Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
FAZULOVA polievka s udenymi rebrami /pečivo a dukátove buchticky s vanilkovym kremom
My sme dnes mali krupky s mäsom na štave s mrkvičkou a bolo to dobré aj môj malý zjedol a lúbilo sa mu to tie krupky to sme prvý krát vyskúšali.
my ešte stále dojedáme maďarský guláš, ale nesťažujeme sa, lebo je mňam 😀 dnes večer nachystám na zajtra panenku - zabalím do šunky, okorením a dám do oleja... malému ju urobím na šťave s mrkvičkou a hráškom a k tomu zemiakové pyré. my budeme mať prílohu opekané zemiaky a šampiňónovú omáčku.
@michaela1711 ahoj, mžem poprosiť o recept na to mäsko s krúpami? ja ich inak dávam do polievky, namiesto cestoviny.. aj vločky tak dávam 🙂
včera sme dojedli maďarák, dnes karfiolová polievka + knedlík vo vajíčku. 🙂
@raza na oleji osmažíš umyté krupky zaleješ vodou podobne ako u tarhoni počkáš až voda vsiakne a prileješ ale dva pohárky vody a necháš zakryté variť na miernom ohni. vodu podľa potreby dolievaš. Krúpky musia byť mäkké. Potom to mäso som robila tak že som na oleji osmažila cibuľu a do toho som pridala nakrájané kuracie prsia. Osmažila až kým neostalo biele popridávala trošku kary, úplne málo zázvoru, sojovu omáčku mletej červenej papriky podliala vodou od oka a nechala dusiť do polomäkka, pridala som na kolieska nastruhanú mrkvu ja so dávala 2 mrkvy ale môžeš dať podla chuti. A zase som to dusila do mäkka aby bola mäkká mrkva a aj mäso. Dochutila solou a ešte na začiatku varenia som tam pridala jeden slepačí bujón. Dala som zápražku s paprikou a troškou kary. Nechala prevariť.
@tinaaa84 Tá torta vyzerá super! Mohla by som poprosiť recept? Ďakujem 🙂
@lenkapristas recept je v mojom fotoblogu
@michaela1711 ďakujem 🙂
my dnes spanielsky vtacik. vsetko nakrajam nahadzem do hrnca a varim... ziadne nite, sparadla a podobne na zavitky... 🙂
@raza na mäsko som dala ešte jednu lyžicu horčice to som tam zabudla napísať. Ale to je prakticky jedno akú šťavu si urobíš ono to chutí tak či tak dobre či len s papričkou. Podľa chuti. Občas si robievame aj pohanu a to je tiež dobré varí sa to podobne ako tie krúpky.
Dnes: dusená bravč. krkovička so zeleninou v paradajkovej omáčke, domáca knedľa.
Dnes fazulovo-zeleninova polievka (ta je pre celu rodinu na 2 dni🙂 a zapekane zemiaky s cuketou (vrstva na kolieska nakrajanych zemiakov, potom cukety potretej cesnakom a znovu vrstva zemiakov - zapiect na pol hod a potom poliat s vajickami so smotanou a trochou postruhaneho udeneho syra a piect este cca 10 min a je to🙂
Moja 3 rocna to ma rada, manzel tiez a najmladsiemu krpcovi staci ta polievka trochu zahustena ovsenymi vlockami.
@mariosmykal @admin spravte prosím niečo s užívateľom radopp , to nie je možné aby aj do témy o varení musel niekto chodiť len hádky vyvolávať a rýpať 🙄
naša večera žemľovka 🙂
Čokoládová vajíčka plněné mascarpone krémem
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1188...
@radopp ty sa musíš fakt nudiť v živote 😕
Mini bábovky a koláčiky https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/zi...
Ahojte, už mám uvarené rizoto z bravčového mäsa a zeleniny s údeným syrom a chystám sa piecť tyčinky z lístkového cesta a nivy
dnes hubková polievočka s pečivom, syn je chorý, tak pre neho niečo na želanie. 🙂
zemiakovy privarok a fasirky
dnes grilovaný encián s bylinkami, zemiačky, brusnicová omáčka a mrkvový šalátik....v bufete nám navarili, bolo to super 🙂
Dnes paradajková polievka so syrom + zemiaky na masle a kari cukina s porom a tofu...nuz a vecer este hovadzi gulas - kedze muzovi sa cukinou nezavdacim 🙂
@amadora Vďaka za info. O čo sa prosím ťa jedná? Napíš mi viac info do IP a pozriem sa na to.

Dnes ešte dojedáme a dnes alebo zajtra urobím šošovicový prívarok a fašírky. Včera som pre kolegu robila nepečenú jablkovo-tvarohovú tortu.