Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak ja som dnes nevarila, lebo synček si objednal obed u babky (moja maminka) a tá nám doniesla dve misky slivkových guliek s opečenou strúhankou .... 🙂 sú vynikajúce ... mňaaaam ..... 🙂 a ešte máme zo včera zeleninkovú polievku 🙂
@ukana áno, cestoviny najprv prevarím, aj keď v niektorých receptoch je nepredvariť, už som to skúšala aj tak a uschli mi, zmäkli len tie vo vnútri a aj to nie úplne. dávam tam aj strúhaný syr a niekedy aj bešamel a niekedy aj nie, ako sa mi chce, a je to dobré aj bez bešamelu vtedy, ak je veľa šťavy z toho paradajkového pyré.
@angela1 @titkovamiriam @pancake tak dnes som robila to masko s kapustou a knedlou. Nakoniec som kupila krkovicku a dala som aj 2 cele kuracie stehienka a bolo to super. Dakujem za pomoc 🙂
baby nema tu niektora recpet na decku vyživu z tekvice?????
baby dávate mraziť cukinu, tekvicu..., alebo je to po rozmrazení ako blato?
kuracie rezne v cestíčku, ryža, hruškový kompot a včera len pizza (donáška 😝 ) 😉
a zabudla som, že sme si dnes s mm upiekli dvojfarebnú bábovku. ale uz nie je 😀 .
Vyvar s pecnovymi haluskami, kacica, lokse, kapusta dusena cervana - mali sme jarmok 😀
och, ja mám chuť na kačičku alebo hus pečenú... až hrôza. aj keby som ako chcela, mám už mesiac pokazenú trúbu :(
ja som varili hovadziu polievku s reuzancami, segedin a cuketove placky
Šťavnaté bravčové rezne, zemiaková kaša, zeleninový šalát.
špagetti s domácou omáčkou a syrom
@nadhera Ja robievam casto klasicke lasagne s masovo-rajcinovou omackou, besamelom a struhanym syrom..... a mala som uz roznych vyrobcov lasagni a ani pri jednom som nemala problem, ked je napisane nepredvarit, tak ich fakt aj netreba....dolezite je, aby boli dobre pooblievane vsetky lasagne tymi omackami....a kym zhnedne syr navrchu tak je to makkucke..... dobru chut 🙂
my sme opäť sami doma s drobcom tak asi budeme let dojedať holubiu polievočku... dám si dva taniere a ja obed vybavený 🙂 nechce sa mi variť. baby poraďte mi nejakž dobrý recept na tortu (hlavne plnku a polevu), kde nie je čokoláda pre MM, ktorý bude mať v sobotu narodky. chcem mu urobiť nejaké prekvapko.
my dojedame zo vcera 🙂
dievcata,dnes vecer budeme mat taku mini grilovacku a chcela by som vediet ako najlepsie pripravit mäso?teda nejaky recept,ci ho dat do nejakej marinady alebo ako?
@mika1979 zalezi ake mas maso. Moj muz robi len s cerstvym rozmarinom + sol, korenie a olivovy olej a tesne pred grilovanim, napr. bravcovu panenku. Ale krkovicka je vyborna aj marinovana a to ani neviem co vsetko tam dava, urcite cesnak, papriku, da sa pouzit aj nejaka hotova zmes korenin... mnam, hned by som si dala
Tak krkovicka je na grilovanie uplne super, to sa snad ani pokazit neda!!! S tou kuracinou treba trochu opatrnejsie, ja by som ju pripravila na platky, ako ked sa idu robit rezne, a ako vravim, len sol korenie olej a nejake bylinky ak mas cerstve. Ale treba davat pozor pri grilovani aby sa nevysusila, takze ju tam nepiect ako cele prasa, ale len tolko aby sa az do stredu zatiahla, ale ostala stavnata. Moj muz to uz pozna podla dotyku ci je, ja ked peciem tak radsej pred jedenim trosicku nakrojim a zistim ci je aj v strede prepecene 😀
@mika1979 Tak krkovicka je na grilovanie uplne super, to sa snad ani pokazit neda!!! S tou kuracinou treba trochu opatrnejsie, ja by som ju pripravila na platky, ako ked sa idu robit rezne, a ako vravim, len sol korenie olej a nejake bylinky ak mas cerstve. Ale treba davat pozor pri grilovani aby sa nevysusila, takze ju tam nepiect ako cele prasa, ale len tolko aby sa az do stredu zatiahla, ale ostala stavnata. Moj muz to uz pozna podla dotyku ci je, ja ked peciem tak radsej pred jedenim trosicku nakrojim a zistim ci je aj v strede prepecene 😀 nejak som sa netrafila na odpoved, tak pisem radsej dva razy...
drzim palce, hned by som sa pridala na nejaku grilovacku 😀 najdolezitejsia je aj tak prijemna spolocnost...
a akože zákusok bude dnes krupica nastudeno s maslom a grankom

@ukana ďakujem