Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte, u nas zeleninova polievka z mrazenej zeleninky o babicky 😉 , zeleninove rezne, ale su skor fasirky jedny upecene v rure a druhe v oleji na panvici a zemiakova kasa. Mamka ide robit buchty na pare so slivkovym lekvarom, takze asi zajdeme k nej na ne 😉
a chystam sa na plnene sampinony http://www.akosatorobi.sk/video/1376/plnene-sam... , kedze sme kupili dve balenia steakovych sampinonov....
ja mam dnes strukovy privarok so zemiakmi a volskym okom, polievku v tomto teple rada zanedbam 😉 😉
zemiaky na kyslo+sekanú
ja zatiaľ len vajíčkovú polievku nakoľko mám upratovací deň a chladnička mi toho moc nevydá a prší a nedá sa nakúpiť..., ináč tiež som posledne zanedbávala polievky, tak teraz po dlhom čase bude....
jej super tema. my budeme mat dnes zemlovku
my mame hrachovu polievku a maso na prirodno. 🙂
dnes všetko z vlastnej záhrady: vysmážaný patizón, ošupkané zemiaky z maslom a vňaťou a uhorkový šalát.....
Dnes len rýchle cestoviny so syrovou omáčkou 🙂
bravčové mäsko podobné ako španielske vtáčiky. Len som to nenapchala do toho mäsa, ale všetko pohádzala do hrnca a je to hotovo, ešte dorobím ryžu 😉
u nas dnes tekvicova omacka (tekvica zo zahradky od deda) s parkom a vajickom, frankfurtska polievka, a este zostali dukatove buchticky, najmensia ma tiez tekvicu so zemiacikom a zltkom a prave som sa rozhodla ze idem upiect marhulovy pernik 🙂
My mame kuracie mäsko na pore s kukuricou a kokosovom mlieku s ryzou 😉
ja dnes na obed gulas od vcera, co sa uz teraz nan tesim a na veceru hovadzi steak,. samozrejme pre mna teraz well-done, muzovi medium a k tomu hranolky a salat z rukoly, paradajok, uhorky, fety a avokada
dnes fazulova kysla polievka a kuracie sote so zeleninou a ryzou 😉
cuketovy kolac a salat ak sa podari este nakupit v tom dazdi
dukatove buchticky 🙂
bryndzove halusky mnam mnam 😀 😀 😀
maminy neviete mi poradit ako mam uvarit nove zemiaky v supke? Da sa to vobec? Chcem robit granadir a s klasicky uvarenymi neviem ci by to bolo ono. Ci radsej pockat kym bude na zemiakoch riadna supka? 😒
zeleninova polievocka a druhe spenatik s novymi zemiackami a volskym okom 😉 mnam
@lucikatn bože, nečakaj pokiaľ bude na tých zemiakoch riadna šupka, veď umrieš od hladu 😀 😀 😀 Ale nie!!! Ak chceš v šupke, tak ju poriadne vyumývaj, aj nejakou drsnou hubkou, daj variť do osolenej vody. Ale podľa mňa je to v pohode, ak to urobíš aj s ošúpanými zemiakmi, ja to tak robím a je to jedlé 😉
Kelovy privarok s oprazeny parkami alebo vajickom a chlebom.... odkedy si pripravujem "jedalny listok" na cely tyzden dopredu, lepsie sa mi vari 🙂))
mate dakto osvedceny recept na cuketove "Uncle ben's" - taky ten "podmaz" na spagety? Nasla som ich na nete zopar ale neviem ktory je dobry...Dakujeeem.
@jarunka111 asi by som ani nevydrzala tolko cakat lebo sme to davno nemali a mam na to prisernu chut 😀 😀 😀 skusim to teda s uvarenymi na kocky - bude aj menej roboty s tym. Veru si neviem predstavit ako by som osupala supku z novych zemiakov... Je to asi len sila zvyku robit granadir so zemiakmi uvarenymi v supke... 😀 Keby nam nechutilo tak este nam ostala cesnacka zo vcera a najeme sa tej 😀
mne sa dnes brutalne nechce varit 😠 asi to necham na chlieb s Majkou 😀
rizoto s krabimi tycinkami a mozno spravim aj tekvicove placky, uvidim, potom by bolo aj na zajtra 😀
u nas dnes hraskovo-zemiakova polievka a druhe budu palacinky na sladko pre deti a pre tata na slano plnene a vyprazane 🙂
vyprazany karfiol a varene zemiaky.uhorkovy salat
@lucikatn veď to mi je jasné, že by si nečakala a zvlášť, keď sa ti už slinky zbiehajú 🙂 Určite to bude dobré, len čo s cesnačkou. U nás sa zvyčajne vyhadzuje, ak už navarím niečo ďalšie 😲
@jarunka111 pri malom mame zavedeny rezim - pred spanim polievka a po zobudeni zasa druhy chod. Jedavam naraz s nim lebo vtedy viac spapa... ale od rana som robila ribezlovy dzem tak dnes sme rezim porusili... Takze cesnacku si dame neskor. Timi je este maly cize "musi" jest co mu nalozim ale tiez uz jeme nasilu ked mame uvarene cerstve (teda snazim sa varit az po dojedeni). Hor sa na tie zemiaky 😵
hovadzi stroganov, asi s ryzou a vajickova polievka

falosna drzkova zo vcera... zo sojoveho masa.
a sweet&sour bravcovina s ryzou a miesanym salatom 😉