Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@mariana0915 je to mnamky mnamky ,ja som to robila vcera.
@mariana0915 no daj vedieť či chutili 😉
ja uz zase tyzden lezim s chripkou 😢 , takze ani varit ani jest
ale dnes idem pomalicky vyskusat s muzom bryndzove halusky - teda on bude varit, ja ho budem navigovat 😀 .. dufam, ze mi z nich nebude zle
objednana pizza 🙂 a vybavené
dnes americke zemiaky s pecenou klobasou a hurkou,sampinonova polievka a este sardinkovu pomazanku som robila zajtra na ranajky
@marcelina27 tie spagety ma zaujali ako ich robis prosim ta? vyskusala by som doma 🙂
ten recept mám z "Recepty zo života 2 " idem to robiť prvý krát tak dúfam, že sa to vydarí. 🙂
1 konzerva (250g tuniaka)
250 g špagiet
1 konzerva (200g) šampiňónov
2 tégliky kyslej smotany
200 ml mlieka
1 lyžička soli
500 g strúhanky ( je to treba len na posypanie plechu alebo mise)
500 g postrúhaného syra
2 lyžice Ramy
Špagety uvaríme v slanej vode, scedíme ich a dáme do väčšej misy. Syr na jemno postrúhame. Ohňovzdornú misu alebo hlbší plech vymastíme a vysypeme strúhankou. Po celej ploche rozložíme vrstvu tuniaka, cestovín, šampiňónov a smotany.
Mlieko osolíme, vylejeme na cestoviny, povrch posypeme syrom a pokvapkáme rozpustenou Ramou. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
dnes som sa prekonávala 😀 šošovicová polievka, ryža so syrovou zeleninou, šalát s dresingom bolo na obed a teraz som dokončila kelový a zemiakový prívarok a fašírkami. Piekla som v rúre ako to tu spomínala tuším @akika722, len sa mi trocha vysušili 😒 Uvidím, či sa do zajtra neumúdria 😀 A zajtra ešte urobím lekvárové perky 😉
@jarunka111 čo sa ti vysušilo? 😨
@akika722 no tie fašírky 😖 možno to tak má byť 😒 , ale raz som jedla také, čo boli šťavnaté. Ako ich pečieš prosím ťa? Ja mám teplovzdušnú rúru, tak som to mala dať asi klasicky piecť, či?
@jarunka111 nedala si malo vajec???ja stale pridam o 1-2viac 😒 alebo podl toho aku zeleninu daš...napr cuketa je štavnata z nej by to suche nemalo byť 😒
ja to robim v rure lebo nemam velmi rada mastne
@akika722 robila som mäsové, asi 700g a dala som 3 vajíčka, nabudúce dám normálne piecť, to mi asi ten teplý vzduch rúry tak vysušil, hnusoba 😖
Mm by mi cuketové nezjedol, keby som mu na krku stála, pre neho som musela robiť extra prívarok zemiakový, lebo ani kelový nie, nevie, čo je dobré 😵
@mariana0915 ja robím palacinky od oka. Vdžy však dávam 2 vajíčka a ostatné pridávam od oka. Keď ich pečiem, my tak 50-60 kusov, tak cih dávam všetky po upečení na kopu a po 5 palacinkách vždy, všetky naraz otočím. potom sú mäkké.
inak na teflonke, nesmieš ich rozliať až na boky, potom sú tie kraje, také súché a tvrdé 😅
@jarunka111 mäsove,a čo tak urobiť v celku,napr v celofane..moja mama takto robi a je super potom...šťavnata..počula si už o tom???normalne urobiš faširku,ona ju na tenučko potrie horčicou a zabali do celofanu a da piecť 😉 skus.neolutuješ...
a napr,zeleninove z rury mi nikdy nevyschli,ale tak asi preto že zelenina ma v sebe viac vody
@jarunka111 , ja keď sa mi nechce, robím fašírku vo forme zo srčieho chrbáta, na spodok dám papier na pečenie, možeš naplniť uvareným vajíčkom, syrom, kápiou.
My dnes malý bravčové na prírodno + zemiaková kaša a veľkí chalani pizzu z mrazáku. Polievku asi karfiolovú.
Pizzu z listkoveho cesta... polievka nebude 😀
hrášková polievka s haluškami a zemiakové placky
tak bryndzove halusky boli v pohode aj bez slaniny - namiesto toho cibulove cibiky
dnes asi len nieco zo zemiakov... asi pecene v supke s kyslym mliekom
ja robim fasirku v trube v celku.. po upeceni ju necham v tom vypeku, ona si ho naspat nasaje a potom je stavnata az az.. a tiez do nej davam horcicu a na vrch mletu papriku
špenátová polievka s krutónmi, zapečené zemiaky s brokolicou a veľa veľa syru 😀
no dnes budu bryndzaky, uz sa tesim na ne ze dovi dopo🙂))
dojedáme francúzke a robila som šišky
@eva7780 jaaj tie by som si dala ☹ by som sa ale citila vinno ze to davam malemu jest no neni som traaapna!! detto s reznom so zem.salatom, boze to som mala ani nepamatam. mozno sa naserem a uvarim dve vecere 😝 😀 ale zase moj by chcel to co mame my 😖
sosovicova polievka co zostala je na obed a vecera to este netusim co, daco rychle, asi nejake cestoviny s pestom a dakou zeleninou ak splasim 😀
Ja dnes varím párkovú polievku a pridala som k nej aj trošku pohánky-tak uvidíme ako bude malej chutiť a neskôr urobím cestovinky so špenátom-domácim zo záhradky. Mňam už sa teším!!!!!! 😉
ja dnes varim brokolicovu kremovu polievocku a zapekane zemiaky s mletym masom a syrom 🙂
ale co zajtra varit poradte?ja nemam ani sajnu
dnes som urobila cesnacku, lebo ma boli hrdlo, malemu som odobrala aby nebola taka silna a dala som mu tam z mrazenej zeleniny a trosku pohanky ako zavarku. Poobede ideme k mame na fliacky s kapustou. A ja som rychlo upiekla bublaninu s brusnicami a zelatinou. A uz som vypila asi liter zazvoroveho caju.
Zajtra klasika-nedela u mamy a my si spravime borsc a bude aj na pondelok.

dnes morcaci vyvar, maso z polievky s cerstvym chlebikom a upiekla som lekvarove a nutelove buchty.