Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
maminy nemate niaky dobry rec. na krupkovu polievku dakujem
Ja dnes zase kuraci vyvar, naposledy nam vydrzal skoro tyzden a dobre padol na nadchu tak preco nie, moja zavislost na tejto polievke sa nezaprie 😀
A potom kare na prirodno s ryzou, chcela som spravit tarhonu ale ako na potvoru ju nikde neviem zohnat ☹
Ked robim masko na stave, myslite, ze ako prilohu mozem dat cestoviny? Lebo sme hrozne preryzovani v poslednej dobe..
pekne ranko
dnes bravčove na zeleninke,ryža alebo zemiaky... ako sa rozhodneme 🙂
@laerke jasne že možeš dať aj cestovinu,sem tam to aj zmeni papaničko 🙂 😉
@miruska15 ja mam taku jednoduchšiu verziu krupkovej polievky najdem mojich receptíkov a napišem 🙂
ide tam,fazula,krupy,zemiaky,bujon-masox,mrkva,petržlen-napišem
Ahojte, máte nejaký dobrý receptík na aliašskú tresku? Mám chuť na rybku a neviem nič vymyslieť... ☹
no ja mam este cesnakou polievku so syrom a s oprazenym chlebom od zajtra a este k tomu urobim kuracie pecienky s ryzou
My máme zeleninkovú polievočku zahustenú detskou krupicou, som večer varila a tzv. holúbky, tj kapustné listy plnené mäskom, ryžou, korením varené, či zapekané v kyselej kapuste s neviem čím všetkým-dostali sme od mm rodiny z východu a ja to teda nemusím moc, ale tieto ich sú vždy skvelééééé 😵 😵 😵
u nás dnes vyprážaný encián, hranolky a polievku neviem akú....ešte vymýšľam 🙂
áááá už som vymyslela 🙂 hrachová so suchého hrachu so slaninkou a pre dcéru ešte palacinky...
madarsky gulas, spagety aglio olio - ako sme si tu naposledy o nich pisali, tak MUSIM ICH MAT 😅 😀
Kurací vývar so zeleninou a karfiolové placky so zemiakmi a šalátom 🙂
včera na večeru koložvarská kapusta / povodne na dnes, ale zjedli mi to/,
dnes zeleninová polievka+ kuracie stehná pečené a zemiakovú kašu.
Dobre ranko 🙂
@vesi ja nenechavam, len tak trosinku, aby som tie filety od seba lahko oddelila. A neprikryvam. Ale minule som len tak narychlo skusila spravit na panvici na masle, a to bolo este lepsie, nez v tej trube, take stavnatejsie, mnam 😵
@laerke my bezne k masku robime cestoviny, napr.k steaku tagliatelle a k masku so stavou spagety. Mne sa ta kombinacia nezdala, mm to raz spravil a fakt vyborne, casto to robime miesto ryze a zemiakov ako obmenu.
@anaxamon ked nemam doma kyslu smotanu, len smotanu na varenie a slahacku a biely jogurt, mozem to aj bez tej kyslej smotany spravit do tych gratin.zemiakov?
@maculik jasne ved v tom recepte co som dala z mimibazaru je len klasicka slahacka, ale ja odporucam ked mas len smotanu na varenie teda iba 10% aby si pridala aj jedno dve vajka aby sa potom tie zemiaky lepsie spojili a este tie zemiacky si pred vlozenim do pekaca osus na utierke nech maju co najmenej vody
babulky dáky dobrý recept na kysnuté cesto na buchty a pod. + na chlebík, ale nemám pekárničku, vďakaaaaa 😵 😵 😵
vesi to aj zalezi aky kupis no nenechavam rozmrazit uplne a tiez nezakryvam to je hotové raz dva
mykky:
Aljašská treska na cesnaku
800 g filé z tresky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla.
Rozmrazené filé z aljašskej tresky nakrájame (s hmotnosťou 150 g na porciu), osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Obalenú rybu opečieme na oleji z obidvoch strán, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, maslo a v rúre pod pokrývkou dopečieme. Pri podávaní polejeme výpekom s cesnakom. Vhodné prílohy: hrianky, čierny chlieb, rozličné druhy zeleninových šalátov
alebo
800 g filé z aljašskej tresky, 2–3 lyžice citrónovej šťavy, 750 g malých nových zemiakov, 200 ml oleja, 750 g špenátových listov, 300 g hríbov, 1–2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice hladkej múky, 200 ml šľahačky, 2 vajcia, 1 citrón, mleté čierne korenie, soľ
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a necháme stáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky.
Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním.
Špenátové listy potrháme na kúsky, hríby pokrájame.
Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme hríby, neskôr i špenátové listy, osolíme, okoreníme a spolu podusíme.
Pridáme šľahačku, necháme zovrieť a odstavíme.
Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.
@miruska15 Potrebujeme:
krúpy asi jeden hrnček ( krúpy č.7), tuk, cibuľa, zeler, mrkva, petržlen, zemiaky, múka hladká, smotana kyslá 16%-ná, mleté čierne korenie, soľ, polievkové korenie, vegeta, voda-vývar
Umyté krúpy uvaríme vo vode do mäkka, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Pripravíme si zeleninu. Na tuku opražíme cibuľku, pridáme hladkú múku a pripravíme svetlú zápražku. Za stáleho premiešavania nalejeme vlažnú vodu alebo vývar a uvedieme do varu.
Varíme aspoň 20 minút.
Zápražka: Dochutíme korením a soľou a krátko povaríme. Rozmixujeme alebo precedíme cez husté cedidlo. Pridáme nastrúhanú zeleninu, zemiaky a uvarené krúpy. Povaríme, kým zemiaky nie sú skoro uvarené a zjemníme rozšľahanou smotanou (bez múky). Ešte krátko povaríme, dochutíme a podávame
@titkovamiriam č.7 ja mam perličky to asi nevadi.Dakujem
@maculik jasne este pred osolenim, ja solim az na pekaci, s prikrytim to robim tak ze najskor prikryjem nech sa dusia, po case (ja nesledujem cas presne vsetko skusam podla makkosti) oddokryjem, necham odparit stavu a potom dam syr. Nie na zaciatku lebo to nemam dobru skusenost (moc potom oschol) ale mozno ma niekto nejaky trik ako dat syr na zaciatku tak aby potom priliz nezoschol...
buchty na pare 😉

žienky, pred časom ste mi dávali recepty na pangasiusa, chcem sa ešte opýtať, ked ho dávate zapiecť v rúre najskôr ho necháte rozmraziť? a prikrývate ho alobalom, alebo nechávate nezakryté? 😅