého 10l hrnca: 1 veľká cibuľa, 2-3 kusy kuracieho bujónu, kuracie prsia 500-1000g- kto chce mať akú mäsovú, sójovú omáčku-ona dáva veľa, 1 konzerva krájaných šampiňónov, 1 konzerva kukurice, 1 mrazená zelenina /mrkva, hrášok, kukurica- ale môže byť aj iná/, ocot, čínska alebo nejaká iná pikantná hotová omáčka, 2 polievkové lyžice solamylu, prípadne soľ, korenie, vegetu na dochutenie, 1 vajíčko
1 veľkú cibuľu rozpražiť na oleji do sklovita, zaliať kuracím vývarom, keď sa to začne variť, pridať kuracie prsia nakrájané na kocočky, ktoré sme si predtým namočili do sójovej omáčky. Variť cca 15-20 minút, potom pridať šampiňóny, kukuricu a mrazenú zeleninu. Keď je všetko už mäkké,do mištičky si dáme vodu, ocot podľa chuti- dá sa pridať aj nakoniec a čínsku omáčku- to tiež dáva tak odhadom pár lyžíc, a 2 lyžice solamylu, dobre spolu rozmiešame a vylejeme do polievky, to ju krásne zahustí. Nakoniec ešte rozmiešame vo vriacej polievke jedno rozšľahané vajíčko.
Polievka má byť dostatočne slaná, ostrá a kyslá zároveň, uvidím, dúfam, že sa mi podarí. 😉
paprikáš s haluškami
uvareny karfiol, zapeceny s paradajkami, olivami,cesnakom, bazalkou a syrom, dame bud nivu alebo ovci syr. k tomu zemiaky asi varene.
ahojte u nas len špagety nechce sa nam dnes vyvarat 🙂
moja zamatová:
3 l slepačieho vývaru, 500 g kuracích pŕs, 200 g mrkvy, 100 g petržlenu, 50 g zeleru, 1 menší pór, 1 malú cuketu, 50 g čerstvého zázvoru, 50 g sójových klíčkov, 2 strúčiky cesnaku, 1 feferón, soľ, mleté biele korenie, 2 lyžice estragónového octu, 2 lyžice medu, 3 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžičky škrobovej múčky, 2 vajcia.
Kuracie prsia plošne prekrojíme na tenké plátky, z ktorých nakrájame tenké rezance. Na rezance (julien) pokrájame mrkvu, petržlen, zeler, pór, cuketu. Do studeného vývaru dáme na rezance pokrájané mäso a postavíme na oheň. Keď začne vývar vrieť pridáme mrkvu, petržlen, zeler. Pridáme posekaný feferón, ocot, med, sójovú omáčku, nadrobno pokrájaný cesnak, mleté biele korenie, sójové klíčky, pór, cuketu a postrúhaný zázvor. V 1 dl studenej vody rozmiešame škrobovú múčku a nalejeme do polievky. Premiešame. Vajcia rozšľaháme a tenkým pramienkom nalejeme do polievky. Podľa chuti osolíme a okyslíme.
paradajková so syrom, kung pao s ryžou a drobec kur. soté s pórom a ryžou... 😉
paradajkova polievka s bylinkami a syrom ( btw dneas je paradajkova v kurze ako tak kuk 🙂 a zobracka kasa, ladovy salat. ododnes som doma sama mesiac s malou, tak velke vyvaranie asi nebude a budem minat namrazene zasoby 🙂
@titkovamiriam ale tuto polievku urcite vyskusam, vyzera to super
kuracia polievka a kuracie rizoto 😉
polievka z kuracích trupov sa už varí a granadír je už hotoví 🙂 aj polievočka pre malého už hotová
happy to potom nemusis ani nic dalsie varit 🙂 je to super vydatna polievka 🙂 ja milujem taketo azijske polievky 😉
http://www.asiafood.sk/news/polievka-kra-pokpla...
http://www.asiafood.sk/news/thai-zazvorova-poli...
http://www.asiafood.sk/news/tom-yum-kai-polievk...
a samozrejme je tam desiatky super receptom a skoro vsetky su velmi rychle 😉 kto ma rad taku kuchynu 🙂
ja som dnes hodila kuracie stehna okorenene do remosky spolu s cerstvymi sampionmi a k tomu slovenska ryza - tu som nejedla sto rokov a strasne ju mam rada 😵
@zuziq uplne jednoduche, zakladna "omacka" (davam apostrofy lebo nie je to celkom omacka), olivovy olej, naktorom si oprazis cesnak (velaaaa) chilli papricku nakrajanu najemno, pridas spagety alebo ine dlhe cestoviny a zalejes troskou vody alebo bujonu, treba nechat prehriat, vypnut, ozdobit susenym petrzlenom a podavat s parmezanom alebo inym syrom...cele to mas hotove za par minut a my sa doma z toho vzdy tak dobre "nazereme" 😝
@anaxamon ja tak davam.. cestoviny este s trochou vody, tak mozno preto nemam to suche. vytahujem ich s hrnca ako su "al dente" s takou naberackou rovno sup na panvicu.
to by sme s mm mohli jest stale.. len co deti? tie to nezjedia. veeeeeeeeela cesnaku, veeeeeeeela feferonky... aj ta petrzlenova vnatka. fakt asi najlepsie cestoviny.
v restike si ich nedavam..davaju malo parmezanu ...a aj cesnaku a aj feferonky. 😝

ja som dnes na večeru skúsila ten recept zo str.283 celkom hore prvý... no a úplne že wow.. jablká a krupica a aká to fajnota... mnam.. dala som len maslo a cukor, ale veľmi by tam pasovala škorica.. to by bolo uplne že super (len ja nemám rada 😝 ) - lebo tie jablčka bolo fajn cítiť.. 🙂