icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nmonika
18. júl 2014

@naty1987 co je to za kolacik?nejako sem nestiham chodit kazdy den 🙂

trudka4
18. júl 2014

Špenátové halušky se sýrovou omáčkou a s osmaženou slaninkou

Suroviny :
450 g špenátové pyré
300 g hladká mouka + dle potřeby
v případě potřeby voda do těsta
sůl, pepř
150 g slaniny
1 stroužek česneku
2 dcl smetana 10%
150 g sýr Eidam
1 ks sýr ve střívku

Postup :
Špenát si chvilku podusím na trošce oleje, ale není to nutné.
V misce si smícháme špenát s moukou (těsto nemá být ani husté ani moc řídké). Dochutíme solí a mletým pepřem.
Slaninu nakrájíme na kostky 1x1 cm a necháme ji v malém hrnci vytopit do zlatohněda.
V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu. Pomocí sítka na halušky házíme do vroucí vody noky, které vaříme asi 5 min. (dokud nevyplavou na povrch). Pomocí sítka je vybíráme do čisté misky.
Do malého hrnce vlijeme smetanu a přidáme sýr ze střívka. Na mírném ohni rozpustíme sýr a pak přidáme nastrouhaný eidam. Za stálého míchání necháme rozpustit sýr. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Servírujeme halušky spolu se sýrovou omáčkou a slaninou.

naty1987
19. júl 2014

@nmonika kokosove rezy 😉

rendita
19. júl 2014
fopka
19. júl 2014

dnes tak odľahčene... kurací vývar, grilovaná cuketa a toasty na masle + plus plnené toasty

lucysl
19. júl 2014

u nás cesnaková polievka ( z domáceho cesnaku je to paráda 🙂), vyprážaný karfiol, zemiaky

naty1987
19. júl 2014

U nas dnes špagety s mletým mäsom a struh.syrom ostali nam od vcera

mili7
19. júl 2014

U nas dnes na obed vyvar so zeleninkou a rezancami, a cestovinovy salat (trojfarebne cestoviny, vajce na tvrdo, paradajka, kukurica, taveny syr, biely jogurt, sol, korenie). Dnes sa mi velmi varit nechcelo, tak za pochodu vychadzalo toto jedlo 🙂 A najhlavnejsie je, ze v tejto horucave sa to da jest aj studene.

bianca
19. júl 2014

u nas budu cuketove placky a k nim masko s kukuricou a syr

rora
19. júl 2014

aj u nas su cuketove placky, priloha zelenina 🙂

jana_eyre
19. júl 2014

tekvicovy privarok s kuracim na prirodno a zeleninova polievka s hraskom.. neviem ci sa to k sebe hodi, ale potrebovala som vsetko minut z chladnicky..

juranka
19. júl 2014

U nas peceny zajko na slaninke a k tomu obvarene zelene lusky s cesnakom a posypane parmezanom 🙂

slimstar
19. júl 2014
marlenka75
19. júl 2014

Cuketová polievka, palacinky s nutelou.

macka23
19. júl 2014

Dnes granatiersky a uhorkovy salat, vecer mozno nieco hodime na gril.
No a idem vyskusat Sarlotu pre MM k zajtrajsim narodeninam 🙂

m_ij_ka
19. júl 2014

šampiňónová polievka, kôprová omáčka, varené vajcia, chlieb

katkabg
19. júl 2014

Fazulova polievkas viedenskymi parkami a zo vcera som mala cestoviny kolienka tak som ich hodila na plech....zmiesala mlieko s vanilkovym cukrom a vajcami zaliala kolienka,trosku masielka na vrch a zpiekla v trube 🙂 🙂 🙂

monikaresovska
19. júl 2014

Skoro celý týždeň sme boli u babky takže sa nevarilo. Večer ked sme sa vrátili boli na rýchlo palačinky s lekvárom a v piatok boli zemiakové placky plnené lečom. Dnes sa varilo aj na nedeľu a to slepačia polievka a zapekané rezne s kašou a uhorkovým šalátom http://varecha.pravda.sk/recepty/vonave-zapekan... a koláčik so salkom, ale navyše som pridala ešte čučoriedky a černice http://dobruchut.azet.sk/recept/25322/dvojfareb...

kolinia
19. júl 2014

Plnená paprika s rajcinovou omackou, knedla. 😉

wighy
19. júl 2014

Dnes hraskova polievka s domacimi cestovinkami. Petrzlenova ryza. Grilovane stehna a paradajkovo cibulkovy salat. Ako dezert slivkovy kolac s kuskami cokolady. A zavarila som par flasiek uhoriek 🙂

Same dobroty ste popridavali isto sa inspirujem 🙂

chocolatte1
19. júl 2014

U nás dnes pečený pstruh na masle, pečené zemiaky, šalát a bylinkový dip 🙂

chovancova27
19. júl 2014

Ja som zablúdila na kuchyna Lidl a skúsili sme fašírky s fetou a sušenými paradajkami - ľudkovia to vám je dobrota🙂 mnaaaam len sa po nich zaprášilo... k tomu zemiaková kaša a tzaziky, mňam🙂

maminka2013
19. júl 2014

Dnes su palacinky plnene domacim milacikom 🙂

luciok
19. júl 2014

Ahojte, dnes na rýchlo frankfurtská polievka

hyta
19. júl 2014

Ahojte, čítam, že ste navarili veľa lákavých obedíkov. U nás včera hubová polievka a plnená paprika s domácou knedľou, dnes lečo z čerstvej zeleninky a polievka cesnaková so strúhaným syrom .Upiekla som bublaninu s ríbezľami a jablkový závin.

iinuska
19. júl 2014

leco- rychlovecka, ved je horko,kto bude vyvarat? 😎

m_ij_ka
19. júl 2014

naša večera treščia pečeň, cibuľa, rohlíky

lovely_choice
19. júl 2014

slepaci vyvar vareny bez korenin, aby mohol papat aj nas chrobacik 😉

lovely_choice
19. júl 2014

kuraci perkelt na vyziadanie manzela (tentokrat z celych stehien) 😎