Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
rajcinova polievka a rybacia pomazanka s vajickom
@nakup neviem to nájsť , ale prispievala tam aj timkovamiriam ,tak skús sa jej spýtať. On to mal aj u seba , ale neviem prečo má prázdny blog, inak tuším zo začiatku ho niečo aj admini žiadali upraviť, že porušoval pravidlá , asi tým blogom o varení , neviem , či to brali ako propagáciu, ale fakt to tam mal zaujímavé
@timkovamiriam
Baby tip pre vas,ktore uz neviete co varit:
-ja idem dnes uvarit spagety bolognese s mletym maskom...s kecupom a nastruh.syrom 🙂
A este som zabudla,pre tie ktore ju neviete uvarit,je to velmi jednoduche a chutne 🙂 Tak skuste.
Rcpt:
BOLOGNESE omacka:
-na troske oleja spenim na kocky nakrajanu cibulku,pridam mlete masko,opeprim,troska vegety a soli,cerv.mletej papriky.Miesame kym mlete masko nie je pekne do biela,potom podlejem troska s vodou.Nechame chvilku dusit cca 20-30 min.,prilejeme kecup a pridame nakoniec roztlaceny cesnak.Je to hotove.Uvarime spagety,do stredu na tanier dame omacku,posypeme syrom.Na to mozme este poliat kecup.Dobru chut! 🙂
@womankc k akemu huckovi prepač nechapem 🙂 🙂 mrzne u nas
Francuzske zemiaky s cviklou a hraskova polievka.
Dnešný obed je taký "light" keďže predchádzajúce dni som nevarila a dopriala si už hotové 😉
Utorok - bravčová panenka so slivkovou omáčkou a tvarohové noky
Streda - kurací steak s bravčovou pečienkou, šampiónmi a restované zemiaky
no a dnes moj výtvor - dusené zelenina - zelené fazulky, mrkva, červená šošovica k tomu mozzarela.
Pekný deň 🙂
@fordikford no tak pred nedávno tu prispieval pán pod nickom hucko44 a on robil nejaký svoj blog o varení a pár dievčat , pravidelných prispievateliek v tejto téme, tam k nemu chodilo a musím povedať , že tiež mával dobré nápady a pekne sa mu to rozbehlo . Ale teraz má prázny tu svoj blog , tak neviem , predtým aj spomínal, že dostal upozornenie od adminov, tak asi to bolo v rozpore s pravidlami stránky, ale isto on niekde má ten blog, len si neviem spomenúť na ten link
@womankc teraz je tu pod menom sefkuchari 😉 pozyvam vas do nasej skupiny 😉 https://www.modrykonik.sk/group/6822/
@malinovka333 ďakujem , rada sa pridám. Mám rada inšpirácie do kuchyne.
Tak dnes deťom na večeru pečený pstruh na zemiačkoch a bylinkovom masle
a mm zemiakové pirohy
Dnes francúzske zemiaky a zo včera zostala brokolicová polievka 😉
my mame zivansku na plechu a k tomu cvikla.Mnam.
Ahojte, prave som dojedla spagety s osmazenymi sampinonmi a trochou nivy
Dneska niečo ľahšie a hlavne rýchlejšie.
http://www.sikovnamamina.sk/zeleninovy-kari-expres/
My dnes dojedame zapekane cestoviny s karfilom a robila som drzkovu,je famozna mnam mnam 😝
my dnes špagety, naše deti ich zbožňujú 🙂
U nas dnes salatova polievka s domavou slaninko skvarenou a kuracie prsia na paradajke s paprikou,kukuricou a sampionmi,priloha slovenska ryza a salat s octom....tak som sa nazrala polievky,ze koneeeec 😀

@timea7
SUROVINY NA 4 PORCIE:
• 12 ks čerstvé šampiňóny
• 1 ks cibuľa
• 100 g prerastená slanina
• 100g klobasa
• 100g moravské maso ,šunka
• pár listov zeleného šalátu
• 150 g Niva
• Cesnak