icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

tinuskaha
16. mar 2014

cviklova polievka a bravcove so slivkovo porovou omackou a zemiaky

daniela09
16. mar 2014

dnes sme mali zeleninovú polievku, deti kurča na smotane s mini kolienkami, pre nás pečená krkovička s dusenou kyslou kapustou, a domáci knedlík. Na večeru, resp. na zajtra budú buchty na pare

trudka4
16. mar 2014

Domácí lasagne

Suroviny: Na těsto: 350 g hladké mouky • 3 vejce • 1 lžíce oleje

Na náplň: 3 lžíce oleje • 500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí, může být více vepřového) • 2 cibule • 3 stroužky česneku • 1 mrkev • 1 menší petržel • 1 pórek • tymián • oregáno • 1 rajčatový protlak

Na bešamel: 50 g másla • 2 - 3 lžíce oleje • cca 100 g hl. mouky • 1 l mléka

Na posypání: 150 g strouhaného eidamu (nebo jiného sýra)
Postup: Do mísy přesijeme mouku, přidáme vejce a olej a zpracujeme hladké těsto. Mělo by být dost tuhé. Dáme na 30 minut odpočinout.

Zatím si dáme olej do hlubší pánve, osmahneme jemně nakrájenou cibulku, dáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, jemně nakrájený pórek a utřený česnek. Vše necháme podusit. Přidáme mleté maso, tymián, oregano a za stálého míchání necháme povařit.

Nakonec přimícháme protlak. Múžeme lehce opepřit a osolit.

Zatím si připravíme v kastrůlku bešamel: Rozpustíme máslo, přidáme olej a za stálého míchání vsypeme hladkou mouku. Osmahneme a na závěr přilejeme horké mléko a 5 min povaříme řidší omáčku.

Z těsta vyválíme 4 tenké placky (lasagne) velikosti zapékacího pekáče.

Na vymazaný pekáč dáme na dno pár lžic bešamelu, na ně vrstvu lasagní, pak masovou směs a bešamel. Stále opakujeme, jako poslední nahoře je vrstva bešamelu. Dáme do vyhřáté trouby na 35 minut zapékat na 180 stupňů. Pak posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 15 minut dopéci.

Lasagne necháme po vyndání s trouby trošku odstát, aby lépe držely při krájení tvar.

adam12
16. mar 2014

Dnes máme s mojím drahým 12 ročné výročie, poznáme sa 14 rokov a dnes na obed zapekané bravčové karé so šunkou syrom a broskyňou a k tomu hranolky a vývar teším sa 🙂

leushkka
16. mar 2014

Kur.polievka s rezancami a kura na hrasku podla Apetitu

m_ij_ka
16. mar 2014

naša večera pizza (šunka, syr, cherry rajčiny,klobása, cibuľka, šampiňóny) 🙂

komplikovana
16. mar 2014

dnes boli kuracie prsia na kocky, trochu som ich opiekla na oleji, okorenila, ocesnakovala, osojovala, hodila nakrájanú cuketu, neskor uvarené a na kocky nakrájané 2 cvikly, neskor trošku podliala vodou a nechala podusiť. Na tanieri ešte ochutila struhaným parmezánom. Ak by niekto chcel može k tomu aj prílohu.

bobinkask
16. mar 2014

@zklimekova no to ti dali pekné odporučanie 😀 to by sa ti viac oplatilo objednat cez net z nejakej stránky s takýmito vyrobkami... dakujeme dvom už je lepšie a tretia ešte bojuje 😒

danielaj
16. mar 2014

@daniela09 jééj dievčatkový tanierik z môjho detstva 😉 mne už zostal len posledný, malá z neho najradšej jedáva 🙂

danielaj
16. mar 2014

dnes som varila slepačiu polievku, zapekané lahôdkové karé, slovenská ryža, hranolky, cvikla s chrenom, na olovrant som robila domáceho piškotíka a ešte rna aňajky a na desiatu domácu lučinu s cesnakom a sušenými rajčinkami 🙂

bobinkask
16. mar 2014

dnes kurací vývar, klasika pečené kuriatko, ryža a cviklový šalát a výnimočne máme nedelu bez koláčika...

daniela15
16. mar 2014

dievčatá, nemá niektorá z vás recept na dobrý boršč, ale bez mäsa, konečne by som ho chcela uvariť, cvikla je kúpená, len overený recept mi chýba ☹

organicshop13
Odpoveď bola odstránená
kalip
17. mar 2014

@monacanka Ďakujem pekne za recept,už sa teším ,že ho vyskúšam. Pekný deň.

womankc
17. mar 2014

@daniela15 miesto mäsa môžeš použiť krúpy alebo sójovú drť,
môžeš na cibuli podusiť nastrúhanú koreňovú zeleninu , osoliť, opaprikovať , poduskať , pridaj čierne k, nové k., bobkový list, pridaj nakrájanú kapustu , napučanú sójovú drť ,alebo teda krúpy , keď bude polomäká pridaj nakrájané zemiaky a nastrúhanú repu uvar do mäkka a pridaj trošku zápražky , nakoniec dochuť cukrom , octom , soľou. , ja osobne dávam na tanier kyslú smotanu a kôpor.

womankc
17. mar 2014

ahojte , ja som varila v sobotu - vývar z morčacích krídel + zeler, mrkva, kaleráb, mladá cibuľka, strúhaná mrvenička , na vrch som dala vňať mrazenú zelerovú, čerstvú pažítku a trošku sušenej petržlenovej, druhé boli lievankové halušky s kyslou kapustou na vrch s opečenou mladou cibuľkou , slaninkovu a kúskom slovenskej točenej klobásy
v nedeľu polievka tá istá, druhé boli rybie plátky v trojobale alebo pečené na masle, oregane a citróne, k tomu zemiaky s pažítkou a šalát - zeler, mrkva , ľadový šalát a čínska kapusta , trošku póriku , citrón, soľ, čk, biely jogurt a francúzska horčica , sladké som nerobila nič
v nedeľu ešte návšteva, takže som pripravila syrovo-tvarohovú nátierku na očká- jemný tvaroh, soľ, črievkový syr , veto, papriková pomázánka , nasekaná jarná cibuľka , podávali sa ešte varené klobásky, kvasené uhorky, kyslé uhorky, cherry paradajky, niva syr, celozrnný chlebík a ostatné bežné pochutiny kúpené 🙂

womankc
17. mar 2014

dnes na pláne paradajková polievky a nejaké zapekané zemiaky zrejme z brokolicou, alebo fazuľová panvica, či prívarok

zuju2
17. mar 2014

Dnes máme od včera. Vývar a fašírky.

monacanka
17. mar 2014

dneska bravcovy rezen pecene zemiakmi s kminikom a spravila som rano na rychlo pernikovy kolac s hrozienkami a mletými orechami potrete lekvarom posypane struhanym kokosom

maminka2013
17. mar 2014

Dnes nam ostalo zo vcera-kuraci vyvar, bravcove zavitky plnene sunkou a syrom.. na zelanie a ako spomienka na detstvo bolo vtacie mlieko 😉

lillona
17. mar 2014

dlho som uz nic nepridala, kedze ma zamestnava syncek. tak teda aspon dnes: plnene kuracie rezne so sunkou a syrom+ryza a calamada, domace hamburgre, spizy a domaca pizza 😉

beah
17. mar 2014

Dnes dojedáme z nedele: kurací vývar s rezancami, pečené bravčové rebierka s opekanými zemiakmi a MILKA torta - manžel mal narodeniny, tak sme troška mlsali... 🙂

daniz
17. mar 2014

v sobotu u nás kvietočková polievočka /brokolica,karfiol a mrkvové kvietočka/ s krupicovými haluškami a treska
na cesnaku a par.omáčke + špagety a piekla som buchty so sliv.nutelou a makovo-lekvárové,
v nedeľu : polievočka zo soboty a po dĺĺĺĺhej dobe br. rezne - klasika + zemiaková kaša + zeleninkový šalát / jablkový kompót, a kedže sa po buctách zem zľahla 😀 tak bábovka.
dnes dojedáme.

daniela09
17. mar 2014

@danielaj aj my máme len jeden, ešte po mne, a tiež je obľúbený u môjho ml. syna

soniatko
17. mar 2014

mne: cestovina s tofu, cuketou,olivami, rajc.omackou
malej: cesnakova polievka so zemiakom a vajickom, druhe ma este zo vcera kur. mlete maso podusene s cuketou, zemiaky
muzovi: ten dojeda este zo soboty br.zavitok, k tomu mu prirobim volske oko a zemiaky

lucikusik
17. mar 2014

Dnes dojedáme z nedele: fazuľová polievka na kyslo a pirohy - bryndzové, lekvárové a tvarohové. Robila som prvýkrát pirohy a aj keď som mala obavy, tak sa mi fakt vydarlili 🙂

myrca_m
17. mar 2014

polievka: zeleninová, druhé jedlo: kuracie na prírodno,tarhoňa, a máme aj bábovku s majonézou

zklimekova
17. mar 2014

dnes sa u nás doje z nedele...a v nedeľu sme mali hovadziu polievku s rezancami, knedľu a guľky v paradajkovej omáčke ....a som sa najedla pri mame, kuracie masko na prírodno, dusená zelenina a kopeeeec uhorky... 😉

hyta
17. mar 2014

Ahojte, u nás kuracia polievka s rezancami, k tomu špenátik, zemiaky a vajíčko.