Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ja dnes robím tvarohové guľky so slivkovou omáčkou ...
Dnes bude "svieckova" z telacieho stehna
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37507 toto dnes, ale s novymi zemiakmi opecenymi...
inak co sa tyka pudingoša, odporucam, je to perfektny kolacik...
baby poradte ako robite plnenu papriku s rajcinovou omackou, ja vzdy ked to robim mam problem aby sa mi to mlete maso spravilo
@lucy56 ja si uvarim trochu ryze do polomakka, ked vychladne zmiesam ju s 1 vajickom a mletym masom, ktore si dochutim ako chcem (mleta paprika, sol, cesnak...), naplnim umyte papriky a potom si urobim bledu zaprazku, dam pretlak, trochu cukru, soli, zalejem vodou a ked zacne vriet, vlozim tam naplnene papriky, zakryjem pokrievkou a dusim. Ked je paprika taka makka, vtedy je uz aj maso hotove. Papriky maju byt cely cas ponorene v omacke, preto jej robim viacej, aj taku redsiu, lebo sa to az tych cca 40 minut vydusi. A pod hrncom mam taku tu podlozku na sporak, aby mi to neprihorelo.
Neviem ci som pomohla, takto to robim ja. Mozno ma niekto jednoduchsiu verziu.
@kvojtanikova dik takto sa mi to zda akurat jednoduche tak urobim tak,diky za radu
my mame plnene kuracie prsia 😉
@titkovamiriam ahoj, ako prosim robis hlivovy perkelt?
zeleninová polievka - deti najradšej takú, tak vždy na nejaký iný spôsob urobím, nech nie je stále rovnaká
a vyprážaný karfiol, zemiačky, uhorkový šalát 🙂 ...ako dezert puding
zaprazena polievocka s vajickom a vyprazany pangas,zemiaky 🙂
U nás bude dnes šošovicová polievka a chcem vyskúšať toto : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28565
dnes hrachova polievka s udenym masom a cestoviny s paradajkami a rukolou..
po dvoch týždňoch nevarenia, dnes robím hráškovú polievku s haluškami, plnenú papriku a knedľu 😉 A ešte ma čaká 10kg broskýň na zaváranie 😵
u nás varí drahý hrachovú polievku a bryndzové cestoviny so slaninou 😀 je to môj šikuliak, ja variť neviem 😝 😅
dnes palacinky š 3 druhmi 🙂 naplani
my máme dnes strúhanú polievku a domáce rezančeky....mňam mňam....maličká má to isté....len bez soli a korenia 😀
rizoto +uhorkový šalát
zemiakova polievka nakyslo a marhulove gulky so struhankou
dnes bude len melon
restovaná kuracie pečienka s ryžou a na večeru parené buchty- kupenské 😉

hlivový perkelt.polievka zo vcera a zavaranie 🙂