Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme dnes tak nedelne dostali chut na tekvicovy privarok 😀
ahojte
práve som skúšobne zavárala 5 pohárov marhúľ, ak sa mi pekne chytia viečka, tak spravím ďalšie. Zavárala som 7 minút pri 80stupňoch. Ako dlho a na akej teplote zavárate marhule vy? nechcem aby mi moc zmäkli, vopred ďakujem za rady
@akika722 no hej, ale poznám od kamošky, že keď mala napr. strukoviny, tak si len orestovala na malej lyž. oliv. oleja, trošku ochutila a tak to jedla, ja prívarok robím aj so smotanou, ocot, cukor...
Ja nemám pevnú vôľu, skôr by som chodila cvičiť, ale nemám s kým, tiež je ťažko sa prispôsobiť malej, manželovi...
dnes som sa zucastnila rodinnej oslavy ciste obzerstvo.. vsetko som nejedla ale na stole sa objavilo toto: kacacia pecienkas bagetou, hydinovy vyvar, zobracka kasa, soso s varenou sliepkou, pecena kacka, lokse, zemiakove knedle, dusena kapusta, pagace, tvarohova, orechova a ceresnova strudla, zltkove rezy, uzasna cokoladova torta, kava
caute, ja som dnes uz rychlo spravila fazulkovu polievku na kyslo a zajtra mam na plane vyprazany patizon s prilohou - miesany salat s jogurtovym dressingom, mnammmm. vsetko zo zahrady...
na dnes polievka z cerstvej bielej strukovej fazulky a pecene kuracie stehna, ryza a uhorkovy salat. A kedze mame strasne vela papriky a na zajtra potrebujem navarit pre viac osob, uz mam v hrnci naskladanych 28ks plnenej papriky. Viac sa mi tam uz nezmestilo 😀
polievočka zo včera (hrachová so slaninkou) a spravíme si k tomu bravčové mäsko s hráškom, kukuricou, vareným vajíčkom a k tomu ryža 🙂
ahojte, prosím poradte mi dáky dobrý koláčik z višňami, ja poznám len bublaninu, alebo závin 🙂
my mame dnes brokolicovy quiche 🙂
ja dnes nevarím nič alebo až večer lasagne, mňamky 😎
@mircova http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=46384 fakt vyborne 😉 mam vyskusane 😉
ja som prave dovarila rajcinkovu, uz chladne 😵
zo včera 🙂 ale v takej horúčave ani nechutí jesť 🙂
ja som práve zjedla plnú misku tzatziky šalátu (uhorky na plátky, soľ, korenie, ol. olej, biely jogurt, cesnak, kôpor) a čakám, keď príde mangel z mesta okolo 14.00, že prinesie nejaký obedík z mesta. ja som dnes grogy, ledva sa hýbem 🙄
stuedená uhorkova polievka,plnene zemiakove gule,kapusta,cibula
@ajkuska taky brokolicovy kolac: das do okruhlej kolacovej formy listkove cesto, popicahs cesto vidlickou, trosku struhanky (aby cesto nebolo mokre) na to uvarenu brokolicu (len s troiskou soli), posypes struhanym syrom, zalejes sladkou smotanou (alebo na varenie) zmiesanou s 1-2 vajickami a pecies na 180stupnov cca 30-40 minut, tak aby bol vrch chrumkavy 😅
baby, odbočím od témy trošku...v piatok máme oslavu mojej hviezdičky 😅 poraďte menu, nie pre veľa ľudí - 10-15 ľudí 🙂
@tosomja marinované-máčané mäso , ruža, hranolky, polievka asi vývar -ten klasický s rezancami, a ako dezert nejaká zmrzlina, alebo osviežujúci koláč - má by teplo a padne lepšie ako sladký...ak chceš zajtra hodím recept 😎 😎 😎 na to mäso- je fakt bobré a rýchlo urobené....Ja ho nakladám pri takýchto hurápárty... 😀 😀 😀
V sobotu sme mali kurací perkelt + cestovina a vajíčková polievka
v nedeľu "mokré rezne" + hranolky a ryža a nanuky, polievka bola hov.-kuracia rezančeková
@daniz ja čítam že aka ruža až potom že asi ryža 😀
tiež by som brala tvoje menu 🙂 alebo niake pecene-grilovane kusky kurata,nepecene torty ,jednohubky zeleninove salatiky...
a ak na zahrade tak grilovacka alebo gulašik 😉
na obed dojedáme, no a na večeru bude zeleninka a syry grilované vonku na záhrade, tuniaková nátierka, zeleninový šalát s jogurtom, čerstvé pečivo a chlebík 😵 ,no ale dovtedy ešte musím zavariť 15kg uhoriek 😀
@mircova tak to chce nieco zavarit aby si mala na toto aj do zasoby, fakt je to luxusne 😉
inak teraz som skusala bublaninu s jostou a fantazia, krasne kyselkave, a urobila som to v kombinacii so stuchanou buchtou, do bublani uz hotovej som urobila koncom varesky dierky a zaliala to cokoladou, z cukru, masla a kakaa a teda to bola mnamka 😵
Prave som uvarila polievku zo struhanej zeleniny s ovsenymi vlockami a na veceru bude domaci kvaskovy chlieb s maslom a zeleninkou.
u nas sa dnes nevari,zostalo kopec jedla z vikendu.
sice trosku mimo temy,ale chcela som sa spytat, ci uz ste skusali davat do mrazaka suchu salamu(nitran) nakrajanu.aka je po rozmrazeni?je to ok?dakujem

ja som dnes prvýkrát skúšala quesadillu a musím povedať, že sa výborne podarila 🙂