Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme dnes mali plnene zemiacky a boli mnamky 😉
kapustnicu na cely vikend
dievcata tie co zavarate chcem zajtra zavarat uhorky 20kg a chcela by som aby boli take chrumkave a nalev taky sladkokysely 😉 viete mi niektora poradit spravny pomer coho kolko a ako dlho ich mam dunstovat?dakujem za odpoved 🙂
ja zavaram uhorky na rozne sposoby,len tak uhorky s dekom,potom davam chren kopr a vinny list,dalsie zo zeleninou-mrkva,cibula,paprika robim s cukrom aj so sacharinom,s feferonkami...nakoniec robím,,rusle,,-vyzlecene uhorky.Chrumkave budu ak sterilizujes do 10 min ak sa rozvaria budu bleee 😠
@titkovamiriam dakujem vyskusam ja na iny sposob a ten nalev robis podla navodu na tom deku alebo zelku?
jasne podla neho alebo aj takto:
Do 7 dcl fľaše uložíme uhorky a zalejeme s týmto nálevom:
1 dcl octu, 1 ČL soli, 1 PL kryšt. cukru/3sachariny/, 2 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, zopar horčicových-doliať vodou
u nás dnes presolené bravčové na rasci a neslaná ryža. takže spolu to bolo akurát 😀
u nás dnes varila sesternica: špenátové cestoviny s paradajkovou omáčkou a krevetami a ako dezert tzaziky s chobotnicou a opraženým chlebom 😅 😅 😅 😅 bolo super deti mali klasickú zeleninkovú polievku
@lucka1371987 ja ho pouzivam dost casto a hlavne ked bol Timi malicky. Ja mam ponorny sucastou klasickeho rucneho mixera a je to velmi dobra vec 😉
@titkovamiriam a to ako zalejes normalne vodou z vodovodu ?a ked robis nalev z deka davas ho horuci alebo taky vlazny?
zalievam prevarenou a aj nalev davam vzdy studený aby zelenina a ovocie nestratili farbu,ked mi nalev ostane tak ho nechám v chladnicke-vydrží aj niekolko dní.
@titkovamiriam ok dik za rady
kedy kolvek 😉
@bambulka0406 ja to robievam v jednej hlbsej panvici s pokrievkou. kuracie prsia narezat na male okruhlejsie rezne, jemne vyklepat, osolit a okorenit. z jednej strany pritlacit do muky vymiesanej s cervenou paprikou a tou stranou polozit na rozpaleny olej a klasicky naprirodno opiect z oboch stran. vo vypeku orestovat mrkvove rezanceky (hrube struhadlo) a jablka na male kocky, pridat deci vody, skoricu a podliat bielym vinkom (cca pol deci). do stavy spät poukladat mäsko, prikryt, vypnut a nechat postat aspon 30 min., aby sa "nasli chute".
dnes sa mi podarila velkaaa mnamka, ktora vznikla spontanne v mojej hlave 🙂 nazvala som si to ZELENINOVO-.KURACI HRNIEC 🙂
@titkovamiriam keď zaváraš máš zavárací hrniec? ak také dačo nemám myslíš, že sa to dá aj iným spôsobom??? počula som niečo o zaváraní v trúbe...
my dnes na veceru mnamku sme mali🙂 steak, pecene nove zemiaky so smotanovou omackoua kt omu salat (ladovy a paradajka) mnam sme sa poza usi zalizovali a tanere docita vylizali🙂)
ingrediencie: kusok poru, jedna velka cibula, dva struciky cesnaku, sest velkych zemiakov, dve mrkvy, cerstvy hrasok, kusok kalerabu, petrzlenova vnat, ligurcek, jedna vecsia ruzicka karfiolu, kusok kelu, jedno kurca bez koze, vegeta, cierne mlete korenie, mleta rasca, mleta cervena paprika, hladka muka, maslo
postup: zeleninu najkrajat na male kusky, zemiaky priecne na polky. kurca rozporcovat tiez na mensie kusky
zeleninu narychlo oprazit na masle, pridat vegetu, vnate, zaliat vodou, uvarit v tlakovom hrnci do polomakka. kurca som naporcovala na mensie kusky, oprazila na masle, pridala som korenie, papriku, posypala mukou, premiesala a zaliala mierne vodou. ked to bolo polomakke, pridala som kurca aj so vzniknutou stavou do hrnca k zelenine... spolu som to varila este do makka. papat sa to da len tak, alebo s bagetou ci zemlou
@akika722
tu na strane 22 su casy na vsetko mozne 😉
my sme dnes dojedali zo vcera tu plnenu papriku 😅
a zajtra mame navstevu tak robim brokolicovy krem a bravcove rolky plnene spenatom a mozarelou, k tomu sytova omacka a bud zemiaky s vnatkou alebo ryza... neviem sa rozhodnut... co by ste dali? dakujem.
a dezert je ananasove pokusenie, niekde nazyvane aj orgaznus 😀 ten uz sa pekne chladi v chladnicke 😝 😵
dnes ideme robit kotlikovy gulas a grilovacku... takze mnaaaaaaaaaam 😀 😀 😀 😀
@janefonda uz ma predbehla mirka 🙂 ale v podstate nejak podobne.. akurat ze ja som teplotu neznizovala a mala som ich tam kratsie ako 35minut - ked sa zacali vo flaske robit bublinky, vypla som ruru a bud som tam flase nechala, alebo som zabalila do deky, ak som potrebovala sterilizovat dalej. Ale zaroven som robila horuci nalev, tak preto ten nizsi cas a marhulky su take chrumkave trosku, nie uplne makka ze sa rozpadavaju

papáme osatok zo včerajška - zemiaky, vajíčko na tvrdo a špenát, a ostali nám ešte ingrediencie zo včerajšej pizze, tak som dnes zbehla kúpiť ešte jedno lístkové cesto a spravili sme ešte jeden plech 🙂