icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
18. sep 2011

ahojte!dnes dusene masko s tarhonou a dusenou mrkvou,šošovicová... 😉

kukujka
18. sep 2011

pecene kuracie stehna v medovo-horcicovej marinade a ryza

ivanka85
18. sep 2011

pecena klobaska a zemiaky

bambi2
18. sep 2011

dnes fondueeeeeeeeeeeee... uz sa neviem dockat vecere 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

romea
18. sep 2011

@attena dáš do vody variť nakrájané zemiaky, keď sú skoro uvarené, dáš tam spravené mrvance ( to sú kvázi halušky ručne robené tvrdšie cesto z polohrubej múky a vody, prípadne vajíčko). Keď je to uvarené, bryndzu si rozmiešaš v troške vody z polievky, zamiešaš to tam a dáš to dole z ohňa (nesmie bryndza sa prevárať, stratí výživné hodnoty a spravil by sa z toho syr), snáď som to nenapísala ako hotentot (ochutiť to môžeš len trošku soli, podľa bryndze) 🙂

kibuk
18. sep 2011

dnes u babky kuracie rezne,zemiakova kasa,kuracia polievka, a bravcove masko na pasiky so sampionmi a knedlik a to bude aj na zajtra 🙂

lucinenka001
18. sep 2011

@mimi21mimi

dakujem a namacat ju treba dlho prosim Ta? Dakujem 😉

tosomja
18. sep 2011

dnes som nevarila, včera som varila aj na dnes 🙂 slepačiu, kuracie prsíčka plnené mozzarelou a sušenými paradajkami v lístkovom ceste 🙂 podľa Kvetky Horvátovej 😀 dnes som len zapiekla. Zajtra asi špagety s domácou paradajkovou omáčkou a syrom

akika722
18. sep 2011

@tosomja aj myyy zajtra špagetyyyy 😀

stardust
18. sep 2011

Zapekana tekvica so zemiakmi a treskou.

tosomja
18. sep 2011

@akika722 musíme si aj oddýchnuť od varenia...len malá mi to nezje 😒

mimi21mimi
19. sep 2011

@lucinenka001 Namáčam ju niekedy ale na 2-3 hodky, keď ma ráno napadne, ale teraz ma nenapadlo... takže som ju vôbec nemala namočenú.

mata71
19. sep 2011

dnes faširky,varene zemiaky,a hlavkovy šalat,,,navarim na 2dni,,,,,,,,,,rano urobena rybacia pomazanka,,

martuska75
19. sep 2011

@titkovamiriam Skúšala som včera tú tvoju fantastickú sviečkovú a ešte sa od včera zalizujem 😀 Dnes ju ešte dobaštím. K tomu som robila lievance. Takže úúúrčite dnes nevarím.

tinuskaha
19. sep 2011

dojedame zo vcera zemiakovy salat a rezen

lizatko1009
19. sep 2011

nic som v praci, kazdy je v praci, tak nech si kazdy obstara sam 😀 a pre pripad este su rezne zo vcera.

sisanka
19. sep 2011

my uz od piatku nevarime lebo nemame kde 😀 ale tak vcera sme so svokrou piekli kralika so zemiakmi a tatarkove rezne 🙂 a dnes neviem co,vsetci su prec tak ja si urobim nejake rychlovecku 😀

titkovamiriam
19. sep 2011

ja dnes spravim mix gulas ostalo m i nieco z kuraciny nieco z pliecka,paradajky,papriky tak to nahadzem do hrnca a pridam zemiaky a bude.Fotecky teraz nebudu na mobile mi odisla karta a digi sa mi nechce tahat do kuchyne...

kaara1980
19. sep 2011

ja som včera robila fazuľovú na kyslo a údené mäso+kôprová omáčka+zemiaky.Takže to bude aj na dnes

lucinenka001
19. sep 2011

@mimi21mimi

dakujem velmi krasne, skusim uvarit 😉

lucinenka001
19. sep 2011

Kočky,

nemate prosim vas nejaky osvedceny recept na cuketove alebo tekvicove placky?

Dakujem 😉

irriss
19. sep 2011

@lucinenka001
Chces vylozene placky a nebo mas koupene cukety a nevis co s nima???
Ja jen, jaky recept Ti napsat driv 😉

luba142
19. sep 2011

@lucinenka001 cuketa, zemiaky, cesnak, sol, majoranka, cierne korenie, vajce, muka na zahustenie, vsetko zmiesat a vyprazat placky .-)

murinka
19. sep 2011

vcera zemiakove placky+plnka bravc.maso v stave+priloha hranolky 🙂 a pre mna priloha kysle uhorky 😉

sniperka
19. sep 2011

Rajčinová polievka so syrom, trnkové gule zo zemiakového cesta s makom. 🙂

lucinenka001
19. sep 2011

@irriss

Ahoj irriss. Poprosila by som Ta o recept pre placky 🙂. A samozrejme ich mame dost a treba nam ich nejako spracovat. Ale kedze v kychyni niesom špičkova gazdina som vdacna kazdej rade a pomoci , hlavne by som chcela pre drobca placky pripravit 😉

lucinenka001
19. sep 2011

@luba142
Ahoj 🙂,

dakujem, len pre mna ako laika vo vareni su potrebne aj presne mnozstva 🙂

gucz
19. sep 2011

u nás sa dnes dojedá zo včera, takže kuracie mäso z pŕs s omáškou uncle benś a k tomu ryža, a slepačia polievka so slížikmi. No a ja len čierny čaj a piškóty, keďže mám tráviace problémy 😒

luba142
19. sep 2011

@lucinenka001 tam moc na mnozstve ani nezalezi, ja som napr. vcera mala 2 vacsie cukety, vydlabane od jadierok, k tomu 4 stredne zemiaky, vsetko nastruhane, na jemno,alebo na hrubo ako chces, ale na hrubo je to menej pracne 🙂, 1 alebo 2 vajicka, cesnaku podla toho ako mate radi, ja som dala asi 3 struciky, sol, korenie podla vasej chuti, majoranky tak primerane a muky tolko aby to drzalo pokope 🙂

irriss
19. sep 2011

@lucinenka001
myslim si, ze na placky Ti dala dobry recept @luba142 😉 🙂

bod 1 ... ja osmazim cesnek (pro nas 5/6 i celou hlavicku) dozlatova, posolim, zaliju vodou a rozmackam (aby ho deti nenasly a netahaly ven 😉 ...

pak pridam nastrouhanou cuketu, vznikne jakasi kase....
zvlast v mise (uz bez vareni) do ni pridam uvarenou ryzi a to cele promicham s nastrouhanym syrem, petrzelkou a pridam 2-3 vajicka (cele)...

a smazim dozlatova ne tenke a ne silne placky 😉

p.s. mnam...

Jinak jestli mas chut, tak muzes udelat i testoviny s cuketou (zamichas do testovin bod1...) a posypu syrem

Vyborna je i pizza z listoveho testa, pokud nemas cas na kynute...

opet "vezmes" bod 1 a poklades na rozvalene testo a nechas zapect..bud nakrajis nahoru mozzarellu a nebo jen posypes syrem...

Zapecene cukety:
vydlabes vnitrek cuket a udelas bod1...s pridanim mleteho masa a vajicka...zamichas a zaplnis vydlabane mista v cuketach..nahoru nasypes syr a nebo nakrajenou mozzarellu...

dej vedet, pokud vyzkousis...Dobrou chut