Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naša večera tuniakové cestoviny 🙂
dnes boli rezne pre maródka, zajtra robím pizu s nivou a ščipákom
My sme mali parádny brunch🙂 Pohánka je skvelá na cievy a imunitu a snažím sa ju zaradiť do nášho jedálnička. A teraz som natrafila dokonca na pohánkovú múku. Našla som veľa receptov na pohánkové palacinky a lievance naslano a nasladko. Urobila som túto parádnu slanú verziu a bola som nadšená. Pohánka má svoju typickú zemitú orieškovú chuť a tá sa k údenému lososu sa luxusne hodí! http://anetagoesyummi.blogspot.de/2015/12/pohan...
Dámi, prosim Vas,kdesi som stratila recept na medový kolač bez vaľkania...
uz konecne vsetko napecene ale dnes som nic nevarila iba sme dojedli vsetko zo vcera 🙂
baby ostal mi jeden medovy plat.. co z neho mozem urobit?? okrem tych gulky marlenka to nechcem.
dnes sme mali cestoviny s kuracim masom a syrovou omackou
dnes som robila po dlhom case sisky 🙂
Slovenská kapustnica s bravčovým údeným a klobasou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1187-slo...
Šmyklavý záhorácky zemiakový šalát
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1186-smy...
zemiakovy salat je hotovy, kapustnicu vari svokra, zajtra uz len kapra vysmazim
Skoro všetko na dnes hotové. Povedala som si, že budem tento rok variť menej, ale nakoniec som sa priklonila k tradíciam, ktoré sme dodržiavali od môjho narodenia
1 chod - oplátky s medom
2. chod - polievka z kyslej kapusty s fazuľou
3. chod - mačanka hríbová zo šťavy z kyslej kapusty, zahustená sladkou smotanou
4. chod - pirohy plnené so zemiakmi zmiešanými s bryndzou a sušenými varenými slivkami
5. chod - opekance s makom
6. chod - rybie file a zemiakový šálat
Ku kapuste a mačanke biely koláč
7. chod - zákusok, káva
Z každého jedla sa musí ochutnať, tak to bude iba po troške, aby sa neozval žlčník
To budeme jesť aj zajtra
Na Štefana kačka, červená kapusta, knedlík
Všetkým prajem požehnané Vianoce
My mame na obed sosovicovu polievku so sladkou smotanou, susenymi dubakmi a slivkami, na veceru bude: oblatky s medom, polievka od obeda, peceny kapor s pecenymi zemiakmi a ja s dcérkou budeme mat lososa na masle a zemiakovu kasu. Zajtra ideme na obed k rodicom a na veceru k svokrovcom 😀
My dnes na obed hovadzia polievocka a pecene rebierka 🙂
Stedra vecera 🙂 : oplatky s medom a cesnakom, bobalky s makom, kapustnica s bielym kolacom, salat a rybka 🙂
STASTNE a VESELE 🙂 vsetkym...milujem tuto temu tak nech nam to VARI 🙂 aj v dalsom roku tak uspesne!
My sme mali na obed paradajkovu polievku a cestoviny s avokadom a cuketou..
Na veceru mame cuduj sa svete 😀 tradicne oplatky s medom a cesnakom, opekance s makom, hubovu polievku, kapustnicu a rybu so salatom.. Stastne a vesele!!
baby ako to bude chutit ked dam do kapustnice judasove ucho??? ☹
@natal12 neviem..neskusala som davam ho iba do ostrokyslej polievky...aj ma napadlo judasove tiez lebo ziadne huby som doma nemala..nakoniec siel manzel z prace do tesca a kupil susene nase huby....doma som ich hned sla namocit a islo ma porazit ..huby z ciny....netusim co vsetko je to zmes a na zadnom obale zobrazene dubaky avselijake ine...toho roku vobec huby nerastli kvoli tym sucham...a hub je malo... uz je spravena kapustnica ale nevonaju ako nase 😖 nabuduci rok nazberame vysusime a ked zas nebudu radsej bez ...judasovo ucho nevonia ...ale ak chces huby do kapustnice tak daj aj to ucho..nie je to tradicia ale aj experimenty sa rataju... 😉
Od rana mame s manzelom post, nie z nabozenskych dovodov, ale lepsie nam potom chuti 😉
Deti mali malicke symbolicke ranajky a dobrovolne budu tahat nejedenie s nami, ze ci uvidia to zlate prasa 😀 ...
Na veceru bude:
-aperitiv Cinzano
-med, strucik cesnaku, orechy, kusky grabatoveho jablcka ako predjedlo
-kapustova polievka vegetarianska kremova s vela hribami a slivkami
-zemiakovy salat (viac zeleniny ako zemiakov), pre deti domace hranolky z rury, tradicne kapor podkovicky pre muza a mna, pre deti platyz
-rez domacej coko torticky
(+mala oblozena miska na stole: olivy, prepelicie vajicka, kaviar...to si uz kazdy nadiktoval co mu chuti 😵 )
Stastne a vesele kucharocky 🙂
U nas kapustnica, zemiakovy salat, kapor, oplatky s medom, kolaciky
Šťastné a veselé všetkým prajem
u nás dnes oblátky s medom a cesnakom
šošovicová polievka
majonézový šalát a kapor
a po večeri hurá na darčeky 😀
U nás dnes... oblátky s medom. Hríbová polievka nakyslo. Kapustnica s údenou rybou a zemiakmi. Zemiakový šalát s rybou. Opekance s makom.
mnaaam usla som s notebookom do izby aby som nevidela jedla a aha tu ho vidim zase :D
Výborný dort monte bez pečení
http://zpravynovinky.cz/index.php/kucharka/1081...
hovädzí vývar so zeleninou a niťovkami, kuracie rezne v cestíčku a majonézový šalát 🙂
U nas si vybrali klasiku...pecene kura, ryza a ceresnovy kompot. Zakusky dojedame - veternik na plechu, puncovy a klasiku - medovnicky, linecke.

dnes u nas budu rozvoniavat bryndzove halusky 🙂