Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Losos s bylinkovou omáčkou a tiramisu 🙂
@titkovamiriam tak vidíš ako rýchlo je z ryže ruža 😀 😀 😀 .
@zuzik1983 jasne že mozes zamrazit,bude ok.Problem je trosku šunka aj je napita mov vodou po rozmrazení sa total rozpadne.Ja samanu mrazim dost casto,lebo nakupujeme vo velkom a ked som mimo domu aby mali starší čo si uvariť.Dam nakarajanu na koleska-oznacenie na vypražanie,na kocky-oznacenie francuzske 🙂 😀 je jasne že aj na pizzu alebo tak cca 20 dekove kusy-oznacenie na krajanie 😀 😀 .Inak Nitran nemusiš mrazit taky suchy salam ti vydrží v pohode v chladnicke no da sa 🙂
dnes urobim vyvar z bravcovinky co zostala ale tiez sme dojedali vikendove jedlo 😉
ja pre nedostatok casu zemiakovu polievku so sunkou a zasa palacinky 😔
@tosomja a čo tak zahradkarske rezne?/my to tak volame/
1kg kuracie prsia nakrajaš na uplne tenunke rezančeky,daš tak 3vajička,sol,korenie,cesnak,solamyl,lečo bez šťavy,nechaš odstať na noc a rano vypražaš..ako ked zemiakove placky..
alebo to "slonie žradlo" u nas mäsovy šalat-ja ho robim často ked je oslava,miluje to cela rodina...
jemna salama-nakrajať na rezančeky+cubulu a kysle uhorky na mini mini kocky,worčester a variiiiš...pretlak,horčica,worčester,sol,olej a ocot..do studeneho daš taarky a všetko zmiešaš..je to fakt vyborne..počkaj prehrabem foto s Paťkovych narodeninyn ako to vyzera..tak tu je ten šalat
My sme dnes grilovali
zajtra:paradajková polievka+špagety s mortadelou+syr.ja a krpec cestoviny so špenatom 😵
ahojte baby. mate nejaku dobru a rychlu omacku na cestoviny? napr. syrovu s kuskami brokolice,...? lebo ja ked robim omacku, vzdy je "cervena" 😀 😅
@berus222 červená, a to sa ti ako podarí pri syrovej? či robievaš radšej nejakú paradajkovú. Ja robievam takýto základ a čo si tam pridáš to je už potom na tebe: smotana na varenie plus mlieko, syr eidam nasrúhaný, prípadne tam šupenem ešte nivu, niekto používa aj bambino v črievku. Ochutíš podľa chuti (podľa toho aký syr si tam dáš) soľou, korením, vegetou... Necháš to zovrieť kým sa rozpustí syr a máš hotový syrový základ. Doňho si môžeš dať brokolicu, opečené kuracie mäsko, kukuricu, hrášok, šampiony. My máme veľmi radi nivovo-syrovú omáčku v ktorej je opražená cibuľka so slaninkou, kukurica, šup na uvarené cestoviny a sa zalizujeme 🙂
@berus222 skus porovu, na opecenej cibulke podusis nakrajany por, prikryjes pokrievkou a ked je takmer hotovy, supnes cesnak, ochutis a sup na cestoviny 🙂 plus parmezan =mnam 🙂
@romea
@luciferova dik baby. urcite jednu zajtra urobim
dnes sme dojedali a zajtra netuším,v tom teple sa mi veru nechce stáť pri sporáku 😠 😠,asi zapekaný karfiol 😅
Chcem Vás poprosiť o nejaký odskúšaný recept na lasagne 🙂neviem,či tie pláty mám obvariť,alebo čo 😕
ahojte dojedali sme zo vcera zeleninovu polievku a kuracie rezne,zemiaky
Ahojte. Potrebovala by som poradiť, čo z cukínami. Minulý rok mi nenarástli skoro žiadne, tak som tento rok posadila v našej minizáhradke, kde sa dalo. A úroda je statočná. Nejaké nenáročné rýchle jedlo, ktorým by nepohrdla zajtrajšia nenáročná návšteva? Ďakujem.
@luba41
ja zvyknem len vyprazit
alebo potom privarok, ktory vacsina ludi nelubi...
par stran dozadu tu bol recept na zapekanu struhanu....http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6952
a...
.. no tiez by ma zaujimali dalsie tipy
@berus222 ja zvyknem robiť tak-sice s inymi surovinami ale možeš si tam dať na čo maš chuť..
orestujem cibulu/na kocky/kuracie prsia,kukuricu,šampiňony/ty napoly uvarenu naparenu/brokolicu,podusim,dam vegetu,korenie podusim..potom dam syr v črievku a smotanu..prevre a ak treba zahustim 😉
@luba41 cukinovy kolac, je vyborny ked je potrety dzemom a s cokoladovou polevou http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15991
@luba41 ja najradsej robievam zapekanu: 3 cukety, 3 rozky (obyc. alebo graham.), 3 vajicka, tehlicka tvrdeho syra (napr. eidam 20dkg), maslo, trosku vody alebo mlieka. rozky nadrobno natrhat, pridat vodu alebo mlieko, len aby nasiakli, pridat na drobne kocky nakrajanu osupanu cuketu a syr, a nakoniec vajicka. vsetko dobre vymiesat a vysypat do maslom vymasteneho janskeho skla. peciem v rure 45 min. az 1 hod. podla plamena. priprava cca 10 min.

@zuzik1983 my bežne dávame hocijakú aj mäkkú salámu (napr. šunku nakrájanú) aj suchú salámu nakrájanú do mrazáku a je to v pohode, chutí rovnako 🙂 robíme to najmä keď má byť nejaká veľká oslava alebo ak majú výhodnú akciu v obchode a vieme, že by sa nestihla zjesť