Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, už som prečítala všetky dobroty, čo ste navarili a upiekli. U nás v piatok som robila záviny z mletého mäsa, k tomu zemiaky a uhorkový šalát, včera kuracia polievka, losos na masle s bylinkami, opečené zemiaky, miešaný zeleninový šalát. Na dnešok nám ešte ostala polievka a ražniči z kuracieho mäska a šampiónov,papriky,cibulky,slaninky,klobásky ,paradajok. Ďalšie menu bola čína s ryžou. Sladké nesmelo chýbať, tak bublanina s ovocím, dvojfarebná bábovka a tvarohové rezy s jahodami a želatinou.Všetkým prajem pekný zvyšok nedele.
@raza aj drahe, ale ani hovadzinu nelubime 🙂
My sme mali dnes brokolicovú polievku, vysmážaný karfiol, zemiaková kaša a uhorkový šalát 🙂
madarsky gulas s ryzou, nejako som nestihala na obed to navarit, tak to varim teraz, bude na veceru a zajtra 😀
naša večera chleba vo vajci, kečup
ja sa zajtra chystam prvy krat cevapcici zo zemiakmi 🙂
Dnes klasicka nedela - slepacia polievka, ryza s reznami a slivkovy kompot... 🙂
Ahojte, dnes som urobila kurací vývar s domácimi rezancami a kuracie prsia v syrovom cestíčku s ryžou a hranolkami podľa tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-kurac... k tomu paradajkovo paprikový šalát. Ako dezert som urobila kinder budeno. Mali sme na návšteve pána farára, každý chod mi vychválil 😉
U nas slepačio-holubacia polievka a druhe kuracie prsia na bylinkach s ryzou
Dnes na obed sme nevarili,...boli sme na odpuste pri babke... večer som urobila ražniči, bude na zajtra, k tomu varené zemiaky, polievka ešte neviem aká...a foto jahodového koláčika, čo som tam zobrala(také nafigu už na stole , poleva teplom roztopená tak sa to zle naberalo), ale mala som jeden kúsok, zjedol sa celý tak som rada, že chutil, aj keď už nevyzeral nejako extra 🙂
holky potřebuji poradit, do plnených kaputných listov dávate rýži syrovou nebo vařenou?
děkuji
ahojte , ja som v piatok bola na višne u kamarátov v Kolárove. Joj vzdychala som celú cestu po dolniakoch , že aká nespravodlivosť 😀 😀 😀 😀 . Všade kopu ovocia ....... Takže v sobotu som zavarila višne, rozvarila džem ,. našla som ešte dva balíčky mrazených marhúľ ,t ak som do toho pridala , dnes ho budem odvárať .
uvarila som Paradajkovú polievku z mrazenej šťavy s ryžou a vločkovými otrubami, druhé som urobila segedínsky guláš, upiekla cyperský chlieb a bublaninu višňovú - s pridaním ovsennej múky, ale dala som málo oleja , tak bol suchší .
v nedeľu som varila vývar z domácej sliepky s mrazenou celou zeleninkou / ďakujem ti bože za šikovné svokričkine ruky/ a cestovinkou, uvarila som ryžu dusenú s cibuľkou a žltou kápiou a k tomu lososa s tymiánom , oliv. olejom a citrónom k tomu čalamáda alebo čerešňový kómpót
@ellise ja by som dala varenú , ale ako som pozrela recept origoš , tak ju len obvaria http://varecha.pravda.sk/recepty/holubky-alias-...
ale tu je napríklad varená
@lululka555 Prosím recept na koláč
@lululka555 krásne mňam , jako ze žurnálu
ozaj a teda robila som aj synovi do školy muffinky pre spolužiakov / prestupuje na inú školu, tak sa chcel rozlúčiť / , robila som ich podľa nejakého receptu od Adriany Polákovej - kokosovo zahodová bublanina. Ja som do cesta pridala ešte dve rozmrvené dobošky mila , do vnútra som dala lyžičku džemu a na vrch som dala punčovú polevu
A dcére som urobila tú tortu- mala som málo krému , tak som musela sakra improvizovať, celú som ju nazdobila čerstvými kvetmi a oblepila po bokoch nasekanými želé curkríkami tie som zamiešala aj do krému do jednej časti . Všetkým sa tak páčila, pani triedna učiteľka , že sa až rozplakala , ešte ma aj pred školou vystískala . Tak som bola rada, že som deťom aj pani učiteľke urobila radosť 🙂 Neskôr pridám foto.
naše raňajky jahodové cini minis s mliekom
Žienky potrebujem radu, koľko lyžíc cukru mi treba na 0,7 flasu marhúľ? Ako dlho sterilizovať? Nechcem robiť nálev
slepaci vyvar s ryzovymi rezancami, pecene stehna s ryzou 🙂
@buba08 , keby si musela , stihla by si isto . A to som ešte lietala po dome ako .................... prala , upratovala, na záhrade postrašila , ale teda mala som pocit , že som nič nestihla riadne a unavená som bola ako ďas. V poslednej dobe strácam paru akosi..................................... 🙂 🙂
A vieš čo bolo najhoršie, že to všetko skoro pojedli, že im takmer na dnes nič neostalo ................ 😀 Takže dnes varím nanovo, pre tie moje ako ja ich volám šteniatka opustené prázdninové
@womankc dakujem za pochvalu 🙂 http://bonvivani.sk/recepty/ribezlovy-kolac
@eva7780 ja keď som takto robila, tak som presýpala po tretine plnenia , takže dokopy také tri zarovnané polievkové lyžice , ale ak je dosť sladké ovocie tak stačia aj dve .
Nálev robím tak, že na 4 a pol litra vody dám kilo cukru - čiže na liter tak 200- 250g cukru podľa sladkosti zaváraného ovocia, to ak by si si to predsa len rozmyslela
Ahojte, chcem vás poprosiť, či nemáte náhodou nejaký osvedčený recept na višňový alebo čerešňový sirup. Idem kombinovať oboje ovocie a našla som milión receptov, ako to nechať kvasiť, ako to variť, nevariť a pod. Ale chcela by som nejaký, ktorý je vyskúšaný a niekto mi aj povie, že je dobrý 🙂 Ďakujem
Šošovicový prívarok s volským okom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/877-soso...
Dnes skvelá zapečená zelenina s kozím syrom 😉 😉
http://tipnajedlo.sk/recepty/zapecena-zelenina-...

@charllotte jaaj,takto si to myslela🙂 no,keď mám pravdu povedať,original svieçkovu ani nerobim,je to pre nas drahe..