Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@jania023 potravinová želatína, šťava z jahodového kompotu, jahody (ja dávam čerstvé), časť z nich rozmixujem, prisladím, dám na spodok pohárov, zalejem časťou želatíny, dám celé jahody, zalejem zvyškom želatíny, nechám stuhnúť, ozdobím šľahačkou, jahodami a lístkami mäty 🙂 môže byť aj iné ovocie, marhoľový pohár je tiež dobrý 🙂
U nas kuracie rezne,zemiakova kasa a kompot ...a malému som robila kura na paprike s cestovinou. Este idem pohladat niaky koláč na nete a pustim sa do neho 😝
súrne !!!
recept na polevu k pareným buchtám / nie cera a varova čokolada/ niečo take ako sa robí v školách a škôlkach
ď
Poraďte mi nejaký recept z kuracích pŕs, hlavne niečo rýchle 😒 ďakujem 😉
@lunana skús jogurtové rezne, lepšie sú odležané, ale ja som minule po pol hodke robila.
- jogurt biely + cesnak+ sol+čmk - do toho rezne, nechať postáť, potom len obaliť v strúhanke a vysmažiť.
k tomu zel.šalát a kaša
@lunana aj ked vynecháš cesnak budú ok, moja mama robí bez cesnaku
@svetluska23 znie to dobre, len nemám jogurt 🙂
dnes som konecne doma tak mozem vyvarat🙂
robim mrkvovo cibulkovu polievku s haluskami a druhe bude jeleni gulas so zemiakmi
@michele11 v podstate akoby si hovadzie varila, ja to robim takto, osmahnem cibulku a cesnak n oleji, pridam masko, k nemu mletu papriku a paradajkovy pretlak, zalejem cervenym ci bielym vinkom podla toho ktore je otvorene, pridam sol, korenie, mletu rascu a vodu....dusim kym nie je masko hotove. Podavam s varenymi zemiakmi, mozes aj s knedlou.
a na zajtra absolutne neviem, asi si kupime gril. kurca na velkonocnom jarmoku, lebo budem po nocnej a moc sa mi nebude chciet vyvarat...uz neviem co by som spravila, maso stale nechcem robit a teraz bolo zeleny az az...brokolica, karfiol, zeleninova polievka..co mozem spravit na nedelu? aby to mohla jest aj mala? sem s napadmi kočky
dnes kuracie placky a pecene zemiaciky plus kapusta
dnes mame langose a kyslú fazuľovú polievku,a v meste som si dala kebab 😉
ahojte baby, potrebujem recept na "zaklepavane rezne" - neviem ako sa to u vas vola, ide o to, ze ta struhanka sa zaklepe do masa, ktore je len osolene, ale vobec neviem ako to pokracuje dalej. Maly vymysla ze chce rezne ale vadi mu ze nemaju "stavu" - omacku, tak tieto tusim maju. Poradite mi prosim?
@kvojtanikova my tak robíme ,poľský rezeň,.origoš, je to z hovädziny ale robievame to aj z karé.mäso sa naklepe osolí okorení a dá do strúhanky a riadne popritláča nech sa nane nachytá.Potom sa obalia v rozšľahanom vajci a opečú na oleji.Postupne sa rovnomerne vrstvia do hlbokého pekáča a na každý rezeň sa dá trochu leča.Potom sa podlejú trochou vody,pekáč sa zakryje a pečie.
u nás dnes tvarohová žemľovka s marhuľamia a čučoriedkami a ostala aj na zajtrra 😀 , tak môžem umývať okná 😒
Zajtra zdrhám na výstavu kvetiniek, tam manželovi len kurča a slovenskú ryžu, uhorkový šalát, šošovicová polievka
@kvojtanikova 😵 my ich tiež zbožňujeme a najviac nám chutia z hovädzieho mäsa 😉

francuzaky mnam 😀