icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

komplikovana
16. okt 2014

Na dnešný obed budú šampióny na smotane s anglickou slaninou a ako príloha dusená červená šošovica s mrkvou, posypané parmezánom. Pekný deň prajem 🙂

katkabg
16. okt 2014

@ikika noooo to moze byt fajnovkaaaa 😝

daniz
16. okt 2014

tak v utorok bol na večeru karfiol ako mozoček + zemiačky s pažítkou,
včera zeleninkové placky + zemiačky - dojedli sa z utorka, dnes paradajková kapusta + sekaná + pečivko.

mimika123
16. okt 2014

@komplikovana ak sa ti bude dat nepridas aj foto? znie to vyborne a aspon by som mala sajnu ako to ma vyzerat, rada by som to vyskusala 😀

azbestica
16. okt 2014

fuuuuh tak vcera som bola uplne v koncoch. nakoniec varim zemiakovu polievku, malej pstruha a nam file, rano som si nasla od manzela listkom ze mozem spravit grenadir ...ale ten malej nechuti 🙂

mili7
16. okt 2014

Ahojte. U nás bola na raňajky ovsená kaša s postrúhaným jablkom, na obed karfiolovo-mrkvová polievka s kuracím mäsom a hviezdičkouvou cestovinkou a ako druhé sme mali celozrnné dukátové buchtičky s pudingom. Mňamka 🙂

ichbinich
16. okt 2014

Syn povedal, ze chce zltu polievku, tak kukuricnu polievku... (Nakoniec mi nou pohrdol ☹)
Druhe: Prosovy sladky nakyp s jablkami so skoricovym cukrom. Aspon to mu chutilo...

slimstar
16. okt 2014

Dnes:
Šošovicová polievka
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/578-soso...
Aljašská treska obalená len vo vajíčku a múke s ryžou a kapustou 😉

lovely_choice
16. okt 2014

@ikika dakujem, mas pravdu, je to velmi chutny a navyse "ekologicky" zakusok ...
cesto som robila podla tohto: http://varecha.pravda.sk/recepty/babovka-bez-mu... len som dala namiesto cukru med 😉 na upecene potom rozmrazene maliny s medom a z ich stavy a z Gustinu potom zelatinu ... chutilo aj nasmu rocnemu drobcekovi 🙂 (myslim, ze lepsie ponuknut toto ako ten umely pribinacik alebo piskoty s cukrom). Nech sa vydari a potom dobru chut! 🙂

lovely_choice
16. okt 2014

@ikika ja som tiez rozmyslala nad nakypom 🙂 akurat, ze ryzu uvarim vo vode (nemusim pri nej stat), a potom v nej necham zovriet asi 0,5 L mlieka. Minule sme skusili s nastruhanymi jablkami s hrozienkami (spolu pecene) a tak nam zachutil, ze uz iny ani robit nebudeme. Bol fajne stavnaty, vrch pred pecenim potieram roztopenym maslom s medom a posypem mletymi ovsenymi vlockami 😉 ...inak klasicky vyslahavam zltka so sladidlom (medom), tak pridam maslo a sneh z bielkov.

verka18567
16. okt 2014

A este vcera palacinky🙂zmizli rychlostou blesku😀

ikika
16. okt 2014

@lovely_choice jeeej, na tuto babovku som sem davala recept ja, tak som rada, ze sa uchytila. 😀
Aj my ju robime stale dookola, strasne to mojim milym chuti... a aj mne - dokonca to v podstate aj mozem jest... sebe robim len to "zlte" a ostatnym to robim s karobom namiesto kakaa... med nepouzivam, zial, nemozem, som velmi silny alergik, az ma ta alergia doslova zabija (bez liekov by som uz bola ta-het), takze to u nas nie... zial, len cukor mozem, tak aspon nerafinovany trstinovy, ako zdravsiu variantu, pouzivam... 🙂

ikika
16. okt 2014

@lovely_choice a dakujem za recept, skusim im nieco take urobit niekedy... vyzera to naozaj mnamkovo! 😵

evulienkaslx
16. okt 2014

gulasova polievka, grecky salat

jana_eyre
16. okt 2014

ja som dnes robila cicerovu polievku a gule v paradajkovej omacke.. snad to vydrzi aj na zajtra..

lovely_choice
16. okt 2014

@ikika niet za co 🙂 ja som googlila a premyslala nad receptom cele popoludnie a nakoniec som sa tam inspirovala ... cesto je velmi jemne, krehunke az rozmyslam, ze to skombinujem s celozrnnom spaldovou mukou. Je mi luto tvojej alergii (ja zasa nemozem niektore strukoviny a orechy), o hnedom trstinovom cukre som citala, ze to nie je nic extra v porovnani s klasickym bielym a ze by sa nemal zo zdravotneho hladiska kombinovat s celozrnnou mukou, ktoru sa my snazime pouzivat. No ale ked tebe vyhovuje, daj vediet, ci sa recept vydaril 🙂

ikika
16. okt 2014

@lovely_choice preco by sa nemal s celozrnnou mukou? 😕
Ja mam alergiu na vsetko, ale casom bude lepsie... uz som si toto preskakala v puberte (jeden anafylakticky sok za druhym plus dalsie problemy), ale ockovanie mi pomohlo, ze som o par rokov mala v podstate normalny jedalnicek... a teraz som zasa takto vybuchla... 😒 Ale bude lepsie, len sa musim dostat z liekov, aby mi mohla dr. urobit testy a ostatne vysetrenia... a zacat ockovat. 😔
Napr. som v nedelu opuchla aj pri vareni polievky pre rodinku, ani som ju neochutnala... 😒

Hej, ta babovka je skvela, nasa najoblubenejsia... a tak uzasne lahko sa pripravuje, uplne na 1 s * 😀

komplikovana
16. okt 2014

@mimika123 už je neskoro, obed je zjedený 😀 no keďže som si obed niesla do práce v krabičke tak sa to všetko premiešalo a vyzeralo to ako kaša. Ale chutilo to celkom dobre. Tá slanina tomu dodala správnu chuť. Ak by som to servírovala z hrncov na tanier, výzorovo by to bolo určite krajšie 😉 Ináč to bolo hotovo veľmi rýchlo, keďže varím iba pre seba - čiže jedna mrvka, a asi 3 hrste šošovice,polovička zeleninového bujonu, jedna malá konzerva húb,5 plátkov angl. slaniny a polovica kelímka smotany na varenie.

lucikatn
16. okt 2014

Spagety s cesnakom osmazenym na olivovom oleji s olivami, posypane eidamom

m_ij_ka
16. okt 2014

naša večera palacinky s džemom, šľahačka, granko

lululka555
16. okt 2014

ahojky 😉 vcera cicerova polievka a jablkove lazane,dnes pecene morcacie stehno so zeleninou,zemiakove pyre 😉
a piekla som dnes aj chlebik - moj treti v poradi,jelkom je fajn,ale este je co vylepsovat

katussska24
16. okt 2014

Losos s brusnicovou omáčkou a puding pre " deti" (dcéra a muž 🙂

slimstar
16. okt 2014

Štyri recepty na chutné detské desiaty
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1603-sty...

luciok
16. okt 2014

@lilla244 Aha, ďakujem, možno to vyskúšam. Ty si to robila?

womankc
17. okt 2014

no tak zodpovedne hlásim , že nakoniec na tej nevydarenej brokolicovej gebuzine si pochutnal náš pesko a teda zalizovala sa až za ušami, tak aspoň že tak 😀 😀 😀 😀 😀
Priznám bez mučenia, že nevarím , dojedáme čo dom dá
dnes, ale už musím dačo vyprodukovať , len neviem čo a veľmi by som chcela urobiť čalamádu a zajtra mám stretnutie zo základnej školy, takže to sa budem šanovať celý deň xixixixiixixixi 😀 😎

womankc
17. okt 2014

@mima2778 prosím ťa vedela by si mi dať recept na cesto na tieto rožky???????? ďakujem

womankc
17. okt 2014

@trasko prosím ťa mohla by si mi poslať link na tú vianočku ,č o si nedávno robila . / čerpala si z varechy či mimibazáru?/ ďakujem

trasko
17. okt 2014

@womankc z varešky drahá,z varešky.....páči sa ....inak ja davam susene drozdie z Kauflacu lastovicka a cele 100g balenie hrozienok http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...

womankc
17. okt 2014

@trasko dík moc, mám ho aj ja , len som sa chcela utvrdiť, že je to on , dnes ju idem upiecť a ešte sa ti pohrávam s myšlienkou, že by som z toho cesta urobila také ako rožky, alebo šatôčky plnené strúhanými jablkami

trasko
17. okt 2014

@womankc ztoho vianockoveho?