Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@levandullka ta torta je krasna....a ja si osobne myslim, ze cokoladova torta nesmie byt "uhladena". Je krasna a urcite chutila 🙂
pozri si aj niektore svetozname mucniky, tam tu cokoladu naschval davaju haki baki....ide o umenie a ty si to zvladla 🙂
@zebra41 ako aj klasicke,len,dam,spaldovu muku. Davam vacsinou pol na,pol s bielou..len asi treba viac tej muky trochu,aby sa nezlepili neskor.
tieto som mala z mrazaku,lebo minule som,ich strasne vela narobila. 🙂
so spaldovou sa ucim robit,preto si mzlokedy trufam dat len,ju..minule sa mi prva zemiakova placka totalne rozpadla,som pochopila,ze musim dat viac muky(tam som len,spaldovu davala) a potom uz bolo dobre...
asi je to vec skusenosti.
ano ano, obaľujú🙂
smotanová polievka s bielou fazuľou , bryndzové pirohy 🙂
ahoj ja som dnes len rychlu vajcovu polievku zaprazenu robila a ako druhe jedlo tu niekto minule spominal zemlovku z vianocky a s van. pudingom namiesto tvarohu, tak som to vyskusala a je to hotova mnamka. 😀
@lokalistin toto sa mi páči , môžeš dať suroviny na plnku???
dnes som robila kalerábkovú polievku,dala som tam aj jedno kuracie prso,lebo som robila čínu a mäsa som mala dosť-inak dnes obed hotový za pol hoďku.čína:napacovane mäso osmahneme na troche oleja,pridáme zeleninu,čínsku zmes/domace oncle bens sa minulo/,podľa potreby vývar a ked sa všetko podusí vypneme a nechame v hotovom jedle napučať čínske rezance.
@womankc je to dokonca dietne 😉
2cukety
4rajciny
4 salotky
4PL tatar(120g) ak date len hovädzie mlete je to viac bodov ak date bravcove alebo miesane tiez viac bodov
sol
korenie
1kl provensalskeho korenia(ja som dala mrazene talianske bylinky)
4PL struhaneho syru do 32%v susine
1 zemla
Cukiny po dlzke prepolit,ja som konce odrezala, vybrat duzinu a duziny nakrajat na kocky.Rajciny supku narezat zaliat vriacou vodou,chvilu nechat postat potom preplachnut studenou,osupat vybrat zrniecka a ten zostatok nakrajat na kocky, salotku nakrajat na kocky. Na kvalitnej panvici bez oleja osmazit, pridat mäsko, osolit, okorenit a pridat zeleninu Trochu podusit. Ja som vydlabanu cuketu aj posolila, naplnila posypala syrom, dala do zapekacej misy a dala zapiect do vyhriatej truby na 170°C asi 15minut. Tu stavu,co bola zo zeleniny(z naplne) som vyliala do zapekacej misy
Vynikajuce dobru chut
naša večera domáca pizza ( kečup, šunka, kukurica, šampiňóny, syr, klobása)
dnes som nevarila, mali sme od vcera, ale robila som reyance y 26 vajec a 60 ks muffinov pre deti do skolky ciye sm cely den v kuchyni 😝
@ellit Si zlata, moc ma tvoje slova potesili, dakujem 🙂.
dnes francuzke zemiaky od vcera,zajtra rezance s tvarohom 🙂
@titkovamiriam prosím ťa, tie rezance na napučanie potrebujú veľa vody/štavy pod mäsom? ja len, že aké "mokré" to mäso spraviť, aby to rezancom stačilo 😕
Rezne plnene syrom a sunkou v trojobale,mnam
@anuska74 potrebujes indicke koreniny;v maziari si utries cesnak, zazvor, chilli, rimsky kmin, koriandove semeno - pastu hodis na olej pridas kurkumu, garam masala, prihodis sosovicu aj s vodou -tak aby ju zakryla + 1cm, drvene paradajky,bobkovy list -povaris. Ked je sosovica makka dochutis sdolou, citronom a kokos.mliekom
ahojte baby....
moje malé budú mať za chvíľu narodeniny a chcela by som im urobiť domáce hamburgery, ale aj s domácou žemľou..... našla som na internete veľmi veľa receptov, ale máte niektorá vyskúšané nejaké dobré domáce žemle?.... dík za pomoc 🙂
ahojte, nezvynem kupovať bylinky, ani ich používať, no kúpila som bazalku v kvetináči a teraz neviem, čo s ňou 😀 poraďte, kde všade to môžem použiť..
My dnes hrstkova polievka, kuracie v cesticku,zem.kasa,paradajkovy salat, zajtra zemiakovoluskovy privarok,vajicko,polievka este zostala.
Dnes siroke rezance s paradajkovo syrovou omackou a zajtra zemiacky na kyslo (ako privarok) s pecenymi mletymi masovymi gulickami 🙂
U nas dnes na obed spenatova polievka velmi sa podarila a kur.prsia pod perinou s pec.zemiakmi s kým smotanou a korenim
Ahojte nejaky fajn recept na pecene maso ?? Chcem kupit masko a upiect v celosti nejake bilinky a tak. Nemate nejaky recept?
@raza Ja robievam mäso na šťave, tam ide čerstvá nasekaná bazalka, alebo som minule robila foccaciu s cherry rajčinami a bazalkou. Alebo si pozri tento link, hlavne koniec: http://varecha.pravda.sk/recepty/bazalka-pestov... alebo kuk toto: http://dobruchut.azet.sk/bazalka/

Ahojte maminky, tak my vcera kuracia polievocka a palacinky s nutelou....totalne lenivy den. A dneska sa dojedala polievocka a spravila som z minibazaru tie strapate kuracie rezne, ale s ryzou. Svokrusa mi posiela rohlicky plnene slivkovym lekvarom, takze dneska sa nepecie.
aj mna by velmi zaujimali tie spaldove halusky
cez vikend som skusala prvy krat spaldove sulance a skoncili v kosi 😝