Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, u nás dnes polievka kuracia s domácimi rezancami a pečené mäso,kapusta a domáca knedla.Nepiekla som, tak len pudingovo-šľahačkové poháre s ovocím.
Ahojte vcera sa dojedalo kurca na smotane s cestovinou,na veceru bola domaca pizza a piekla som kolacik "Fesak" 🙂
Dnes bol segedinsky s knedlou a kuracia polievka u svokry 🙂
Orechovo jablkový koláč
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1628-ore...
naše raňajky musli s mliekom 🙂
@helencek co to bolo?vyzera to super!
pridavam jedalny listok na tyzden.som si uz v sobotu vecer pripravila:
po: dojeme z nedele vyvar z kosti z kare+kurac.trupu s rezancami a smotanovy perkelt z kur.prs s kolienkami
ut: paradajk.polievka s pismenkami a struhanym syrom a smazeny encian, varene zemiaky,zelen.salat /ladovy salat,paradajka,salat.uhorka/
st: dojeme paradajk.polievku a granadir,kysla uhorka
št: špenat.polievka s ,,prazenym hraskom" a dojeme granadir
pi: dojeme špenat.polievku a ryba na masle /bud losos alebo file/ a korenim na ryby,varene zemiaky,zelenina
so:hovadzia rezancova polievka a sisky s dzemom
ne: hovadz.polievka a obratene bravc.rezne,ryza,čerešn.kompot
Ahojte kucharočky 🙂
ja som piekla Írsky chlebík, musím povedať že je super! Je nekvasený, môžu ho aj deti, diabetici, je ľahký a namastený niečím fajným chutí skvele. Ak chce niekto recept píšte.
Chystám sa piecť manželovi koláčik k narodeninám, sú to citrónové rezy, pridám foto ak sa podarí 🙂
a stiahla som si Kardinál rezy. U nás v KE máme v Panta rhei výbornú kaviareň so zákuskami. No tie koláče sú BOHOVSKÉ, vraj ich nosia zo zahraničia, ale ja som lepšie ešte nejedla, nevyrovnajú sa žiadnej cukrárni.
Najlepší zo všetkých je Kardinál rez, tak sa ho chystám upiecť a tiež sme si včera dali makovo - tvarohový so slivkovým lekvárom, no proste jedna balada!
Ak máte príležitosť, skočte si na kávu a koláč práve tam..........moja srdcovka 🙂
Ahojte, tak po velmi dlhom case prispievam do tejto diskusie, dnes varim zeleninovu polievku a langose. Oblohu si spravi podla chuti 🙂
@reni1512 poprosim recpt na chlebik do Ip.vyzera naozaj skvele! a napis mi prosim aj v com,resp.akej forme si ho piekla?diky.
Šampionová polievka, špagety carbonara, palacinky s nutelou.
rajčinova polievka so syrom pečene kuriatko s ryžou zo včera
My dnes zelerova mliecna a tvarohove gulky s marhulami,skoricou a posypkou.
My dnes ešte dojedáme slepačí vývar + plnená paprika s domácou knedľou / špagetti aglio ollio(pre mňa) + krupicové flamery s kakaovým krémom a ovocím.
Tento týždeň bude náročný, takže pekne naplánovaný jedálniček 🙂 Hlavne kvoli malej si tu musim takto spisat - ala Pelisky 🙂 Sme prejedený ryže, preto toľko zemikov 🙂
Utorok: R: drožďová nátierka + zelenina D: ovocie O: fazuľová mliečna polievka + tvarohové guľky s jahodami V: cibuľový koláč + šalát
Streda: R/: nesquik s mliekom, D: mrkvovo jablkový šalát O: paradajková polievka + medové kuracie prsia, zemiak.pyré + kompót V: zapekaná brokolica so syrom +čerstvá zelenina
Štvrtok: R: sardinková nátierka D: tvarohový krém s ovocím O: drožďová polievka + domáce rybie prsty + maslové zemiaky s cibuľou + paradajkovo-cibuľ šalát V: krupicová /ovsená kaša - alebo dojedáme 🙂
Piatok: R: praženica D: jogurt O: zeleninová polievka s krupicovými haluškami + cisársky trhanec s kompótom V: vyprážaný karfiol + petržlenové zemiaky
Sobota: R: vlašská nátierka / musli D: puding O: ryža + morčacie /kuracie soté + šalát V: dojedáme
Nedeľa: R: Tousty D: jogurt O: kuracíí vývar s rezancami + ??? ešte v ymyslíme čo varíme 😝 😎
my v sobotu karfiolová polievka s krup.haluškami, fašírky s dusenými zemiačkami, uhorkový šalát,
v nedeľu kuraco-morčací vývar, pečená morka, červená kapusta, knedľa, pečené zemiačky a piekla som čerešňové štrúdle-makovú,orechovú,makovo-orechovú.dnes dojedáme
@lenkamarkusova
Pači sa:
450g špaldovej múky T630 (je to špaldová chlebová múka)
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička cukru (ja dávam trstinový)
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
500ml jogurt Biely krémový (Lidl) - majú tam aj biely smotanový, ale ten neurobí chrumkavú kôrku, preto KRÉMOVÝ 🙂
Postup: do misky si dáš všetky ingrediencie a vidličkou premiešavaš, to cesto je také zvláštne, je veľmi veľmi lepkavé a zo začiatku sa ti nebude zdať že sa spája, no ono sa spojí. Nesmie sa miesiť, ani dávať kvasiť.
Pripravíš si napr. jenské sklo, alebo aj zapekaciu misu, vystelieš papierom na pečenie.
Pomúčiš si ruky a cesto sa snažíš vytvarovať do bochníka, nemusí to byť nič extra, no radšej guľatejší ako placku. Ja dávam do okrúhlej jenskej misy, ale do väčšej ako je chlieb, lebo sa este pečením rozrastie.
Navrch nemúčim, ostane tam múka z rúk keď ho prenášaš. Pečie sa na 190st.C, 50min. Krájaj ho po vychladnutí vrúbkovaným nožom 🙂 zvnútra je troška ako keby mokrý, ale to sa len zdá. Je skvelý, chrumkavý a hlavne zdravý, nekvasí v žalúdku 🙂
Baby, prosim pomoc.. Mozem dat smetafix aj do kyslej smotany?? dakujeeem
@lenkamarkusova este som zabudlaaaaaaa PREOSIATU muku...cize preosiat 🙂
Včera som robila Morčacie prsia s bazalkovým pestom a boli super duper. Recept tu http://www.mameradijedlo.sk/recepty/dlazdica52/morcacie-prsia-s-bazalkovym-pestom-recept.html
@lenkamarkusova ahoj,sú to opekané zemiaky a kuracie vyprážané prsia v strúhanke so sézamom 🙂

Ahojte
My sme dnes mali pečené kuriatko s plnkou s mandlami a brusnicami,basmati ryžu a broskyňový kompót.Vývar budem variť v týždni,dnes som nestihala. 🙂