icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ivetah
28. júl 2011

vcera boli pecene kuracie stehna a cukinove placky 🙂
a dnes na veceru som ku stehnam len dorobila kapustovy salat. ale neviem, co bude zajtra...

bubinko83
28. júl 2011

ja som dnes varila kuraciu polievku ,vypražane kuracie pečienky+ zemiaky varene a upiekla som pernik. Teraz by som aj marcipanovu tortu upiekla v takomto počasi. 😀 😀 😀

ikika
28. júl 2011

@mia258 ahoj, prosim Ta, napis recept na ratatouille - je to velka mnamka a mamine sa stratil recept... a robieva sa to na viacero sposobov, tak mozno ten Tvoj bude ten pravy 😀 ... dakujeeem. 🙂

romea
28. júl 2011

ahojte,
nemáte náhodou nejaký dobrý recept na čučoriedkový koláčik 🙂 idem ešte pokukať na net, no radšej by som nejaký overený 🙂

fiona8
28. júl 2011

rukolový šalát, syr slaný, rajčinky, cibuľa, tzatiky dressing 🙂 😉

lucka1987
28. júl 2011

no svieckova je v mrazaku... som sama doma sa mi ju jest neche zas tyzden...
a zajtra idem robit cuketovy privarok.. mm dojde v sobotu tak si da ten 😉

tosomja
28. júl 2011

Dnes zase diéta 😀 Nejak sa nám nechce stáť pri šporáku 😅 - zeleninový šalát.
Zajtra šošovicová polievka s údeným a zemiakmi, vyprážaný syr a hranolky (ja namiesto syru volské oko v strúhanke - na spôsob vyprážaného syra) jogurtová tatarka a spravím banány v čokoláde, lebo mám veľa banánov a už začali hnednúť 🙂

ivetah
28. júl 2011

@ikika kym ti napise mia, tu mas moj recept na ratatouille 🙂
osmazim cibulu, pridat cukinu na kocky, baklazan na kocky, paradajky, (papriku - ja nedavam), cesnak, provensalske bylinky, maly pretlak, trosku vody a necham dusit. je to mnamka 😀 bud to davam na cestoviny alebo k masu.

titkovamiriam
29. júl 2011

@ikika ja som robila aj takto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40684 na mmb su aj ine
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36750 tento je perfišný
a idem dnes na tie hlivy dufam ze pridem normalne domov 🙂

firstbaby
29. júl 2011

@ivetah aj ja sa chystam urobit tu istu, akurat nemam zazvor, takze tam dam muskatovy oriesok miesto toho 😉

ikika
29. júl 2011

@ivetah
@titkovamiriam diky za receptiky, urcite vyskusam! 🙂

My dnes budeme mat zapkane kuracie prsia so sunkou a syrom, tarhona. 🙂

adelaida33
29. júl 2011

my sa dnes pôjdeme najesť ku svokrovcom a hotovo 😀 😝

ivetah
29. júl 2011

@ikika 🙂 recepty od miriam vyzeraju dobre, ale podla mna tam chyba ta hlavna zlozka: baklazan, ten tomu doda tu spravnu specificku chut a navyse tym, ze sa dusi a zmakne uplne, tak tu omacku aj zahusti. pokial viem, tak francuzi tam nedavaju zemiaky 😉 ale jasne, ze komu co chuti 😀
@firstbaby super, je fakt vyborna. len s tym orieskom opatrne, je straaaasne vonavy 😀 mne mala nechce jest jedla, kde ho dam, je na nu moc aromaticky...
ja dnes nevarim na obed. dam si len salat. ale neviem, co vymyslim na veceru. tak sa tu budem inspirovat 😅

kibuk
29. júl 2011

ahojte dnes šampiony na smotane s cestovinou a polievocka nam ostala od vcera 🙂 🙂

zuzka1.
29. júl 2011

menu tento tyzden:
kuraice spizy v cesticku, ryza s kukuricou, salat miesany a uhorkovy so smotanou
karfilovy krem, rajcinova polievka, frankfurtska poleivka, tekvicova polievka
spagety s mortadelou a syrom
slivkove gule a sulance
kuracie na prirodno, zemiakove krokety
ryzove rezance s nivovou omackou, bazalkovou omackou
zajtra odjazd na dovolenku, tyzden pokoja a nevarenia.

nikulqa
29. júl 2011

dneska nevarim ...mam fajront 😀 inak zienky ten pudingos odporucam chutil perfektne,chvala od manzela bola 😀

daniz
29. júl 2011

kelový prívarok s párkom a na večeru bryndzové halušky - asi. 😖 😖

nikulqa
29. júl 2011

@daniz ahoj ako robis kelovy privarok?

lehotka
29. júl 2011

ja dnes idem na číínu do vyžieraku :D

chrobulka
29. júl 2011

dnes dojedame zo vcera vyprazany karfiol, zemiaky, tatarku... a je tam aj porcia planej kapustovej kyslej polievky.
zajtra bude spenatova polievka a tvarohove gulky s dzemom a oprazenou struhankou...
v nedelu karbonatky, varene zemiaky a paradajkova omacka, tesim sa! 😀

daniz
29. júl 2011

@nikulqa na oleji osmahneš cibulku, pridáš nakrájaný kel, tak 3 strúčky cesnaku-pokrájaný, rascu, soľ, trošku osmahneš, podleješ vodou a necháš dusiť tak cca 20 min. potom pridáš nakrájané zemiaky - tak v norme, nie veľa , prisolíš a dusíš, kým zemiačky nie sú hotové. Ak už sú zemiačky hotové, pridáš vo vode rozhabarkovanú múku a vleješ do kelu 😀 😀 😀 . Necháš prevrieť a ešte dochutíš korením, cesnakom, soľou... Už podľa chuti.
Papá sa to s pečivom, alebo len také samé... My to hrozne ľúbime- je to mňamka a hlavne rýchla.. 😉 😉

zuziq
29. júl 2011

hrstkova polievka a palacinky 😵

lucka1987
29. júl 2011

cuketovy privarok 😉

nikita308
29. júl 2011

dnes fazuľová sladká a kurací perkelt... no a ešte k tomu bábovku, chcela som s vaječným koňakom, ale asi bude smotanová... 🙂

mia1111
29. júl 2011

francúzska cesnaková polievočka 😉

nikulqa
29. júl 2011

@daniz mnam dakujem pekne receptik zapisany najblizsie vyskusam

nikulqa
29. júl 2011

@mia1111 mozem sa opytat aka je francuzska cesnakova polievka?

katkarv
29. júl 2011

hubova polievka z hlivy a kuriatok a kuraci perkelt z kolienkami k tomu miesany zeleninovy salat 🙂

gucz
29. júl 2011

Mliečna šošovicová polievka a k tomu osúch smotanový s vajíčkom

prahaxx
29. júl 2011

fazulka nakyslo, zemiak, vajce