Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@milan_branik polievku, alebo hokkaido osmahnuť na cibuľke spolu so zemiačkami, podliať trochu vývaru-bujónu, pridať mäkkú salámu, alebo zeleninku, podusiť, priať trošku čili a dochutiť. podávať so zel.šalátom.
tip 2.- podusenú zmes zapiecť so smotanou a vajíčkami - paráda.
Tak uz sa robi hribikova polievka a dnes este upecem aj od okaty kolac jablkovy s cokoladovou polevou ;) potom dam foto ;)
ahojte... my dnes mame zeleninovy vyvar (vcera vareny, dnes dopapame) a urobila som slivkove gule s tvarohom.... 🙂
dnes sme dojedli kuraciu polievku a robila som rybí nákyp, pečem tento koláč http://varecha.pravda.sk/recepty/lenivy-jablcni...
ešte som taký nerobila,som zvedavá...
Ahojte, kde najlepšie kúpim probiotickú kultúru na výrobu domácich jogurtov? Ďakujem!
@katkabg na kyslo robim iba zo sterilizovanych sampinonov. Klasika - uvarim zemiaky do makka s bobkovym listom a celym korenim, pridat sampinony aj s polovicou nalevu a urobit zasmazku z muky. Nakoniec dam trocha octu a smotanu na slahanie prip.mlieko (3,5%). Ked sa mi to zda prilis kysle, dochutim cukrom. Sme ju davno nemali a veru ju budem musiet urobit 🙂
@kamilkak ďakujem 😉
dnesny obedik ryzovy nakyp a polievka zo struhanej zeleniny na masle so zemiakom
naša večera zemiakové placky, kečup 🙂
@meinkonka Ahoj, na plech som dala papier na pecenie a potrela olejom. Karfiol som umyla, narezala na ruzicky (nevaria sa) a namacala v cesticku (200ml mlieka, 2 vajicka, 200g hladkej spaldovej celozrnnej muky, sol, suseny cesnak). Potom som ich posypala pomletymi ovsenymi vlockami a pokvapkala olejom. Piekla som to hodinu na 190 stupnov. 🙂 Daj vediet, ako sa ti vydaril 🙂
Ahojte, konečne po dlhšej dobe sa mi podarilo zas nakuknúť do tejto mojej milovanej témy. Som zvedavá, kedy vás stihnem dočítať.
Včera som robila na obed makové šúľance - moji chlapi ich milujú, vlastne ja tiež. Večer sme boli dosť hladní po makačke na dvore, tak som skúsila toto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=2&id=... Určite sa oplatí vyskúšať, len tak sa po nich zaprášilo. No a dnes som robila ryby v trojobale - manžel jedol ako prvý a mal ich prepečené, no keď som ich robila malému, strúhanka mi zhorela a ryba ostala surová. Nikdy sa mi to nestalo, neviem kde sa stala chyba.
Vôbec netuším čo budeme jesť zajtra, tak idem pokukať nejaké inšpirácie od vás.
Krásny večer
Na raňajky RAŇAJKOVÝ KOLÁČIK
http://www.dobre-recepty.sk/detail/41311-ranajk...
ja dne plánujem lososa so zemiakmi 🙂
naše raňajky musli s mliekom
Kelovy privarok s opecenou klobaskou ,piekla som kolac s kysleho mlieka 🙂zajtra bude polievka zo zajaca ,cevabcici a zemiakova kasa 🙂
Na dnešný obed je
- kurací aj bravčový vývar,
- pečené bravčové mäso na cibuli, potreté horčicou, podávané bude s opekanými zemiakmi,
- a keďže ja neobľubujem bravčové, tak s dcérkou budeme mať pečené kuracie stehná a prsia s opekanými zemiakmi.
u nas dnes na obed pomaly pecene jahna a ako dezert karamelizovane jablka zapekane v listkovom ceste s mrazenym jogurtom...

@katkabg urobíš klasika hríbkovú a zatrepeš do nej 1-2 poch. smotany s troškou múky.