Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja este do tych tzatziki davam kopor, zabudla som od hladu napisat 😀 😀
@titkovamiriam Mirka ja robievam podobné, mám foto na FB a akosi mi nejde stiahnuť a v PC ju neviem nájsť...
tento recept doniesom MM zo Švédska a zbožňujeme to všetci a aj deti, ale kvôli nim nedávam údeného lososa, ale pečeného
"Omáčka" dosť podobná tzaziky - cottage cheese, biely jogurt, nadrobno pokrájaná červená cibuľa, nadrobno pokrájaná čerstvá uhorka, soľ, pokrájaný kôpor
a k tomu už len varené zemiaky a údený losos, popr. losos na nejaký iný spôsob
kocky neviete mi poradit ako zuzitkovat cukinu lebo mi ostali este 2 velke.... 😝 Nieco okrem sterilizacie, polievky, privarku a kolaca (ani sladky ani slany)? A z mrazaka sa bojim aby z toho nebol maglajz...
dnes som nevarila nič, ale teraz sa mi práve pečie ten Pudingoš, ste ma nakazili, tak skúšam, čo sa podarí...
a kelovú polievku, alebo prívarok som naposledy robila podľa tohto receptu a bola to mňamka mňamková 🙂
http://varecha.pravda.sk/recepty/kelova-polievk...
@lucikatn zapekanu,vyprazanu a mrazaka sa neboj,ked rozmrzne len vylejes vodu a je ako cerstva 😉
@lyongirl zamilovala som si udeneho lososa a to som ho pred 2-3r ani nepoznala,no zacali ho predavat a odvtedy skoro zavislacka 😀 😀 😀 a lososa ako rybu milujem na vsetky sposoby 😉 skoda ze ho tak malo robím lebo doma moc niesu na ryby 😠
@titkovamiriam my lososa tiež milujeme, našťastie všetci a verím, že keby som dala deťom údeného, tak by mi už pečeného nezjedli 😀, len škoda, že je taký drahý, na jednej strane môžeš byť rada, že ušetríš, keď ryby nemusia, no na druhej strane si ich robiť len pre seba je "skoro nemožné"...
@mia258 @ivetah dakujem za receptiky. V najblizsej dobe urcite urobim... ano, s maminou (babka, ako ju uz teraz pred malou volame 😀 ) sme robili tiez take zeleninove - pamatam si tie cukiny, baklazany, papriky a viac len tu skvelu chut! 😀
A mozno este pre taku malu inspiraciu, zabudla som vcera napisat, ze sme mali aj nepecenu smotanovu tortu s brusnicami - hmmm, aka mnamka to bola! A dnes vecer sme si dali este vyprazany syr a zemiakove cipsy a varene zemiaky (vonku)... no nic zdrave... a zajtra ideme na grilovacku, takze sa nevari... 🙂
V nedelu by som chcela robit cestoviny s lososovou omackou (diky @ivetah)... ale je toho lososa dost vela na omacku, neviete mi poradit co s nim este? Ak nic, tak sa zje aj nastudeno na ranajky, ale tomu by som sa asi radsej vyhla... dakujem. 🙂
@ikika ak mas udeneho, ja rada robim roladu: údený losos, mascarpone, pažitka, čerstvá mäta, tavený syr, citrónová kôra, citrónová šťava
Na plátky údeného lososa natrieme zmes z mascarpone, citrónu, taveného syra, pažitky a mäty a zatočíme do rolky. Dáme do chladničky a tesne pred podávaním nakrájame.
recept mam z bezservitky od M. Kalisovej, ona tam davala aj taku omacku, ja to robim len takto. davam to na kusok ladoveho salatu s opecenym toustovym chlebom. mozes to dat ako predjedlo, alebo ako chutovku 🙂
http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recept...
dnes kurací perkelt z krídel ,len som miesto šlahačky dala mlieko z hlad.múkou ,tak je taký redší
baby ten pudingoš je fakt super, robila som z polovičnej dávky + puding celý, lebo mám rada také šťavnaté veci a po upečení za tepla som sa v mojom stave, kedy sa moje chute nevedia ovládať nevedela dojesť, vstala som ešte aj v noci, lebo som nemohla spať a dali si a jem ho aj teraz na raňajky, to zas budú kilá navyše 😀 ááá, jedli ho aj chalani, pritom oni sladké moc nemusia...
najprv som si nadávala, že čo som sa to na čo ja dala, lebo už sa necítim dobre a všetko ma bolí, ale oplatilo sa 🙂
včera zapečená brokolica so zemiakmi, dnes bryndzové halušky, jaterničky +zemiaky.
Dnes dojeme gulášovú polievku a upečiem palacinky so slivkovým a čučoriedkovým lekvárom.
a my dnes budeme mať ryžový nákyp a hráškovú polievku s krupic.haluškami 🙂 😉
kuracie rezne,zamiakové pyré,kuracia polievka 😉
dojedáme od včera grilované kur.stehná s ryžou
idem robit ranajky . americke palacinky s javor., sirupom, opekanou slaninkou k tomu a rychlo skocim do obchodu pre dzus 🙂 no amerika musi byt, ked si MM zazelal 🙂
zivanska v alobale a k tomu ryza alebo zemiaky, este uvidim
dnes je prvy den diety, takze kto u nas chce jest, musi si uvarit sam 😀 ja mam dnes na obed toast, tuniaka v konzerve a caj 😀
dnes budu iba dukatove buchticky a poobede ideme k rodicom grilovat masko a zeleninku mnaaaam 😀
nas dnes caka plnena panenka a kostova polievka ... a timonko mi spravila chut na ryžovy nakyp tak ak sa mi bude chciet tak na veceru si urobime... 🙂
tak mz dnes tiez dojedame od vcera 🙂 ale sa chystam na langose hmmm 🙂 🙂
my varime hrachovu kasu s udenym masom 🙂
Tak ja dnes nevariiim huraaa vari moj manzel...a, ze gulas no on nic ine totiz nie je ochotny navarit 😀 a este spravi kridielka uvidime ci ich nakoniec nebudem muset robit ja 😠

no a dnes takato chutovečka ked už tie tzatziki,bola som na nakupy v Metro tak som neodolala aj udenemu lososu no a mnamka bola na svete:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41762