icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

angela1
11. sep 2011

@ukana ďakujem

ukana
11. sep 2011

@atreyu , aj mna zaujímaju tie lasagne, mám tu cestovinu doma, ale netrufam si na to...ked máme chut na lasagne, kupujem v LIDLi, tie nám ako jeden z mála polotovarov chutia 😉

atiatko
11. sep 2011

tak ja som dnes nevarila, lebo synček si objednal obed u babky (moja maminka) a tá nám doniesla dve misky slivkových guliek s opečenou strúhankou .... 🙂 sú vynikajúce ... mňaaaam ..... 🙂 a ešte máme zo včera zeleninkovú polievku 🙂

evi55
11. sep 2011

@ukana @nadhera
ja robim lasagne vo vrstvach s mletym masom tiez, ale to mlete maso musi byt osmazene na cibulke, kym neohnedne, potom pridam bazalku, sol, cesnak a paradajkove pyre, podusim. tuto zmes kladiem na lasagne. to je bolognese zmes. pouziva sa aj na spagety.

ukana
11. sep 2011

@evi55 , dik, a na vrch nedávaš bešamel? takú tú bielu omáčku? a tú cestovinu predtým predvariť? 😕 😅

evi55
11. sep 2011

@ukana áno, cestoviny najprv prevarím, aj keď v niektorých receptoch je nepredvariť, už som to skúšala aj tak a uschli mi, zmäkli len tie vo vnútri a aj to nie úplne. dávam tam aj strúhaný syr a niekedy aj bešamel a niekedy aj nie, ako sa mi chce, a je to dobré aj bez bešamelu vtedy, ak je veľa šťavy z toho paradajkového pyré.

lucikatn
11. sep 2011

@angela1 @titkovamiriam @pancake tak dnes som robila to masko s kapustou a knedlou. Nakoniec som kupila krkovicku a dala som aj 2 cele kuracie stehienka a bolo to super. Dakujem za pomoc 🙂

mariana0915
11. sep 2011

baby nema tu niektora recpet na decku vyživu z tekvice?????

angela1
11. sep 2011

baby dávate mraziť cukinu, tekvicu..., alebo je to po rozmrazení ako blato?

adelaida33
11. sep 2011

kuracie rezne v cestíčku, ryža, hruškový kompot a včera len pizza (donáška 😝 ) 😉

adelaida33
11. sep 2011

a zabudla som, že sme si dnes s mm upiekli dvojfarebnú bábovku. ale uz nie je 😀 .

irsina83
11. sep 2011

Vyvar s pecnovymi haluskami, kacica, lokse, kapusta dusena cervana - mali sme jarmok 😀

kralicica
11. sep 2011

och, ja mám chuť na kačičku alebo hus pečenú... až hrôza. aj keby som ako chcela, mám už mesiac pokazenú trúbu :(

titkovamiriam
11. sep 2011

polievočka,taketo masko som piekla,a takto sme ho papali na jazere 😉 a večerna opekačka
a jedalny listok:
P-francuzske zemiaky-rascova
U-palacinky-gulasova
S-plnena paprika-kalerabova
Š-dukatové buchtičky-paradajková
P-plnené placky-kapustica
víkend podla počasia.... 😉

montinka
11. sep 2011

ja som varili hovadziu polievku s reuzancami, segedin a cuketove placky

nadhera
11. sep 2011

@atreyu pochopila si 😀 dakujem , vyskusam

nadhera
11. sep 2011

@ukana
@evi55
v noci som bola na inventure v nemenovanom obchodaku a pri ratani lasagnov som si precitala,ako sa robia a vraj netreba varit. Nezda sa mi, radsej uvarim.

sniperka
12. sep 2011

Šťavnaté bravčové rezne, zemiaková kaša, zeleninový šalát.

adelaida33
12. sep 2011

špagetti s domácou omáčkou a syrom

zdenka411
12. sep 2011

@nadhera Ja robievam casto klasicke lasagne s masovo-rajcinovou omackou, besamelom a struhanym syrom..... a mala som uz roznych vyrobcov lasagni a ani pri jednom som nemala problem, ked je napisane nepredvarit, tak ich fakt aj netreba....dolezite je, aby boli dobre pooblievane vsetky lasagne tymi omackami....a kym zhnedne syr navrchu tak je to makkucke..... dobru chut 🙂

kralicica
12. sep 2011

my sme opäť sami doma s drobcom tak asi budeme let dojedať holubiu polievočku... dám si dva taniere a ja obed vybavený 🙂 nechce sa mi variť. baby poraďte mi nejakž dobrý recept na tortu (hlavne plnku a polevu), kde nie je čokoláda pre MM, ktorý bude mať v sobotu narodky. chcem mu urobiť nejaké prekvapko.

mariana0915
12. sep 2011

my dojedame zo vcera 🙂

mika1979
12. sep 2011

dievcata,dnes vecer budeme mat taku mini grilovacku a chcela by som vediet ako najlepsie pripravit mäso?teda nejaky recept,ci ho dat do nejakej marinady alebo ako?

d_anica
12. sep 2011

@mika1979 zalezi ake mas maso. Moj muz robi len s cerstvym rozmarinom + sol, korenie a olivovy olej a tesne pred grilovanim, napr. bravcovu panenku. Ale krkovicka je vyborna aj marinovana a to ani neviem co vsetko tam dava, urcite cesnak, papriku, da sa pouzit aj nejaka hotova zmes korenin... mnam, hned by som si dala

mika1979
12. sep 2011

@d_anica no bude krkovicka a aj kuracie mäso,lebo k nam pride kamoska,ktora nejedava bravcovinu,neviem,ci to nebude velmi suche,ale tak co uz ?neviem ako to pripravit😀kupili sme gril a chcem ho vyskusat.

d_anica
12. sep 2011

Tak krkovicka je na grilovanie uplne super, to sa snad ani pokazit neda!!! S tou kuracinou treba trochu opatrnejsie, ja by som ju pripravila na platky, ako ked sa idu robit rezne, a ako vravim, len sol korenie olej a nejake bylinky ak mas cerstve. Ale treba davat pozor pri grilovani aby sa nevysusila, takze ju tam nepiect ako cele prasa, ale len tolko aby sa az do stredu zatiahla, ale ostala stavnata. Moj muz to uz pozna podla dotyku ci je, ja ked peciem tak radsej pred jedenim trosicku nakrojim a zistim ci je aj v strede prepecene 😀

d_anica
12. sep 2011

@mika1979 Tak krkovicka je na grilovanie uplne super, to sa snad ani pokazit neda!!! S tou kuracinou treba trochu opatrnejsie, ja by som ju pripravila na platky, ako ked sa idu robit rezne, a ako vravim, len sol korenie olej a nejake bylinky ak mas cerstve. Ale treba davat pozor pri grilovani aby sa nevysusila, takze ju tam nepiect ako cele prasa, ale len tolko aby sa az do stredu zatiahla, ale ostala stavnata. Moj muz to uz pozna podla dotyku ci je, ja ked peciem tak radsej pred jedenim trosicku nakrojim a zistim ci je aj v strede prepecene 😀 nejak som sa netrafila na odpoved, tak pisem radsej dva razy...

mika1979
12. sep 2011

@d_anica dakujem pekne,tak dufam,ze sa mi to vydari 🙂

d_anica
12. sep 2011

drzim palce, hned by som sa pridala na nejaku grilovacku 😀 najdolezitejsia je aj tak prijemna spolocnost...

adelaida33
12. sep 2011

a akože zákusok bude dnes krupica nastudeno s maslom a grankom