icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

raza
29. jún 2014

@charllotte jaaj,takto si to myslela🙂 no,keď mám pravdu povedať,original svieçkovu ani nerobim,je to pre nas drahe..

hyta
29. jún 2014

Ahojte, už som prečítala všetky dobroty, čo ste navarili a upiekli. U nás v piatok som robila záviny z mletého mäsa, k tomu zemiaky a uhorkový šalát, včera kuracia polievka, losos na masle s bylinkami, opečené zemiaky, miešaný zeleninový šalát. Na dnešok nám ešte ostala polievka a ražniči z kuracieho mäska a šampiónov,papriky,cibulky,slaninky,klobásky ,paradajok. Ďalšie menu bola čína s ryžou. Sladké nesmelo chýbať, tak bublanina s ovocím, dvojfarebná bábovka a tvarohové rezy s jahodami a želatinou.Všetkým prajem pekný zvyšok nedele.

charllotte
29. jún 2014

@raza aj drahe, ale ani hovadzinu nelubime 🙂

sandrika1986
29. jún 2014

My sme mali dnes brokolicovú polievku, vysmážaný karfiol, zemiaková kaša a uhorkový šalát 🙂

nelly3
29. jún 2014

madarsky gulas s ryzou, nejako som nestihala na obed to navarit, tak to varim teraz, bude na veceru a zajtra 😀

m_ij_ka
29. jún 2014

naša večera chleba vo vajci, kečup

mizu89
29. jún 2014

ja sa zajtra chystam prvy krat cevapcici zo zemiakmi 🙂

lululka555
29. jún 2014

dnesny ribezlovy

maminka2013
29. jún 2014

Dnes klasicka nedela - slepacia polievka, ryza s reznami a slivkovy kompot... 🙂

luciok
29. jún 2014

Ahojte, dnes som urobila kurací vývar s domácimi rezancami a kuracie prsia v syrovom cestíčku s ryžou a hranolkami podľa tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-kurac... k tomu paradajkovo paprikový šalát. Ako dezert som urobila kinder budeno. Mali sme na návšteve pána farára, každý chod mi vychválil 😉

naty1987
29. jún 2014

U nas slepačio-holubacia polievka a druhe kuracie prsia na bylinkach s ryzou

zklimekova
29. jún 2014

Dnes na obed sme nevarili,...boli sme na odpuste pri babke... večer som urobila ražniči, bude na zajtra, k tomu varené zemiaky, polievka ešte neviem aká...a foto jahodového koláčika, čo som tam zobrala(také nafigu už na stole , poleva teplom roztopená tak sa to zle naberalo), ale mala som jeden kúsok, zjedol sa celý tak som rada, že chutil, aj keď už nevyzeral nejako extra 🙂

ellise
30. jún 2014

holky potřebuji poradit, do plnených kaputných listov dávate rýži syrovou nebo vařenou?

děkuji

womankc
30. jún 2014

ahojte , ja som v piatok bola na višne u kamarátov v Kolárove. Joj vzdychala som celú cestu po dolniakoch , že aká nespravodlivosť 😀 😀 😀 😀 . Všade kopu ovocia ....... Takže v sobotu som zavarila višne, rozvarila džem ,. našla som ešte dva balíčky mrazených marhúľ ,t ak som do toho pridala , dnes ho budem odvárať .
uvarila som Paradajkovú polievku z mrazenej šťavy s ryžou a vločkovými otrubami, druhé som urobila segedínsky guláš, upiekla cyperský chlieb a bublaninu višňovú - s pridaním ovsennej múky, ale dala som málo oleja , tak bol suchší .
v nedeľu som varila vývar z domácej sliepky s mrazenou celou zeleninkou / ďakujem ti bože za šikovné svokričkine ruky/ a cestovinkou, uvarila som ryžu dusenú s cibuľkou a žltou kápiou a k tomu lososa s tymiánom , oliv. olejom a citrónom k tomu čalamáda alebo čerešňový kómpót

womankc
30. jún 2014

@ellise ja by som dala varenú , ale ako som pozrela recept origoš , tak ju len obvaria http://varecha.pravda.sk/recepty/holubky-alias-...

ale tu je napríklad varená

http://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-kapustn...

womankc
30. jún 2014

@lululka555 Prosím recept na koláč

womankc
30. jún 2014

@lululka555 krásne mňam , jako ze žurnálu

womankc
30. jún 2014

ozaj a teda robila som aj synovi do školy muffinky pre spolužiakov / prestupuje na inú školu, tak sa chcel rozlúčiť / , robila som ich podľa nejakého receptu od Adriany Polákovej - kokosovo zahodová bublanina. Ja som do cesta pridala ešte dve rozmrvené dobošky mila , do vnútra som dala lyžičku džemu a na vrch som dala punčovú polevu
A dcére som urobila tú tortu- mala som málo krému , tak som musela sakra improvizovať, celú som ju nazdobila čerstvými kvetmi a oblepila po bokoch nasekanými želé curkríkami tie som zamiešala aj do krému do jednej časti . Všetkým sa tak páčila, pani triedna učiteľka , že sa až rozplakala , ešte ma aj pred školou vystískala . Tak som bola rada, že som deťom aj pani učiteľke urobila radosť 🙂 Neskôr pridám foto.

m_ij_ka
30. jún 2014

naše raňajky jahodové cini minis s mliekom

eva7780
30. jún 2014

Žienky potrebujem radu, koľko lyžíc cukru mi treba na 0,7 flasu marhúľ? Ako dlho sterilizovať? Nechcem robiť nálev

lovely_choice
30. jún 2014

slepaci vyvar s ryzovymi rezancami, pecene stehna s ryzou 🙂

berika
30. jún 2014

@eva7780 ja dávam 3-4 lyžice cukru na pohár, sterilizujem len pár minút, to znamená keď počujem že už voda tak poriadne divo vrie, tak vypínam plyn.

buba08
30. jún 2014

@womankc teeda, ty si sikovnica, ja by som to vsetko varila tyzden a ty si to stihla za vikend, klobuk dolu 🙂

womankc
30. jún 2014

@buba08 , keby si musela , stihla by si isto . A to som ešte lietala po dome ako .................... prala , upratovala, na záhrade postrašila , ale teda mala som pocit , že som nič nestihla riadne a unavená som bola ako ďas. V poslednej dobe strácam paru akosi..................................... 🙂 🙂
A vieš čo bolo najhoršie, že to všetko skoro pojedli, že im takmer na dnes nič neostalo ................ 😀 Takže dnes varím nanovo, pre tie moje ako ja ich volám šteniatka opustené prázdninové

lululka555
30. jún 2014
womankc
30. jún 2014

@eva7780 ja keď som takto robila, tak som presýpala po tretine plnenia , takže dokopy také tri zarovnané polievkové lyžice , ale ak je dosť sladké ovocie tak stačia aj dve .
Nálev robím tak, že na 4 a pol litra vody dám kilo cukru - čiže na liter tak 200- 250g cukru podľa sladkosti zaváraného ovocia, to ak by si si to predsa len rozmyslela

eva7780
30. jún 2014

@berika
@womankc ďakujem 🙂

indiankaindi
30. jún 2014

Ahojte, chcem vás poprosiť, či nemáte náhodou nejaký osvedčený recept na višňový alebo čerešňový sirup. Idem kombinovať oboje ovocie a našla som milión receptov, ako to nechať kvasiť, ako to variť, nevariť a pod. Ale chcela by som nejaký, ktorý je vyskúšaný a niekto mi aj povie, že je dobrý 🙂 Ďakujem

slimstar
30. jún 2014

Šošovicový prívarok s volským okom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/877-soso...

nikushkasa
30. jún 2014

Dnes skvelá zapečená zelenina s kozím syrom 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/zapecena-zelenina-...