Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
porova kremova polievka, lasagne
dnes sme sa boli najesť na oslave narodenín nášho krstňaťa, mali sme šunku s chrenom a šlahačkou a čerstvá zelenina, vývar so zeleninkou, mäskom a rezancami, kuracie medailónky na leče a zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou. a torta bola karamelová. dobre bolo 😉 .
@veve39 na paprikach odkrojime vrch s jadernikom, pripravime si zmes na panvici oprazime na troche oleja nakrajanu zemlu, len nech chyti trocha korku, ale nespali sa, pridame 2 rozslahane vajcia, nakrajanu sunku na kocky a na kocky nakrajany syr feta, na tej panvici to spracuejeme len tak, aby sa vajco nelialo a ta zemlicka bola trosku chrumkava ale nie spalena. potom zmesou naplnime papriky - mne tato davka stacila na 4 velke papriky, tie dame na omasteny pekac a zapecieme, ja som piekla na 200 stupnoch asi 30-45 minut, pozerala som to, nech mi to nezhori-ta paprika.
@lucinenka001 Ahoj ja ju robím tak ako pre nás - dám variť kúpenú hŕstku, soľ a bobkový list a potom keď je skoro mäkká, dám na panvicu opražiť na troške oleja mrkvu, petržlen a zemiak nakrájané na malé kocky, zalejem to troškou vody a pridám do polievky, na konci zásmažku z oleja, hladkej múky, červenej papriky... Na koniec dám ešte majoránku alebo petržlenovú vňať a teraz som dala aj sušenú pažitku.
my sme dojedali sviečkovú z bravčovinou, knedľa......
@mrkvakatka , krásne fotky, vyzerá to dobre, to si zavárala? 😉
hovädzí guláš🙂
dnes fazuľová sladká, vykostené kuracie stehienka v cestíčku a zemiaková kaša... a k tomu ešte cigánska z jarmoku... 😉 a samozrejme niektorí členovia aj burčák mali... 😵
@ukana vďaka áno zavárala
Ahojte baby 🙂 Mam doma v mrazaku pstruhy, poradite mi nejaky chutny a nenarocny recept?
Dnes nič resp. oslavovali sme,tak tradične,šalát a rezne. Potom grécky šalát,tortička a tak.
A včera fašírky a zemiaky
dnes boli bryndzové+kapustové halušky+večer grilovačka 🙂
Ahoj mimi 🙂, dakujem za receptik. Este ak sa mozem spytat , hrstku nejak treba vo vode premyt alebo ju rovno mozem dat do hrnca varit? Pytam sa preto, lebo ryzu zvyknem tak premyvat pod vodou chvilu 🙂
fliacky s kapustou,parky v listkovom ceste a kolacik dunajske vlny 🙂
@lucinenka001 Áno áno a ešte ju predtým aj namočím, keď nezabudnem.... 🙂
manzel vari segediiin,, nieje nic lepsie ako ked vam niekto obedik nachysta 😝 😀 😝 😅
dnes kuraci vyvar so zeleninou a rezancami a maskom, cibulove zemiaky s uhorkovym salatom, varena kukurica a pecena tekvica butternut - to je taka sladka, namiesto zakusku, netradicny nedelny obed, ale my maso velmi nepotrebujeme, staci nam z polievky
Ahojte u nás je dnes bryndzová polievka, bravčové na smotane s cestovinou a akurát idem robiť ako dezer palacinky 🙂
my dnes varime takzv. babickyne zemiaky 🙂 podusene bravcove masko supneme na plech kde su zemiaky poukladane ako na francuzke zemiaky, prelejeme kyslou smotanou a smotanou na varenie a na to opat poukladame zemiaky 🙂 supneme do truby a po dvoch hodinkach mame super obed 🙂 mnam uz sa na to tesim 🙂
francúzska polievka, mrkvové placky, zemiaková kaša a zelený šalát
manzelik varil,kura na paprike /perkelt/ varene rozpucene zemiaciky a od mamy mam kapustovy salatik
My máme dnes kuracie rezne z prsíčiek a zemiakovú kašu, k tomu uhorkový šalát a ráno nám pani susedka doniesla kýblik černíc, tak vymyslíme aj nejaky mňaam koláčik 🙂 a na zajtra segedín 😀
@mrkvakatka to vyzera veeelmi dobre a chutne
grilovana makrela, zelenina, jogurtovy dresinf, pecene zemiaky a polievka
zapekane rybie filety so zeleninou, zemiaky varene, uhorkovy salat 😉
my sme dnes papali kuraciu polievku so slížami a zemiakové placky s pečienkou

@zuzana76 ahoj mozes dat prosim recept na tie zapekane papriky ? dakujem pekne 🙂