icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

beruska.zuzanka
25. mar 2011

@ewana73 kurací/slepačí vývar so slížikmi? vieš, taká klasická nedeľná, len bez korenia a minimum soli, alebo aj bez soli, hm? naša malá ju milujeeee 😵

beruska.zuzanka
25. mar 2011

@ewana73 alebo aj hráškovú krémovú, tekvicovú, ja robím aj kalerábovú krémovú s trošičku kúskami a s opraženým chlebíkom/rožkom nasucho samozrejme... 😉

beruska.zuzanka
25. mar 2011

@ewana73 malá zbožňuje aj šošovičkovú-červená šošovica, zemiak, mrkva, saturejka, spolu povariť, až rozvariť a je to mňami mňami, aj ja ju jem, keď jej ju robím 😀

zuziq
25. mar 2011

dnes kolozvarska kapusta. skusala som si nalozit kapustu do sedemdecovych flias a uplne super. kapusta ako zo suda a clovek si ju moze nakladat a mat po ruke po cely rok 😉

ewana73
25. mar 2011

@beruska.zuzanka ved praveze,taketo on nechce,take kremove netoleruje,vzdy sa z nich pozvracka.aj cervena sosovica ho drhne.no neviem,on ma taky citlivy zaludok.a my mame este ten problem,ze netoleruje stale kusky v strave,mäso mu musim dokonca mixovat.doky povedala,ze mame este pockat do leta,ci sa to nezlepsi,a potom ak nie,tak na gastro.

beruska.zuzanka
25. mar 2011

@ewana73 tak skús tú slížikovú a pomixuj mu ju, uvidíš, ako zareaguje 😉 ak nezaberie, tak mu dávaj, čo mu chutí 🙂 😉
naša neje napríklad iné ovocko ako banány, tiež som z toho bola najskôr na nervy, ale už to beriem, ako je, snažím sa jej aspoň zeleninou vynahrádzať, čo nedostáva ovocím...
držím palce 😉

maculik
25. mar 2011

@zuziq prosimta, a ako si si nalozila tu kapustu? Mozes napisat postup? Ja zboznujem kolozvarsku. Lebo nasi sice nakladaju, ale lietadlom to nemozu prevazat :D A kupovana nie je taka dobra..

renatad
25. mar 2011

bravčové na hrášku s ryžou a oharky a polievočku s mušličkami a zeleninkou

daniz
25. mar 2011

Dnes narýchlo-cestovina s vajíčkom, zajtra rozmýšľam paradajkovú polievku a druhé netuším, nič ťažké, lebo na16.hod ideme krstnej mame na 60-tku. A v nedeľu namočím do marinády morčacie mäso - taká rýchlovka....a opekané zemiaky / ryža....

ewana73
25. mar 2011

@beruska.zuzanka ved to,ze aj ja som uz z toho na nervy.. 😖 a este ked sa do mna pusti ta moja premuuuudrelaa svokra,ze ako to,ze maly este poriadne neje..a bla bla a minule mu nasilu strcila do ust lupienku zemiakovu,no chudacik sa hned zacal dusit.sa len zdrziavam ,ze je to mm matka,lebo inak by som jej tak povedala,ze by sa nikdy viac ku mne neozvala.

zuziq
25. mar 2011

@maculik kapustu si narezes a na 1kg kapusty 15g soli,2-3bobkove,trochu kmin,trochu cierny peper. Vsetko zmiesas a nechas postat aby pustilo stavu. Potom natlacis do flias, najlepsie pastou, tak do 3/4 flase. Ak by si mala malo stavy dolej vodu vlaznou tak aby bola kapusta vo flasi ponorena. Ak mas klasice vrchnaky tak ich treba zavieckovat ako pri zavarani, moze byt ale aj srubovaci vrchnak. Potom to treba nechat na svetle ( niekde na okne, alebo pod oknom napr. v kuchyni) kym nevykysne - cca 3 tyzdne to trva, viecko sa najprv nafukne a potom sa vtiahne, vtedy je kapusta uz urcite dobra a potom uz len preloz na tmave miesto ( do skrine ci spajze). Stalo sa mi aj ze viecko nebolo este celkom vcucnute, ale kapusta uz bola fajnova. Myslim, ze tie 3 tyzdne stacia... Ale kapusta vydrzi aj niekolko mesiacov 😉

beruska.zuzanka
25. mar 2011

@ewana73 no, tak ja by som jej znadala... čo mu má čo dávať chipsy??? keď vraví, že poriadne neje, nech ho skúsi nakŕmiť polievočkou, hlavným jedlom, ktoré môže a nie lupienkami 😠 😠 😠 juj, tak by som jej povedala, že už by si nedovolila 😠 😎

titkovamiriam
25. mar 2011

@zuziq mnaam este som to nerobila no musi to byť dobrotka!!!

titkovamiriam
25. mar 2011

@ewana73 ked ti nechce polievky tak mu sprav tu zeleninke na pare,nemusis mat parny hrniec normalne na tej,,klietocke,,sprav mu na tanieri vojacikov zo zemiakov,kukuricky a podobne a sprav to na niake postavicky a neboj rozje sa a vrati sa aj k polievkam.

ewana73
25. mar 2011

@beruska.zuzanka no hej,vsak ona by bola schopna mu dat vyprazany rezen,nech sa nauci jest. a co davas do kuracej polievocky pre malu,lebo ja ked urobim vyvar so zeleninkou,tak aj tak je taky nemastny neslany ako voda mi pripada. skusim mu zarobit tie sliziky a mixnut.ozaj a sliziky robis len z muky a vody alebo davas aj zltko z vajicka?

ewana73
25. mar 2011

@titkovamiriam ale ja som vyssie pisala,ze on kusky netoleruje,ze mame problem so zaludkom,ze zrejme pojdeme na gastro.tak preto mixujem stravu.

samasa
25. mar 2011

my mame brokoliicovu so zemiačikmi a ten tatarkovksý ofajč 😀 čo dávaju v telke teraz 😀 s kašou a dezert mame popučené jahody s cukrom 😀
na večer som urobila sýrovú roládku bude s chlebikom

Inak kočky velmi pekne dakujem za ten receptik na čoko-tvarohove šišky- včera po obede som urobila z dvoch dáviek a večer už nebolo ani jednej 😀

titkovamiriam
25. mar 2011

@ewana73 prepac to som si nevsimla, ja som myslela ze jedaval a teraz prestal...

a2303
25. mar 2011

Ahojte, často Vás čítam a čerpám nápady! Ďakujem!

dnes sojové fašírky, zemiakové pyré, uhorokový šalát. Rebeka mi zjedla parádnu dávku 3 fašírky a plný tanier zemiakov 🙂

Zajtra asi vajíčkové halušky so šalátom, v nedeľu polievka, morčacie rezne (temperamentné - marináda v ktorej mäso stojí cez noc a na druhý deň sa vypečie) a k tomu príloha.

cinamon7
25. mar 2011

@titkovamiriam
@beruska.zuzanka dakujem vam za tipy, asi sa priklonim k tym kurencom a salatiku, predsa je to babracka pre tolkych ludi s jednohubkami, aj ten slany tip je super, vdaka 😉

maculik
25. mar 2011

@zuziq dakujem, to musim vyskusat 🙂
@a2303 ako robis sojove fasirky?

dada1212
25. mar 2011

pridám sa aj ja 🙂 my dnes máme ešte zo včera bravčové závitky s paradajkovou omáčkou a cestovinami, budem ešte na večeru robiť cestoviny so syrom. zajtra budú asi slivkové knedle.
niektoré tu spomínate morčacie mäso, bola by som rada keby ste dali recepty ako ho pripravujete aby bolo chutné, lebo ja nemám žiadne recepty na morčacie mäso a ak ho urobím ako napríklad kuracie alebo ak experimentujem, tak nie je chutné.

lucka1987
25. mar 2011

ako som pisala vcera.. mam nalozenych pstruhov v oleji citrone cesnaku a bylinkách a klasicky zemiakovy majonezovy salat 😉 a polievka zeleninova...uz len pockat kym mm pride.. 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
a2303
25. mar 2011

@maculik Sojové fašírky = sojový granulát (uvarím), pridám pokrájané rožky namočené v mlieku, petržlenovú vňať, cesnak, trocha vegety, a korenie na fašírky, vajce. Fašírky obalím v strúhanke a vypečiem. Boli fakt dobré 🙂

malinovka333
25. mar 2011

pečeného kapra 😀 mňam ,práve sa dopiekol

renatad
25. mar 2011

Máte niekto dobré recepty na diviaka s omačkami? robievam len gulaš a chcem skúsiť niečo nové osvedčené 😀 dakujeeeeem 😎

estera13
25. mar 2011

mali sme dnes zeleninovú polievku a najuzasnejsie palacinky.....tu je recept neviem ci poznáte?
1/2 l mlieka,1 dcl oleja,20dgk hl.muky,1 vanil.cukor,4 vajicka(bielka na sneh,zltky do cesta),práskovy cukor podla chuti( ja dávam ciste ten van.cukor nic ine,aj tak sú dobré) .Pecie sa uz bez oleja na dobrej teflonovej panvici!!!Sú fakt super!Lahké, mäkkucke,jedna radost.

atrami
25. mar 2011

@ewana73 , toto mi robil najstarší. Zasa mi jedol len vývar. Namotal sa na cestoviny do polievky- mali sme všetky možné tvary, polievku zjedol ani nevedel ako. Jedol mi len kuracie stehná, lebo mohol okusovať kostičku 😅.
Prostredný mi zasa odmietal kašovitú stravu, doteraz nemá rad puding, krém ani krupicu.
Deťom začalo chutiť, až keď som im dávala našu stravu, samozrejme málinko soli.

My dnes rizoto.

pami2
25. mar 2011

z akych zemiakov robite zemiakovu kasu? mne sa v poslednom case podarilo natrafit na take hnusne zemiaky, ze kasa z nich bola bleeee..