icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zucha
6. máj 2011

dnes morcaci vyvar, maso z polievky s cerstvym chlebikom a upiekla som lekvarove a nutelove buchty.

00vladka00
6. máj 2011

@mariana0915 je to mnamky mnamky ,ja som to robila vcera.

akika722
6. máj 2011

@mariana0915 no daj vedieť či chutili 😉

reanda
6. máj 2011

ja uz zase tyzden lezim s chripkou 😢 , takze ani varit ani jest
ale dnes idem pomalicky vyskusat s muzom bryndzove halusky - teda on bude varit, ja ho budem navigovat 😀 .. dufam, ze mi z nich nebude zle

evi55
6. máj 2011

objednana pizza 🙂 a vybavené

titkovamiriam
6. máj 2011

Marekov obed vonku,gulašovu nechcel tak si dal babkinu fazulovu a ja som z langošového cesta spravila aj rascový osúch,langoše už rozvoniavajú...

kukujka
6. máj 2011

dnes americke zemiaky s pecenou klobasou a hurkou,sampinonova polievka a este sardinkovu pomazanku som robila zajtra na ranajky

salvinka
6. máj 2011

@marcelina27 tie spagety ma zaujali ako ich robis prosim ta? vyskusala by som doma 🙂

marcelina27
6. máj 2011

ten recept mám z "Recepty zo života 2 " idem to robiť prvý krát tak dúfam, že sa to vydarí. 🙂
1 konzerva (250g tuniaka)
250 g špagiet
1 konzerva (200g) šampiňónov
2 tégliky kyslej smotany
200 ml mlieka
1 lyžička soli
500 g strúhanky ( je to treba len na posypanie plechu alebo mise)
500 g postrúhaného syra
2 lyžice Ramy

Špagety uvaríme v slanej vode, scedíme ich a dáme do väčšej misy. Syr na jemno postrúhame. Ohňovzdornú misu alebo hlbší plech vymastíme a vysypeme strúhankou. Po celej ploche rozložíme vrstvu tuniaka, cestovín, šampiňónov a smotany.
Mlieko osolíme, vylejeme na cestoviny, povrch posypeme syrom a pokvapkáme rozpustenou Ramou. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť.

jarunka111
6. máj 2011

dnes som sa prekonávala 😀 šošovicová polievka, ryža so syrovou zeleninou, šalát s dresingom bolo na obed a teraz som dokončila kelový a zemiakový prívarok a fašírkami. Piekla som v rúre ako to tu spomínala tuším @akika722, len sa mi trocha vysušili 😒 Uvidím, či sa do zajtra neumúdria 😀 A zajtra ešte urobím lekvárové perky 😉

akika722
6. máj 2011

@jarunka111 čo sa ti vysušilo? 😨

jarunka111
6. máj 2011

@akika722 no tie fašírky 😖 možno to tak má byť 😒 , ale raz som jedla také, čo boli šťavnaté. Ako ich pečieš prosím ťa? Ja mám teplovzdušnú rúru, tak som to mala dať asi klasicky piecť, či?

akika722
6. máj 2011

@jarunka111 nedala si malo vajec???ja stale pridam o 1-2viac 😒 alebo podl toho aku zeleninu daš...napr cuketa je štavnata z nej by to suche nemalo byť 😒
ja to robim v rure lebo nemam velmi rada mastne

jarunka111
6. máj 2011

@akika722 robila som mäsové, asi 700g a dala som 3 vajíčka, nabudúce dám normálne piecť, to mi asi ten teplý vzduch rúry tak vysušil, hnusoba 😖
Mm by mi cuketové nezjedol, keby som mu na krku stála, pre neho som musela robiť extra prívarok zemiakový, lebo ani kelový nie, nevie, čo je dobré 😵

atrami
7. máj 2011

@mariana0915 ja robím palacinky od oka. Vdžy však dávam 2 vajíčka a ostatné pridávam od oka. Keď ich pečiem, my tak 50-60 kusov, tak cih dávam všetky po upečení na kopu a po 5 palacinkách vždy, všetky naraz otočím. potom sú mäkké.
inak na teflonke, nesmieš ich rozliať až na boky, potom sú tie kraje, také súché a tvrdé 😅

akika722
7. máj 2011

@jarunka111 mäsove,a čo tak urobiť v celku,napr v celofane..moja mama takto robi a je super potom...šťavnata..počula si už o tom???normalne urobiš faširku,ona ju na tenučko potrie horčicou a zabali do celofanu a da piecť 😉 skus.neolutuješ...
a napr,zeleninove z rury mi nikdy nevyschli,ale tak asi preto že zelenina ma v sebe viac vody

atrami
7. máj 2011

@jarunka111 , ja keď sa mi nechce, robím fašírku vo forme zo srčieho chrbáta, na spodok dám papier na pečenie, možeš naplniť uvareným vajíčkom, syrom, kápiou.

My dnes malý bravčové na prírodno + zemiaková kaša a veľkí chalani pizzu z mrazáku. Polievku asi karfiolovú.

mimi21mimi
7. máj 2011

Pizzu z listkoveho cesta... polievka nebude 😀

kaara1980
7. máj 2011

hrášková polievka s haluškami a zemiakové placky

reanda
7. máj 2011

tak bryndzove halusky boli v pohode aj bez slaniny - namiesto toho cibulove cibiky

dnes asi len nieco zo zemiakov... asi pecene v supke s kyslym mliekom

ja robim fasirku v trube v celku.. po upeceni ju necham v tom vypeku, ona si ho naspat nasaje a potom je stavnata az az.. a tiez do nej davam horcicu a na vrch mletu papriku

tosomja
7. máj 2011

špenátová polievka s krutónmi, zapečené zemiaky s brokolicou a veľa veľa syru 😀

simi251
7. máj 2011

@tosomja HIHi aj my zemiaky s brokolicou a syr a smotana...mnam. Ale este k tomu pecene kura. teda mne by tie zemiaky stacili ale MMje sportovec a bezmasite jedla ho nezasytia. 😀 Tak dobru chut.

anaxamon
7. máj 2011

no dnes budu bryndzaky, uz sa tesim na ne ze dovi dopo🙂))

eva7780
7. máj 2011

dojedáme francúzke a robila som šišky

peepka
7. máj 2011

@eva7780 jaaj tie by som si dala ☹ by som sa ale citila vinno ze to davam malemu jest no neni som traaapna!! detto s reznom so zem.salatom, boze to som mala ani nepamatam. mozno sa naserem a uvarim dve vecere 😝 😀 ale zase moj by chcel to co mame my 😖

sosovicova polievka co zostala je na obed a vecera to este netusim co, daco rychle, asi nejake cestoviny s pestom a dakou zeleninou ak splasim 😀

mykky
7. máj 2011

Ja dnes varím párkovú polievku a pridala som k nej aj trošku pohánky-tak uvidíme ako bude malej chutiť a neskôr urobím cestovinky so špenátom-domácim zo záhradky. Mňam už sa teším!!!!!! 😉

zuzana_1
7. máj 2011

ja dnes varim brokolicovu kremovu polievocku a zapekane zemiaky s mletym masom a syrom 🙂

gumkacik
7. máj 2011

ale co zajtra varit poradte?ja nemam ani sajnu

muskam
7. máj 2011

dnes som urobila cesnacku, lebo ma boli hrdlo, malemu som odobrala aby nebola taka silna a dala som mu tam z mrazenej zeleniny a trosku pohanky ako zavarku. Poobede ideme k mame na fliacky s kapustou. A ja som rychlo upiekla bublaninu s brusnicami a zelatinou. A uz som vypila asi liter zazvoroveho caju.
Zajtra klasika-nedela u mamy a my si spravime borsc a bude aj na pondelok.