Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
pecene kuracie stehna v medovo-horcicovej marinade a ryza
pecena klobaska a zemiaky
dnes fondueeeeeeeeeeeee... uz sa neviem dockat vecere 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
@attena dáš do vody variť nakrájané zemiaky, keď sú skoro uvarené, dáš tam spravené mrvance ( to sú kvázi halušky ručne robené tvrdšie cesto z polohrubej múky a vody, prípadne vajíčko). Keď je to uvarené, bryndzu si rozmiešaš v troške vody z polievky, zamiešaš to tam a dáš to dole z ohňa (nesmie bryndza sa prevárať, stratí výživné hodnoty a spravil by sa z toho syr), snáď som to nenapísala ako hotentot (ochutiť to môžeš len trošku soli, podľa bryndze) 🙂
dnes u babky kuracie rezne,zemiakova kasa,kuracia polievka, a bravcove masko na pasiky so sampionmi a knedlik a to bude aj na zajtra 🙂
dakujem a namacat ju treba dlho prosim Ta? Dakujem 😉
dnes som nevarila, včera som varila aj na dnes 🙂 slepačiu, kuracie prsíčka plnené mozzarelou a sušenými paradajkami v lístkovom ceste 🙂 podľa Kvetky Horvátovej 😀 dnes som len zapiekla. Zajtra asi špagety s domácou paradajkovou omáčkou a syrom
Zapekana tekvica so zemiakmi a treskou.
@lucinenka001 Namáčam ju niekedy ale na 2-3 hodky, keď ma ráno napadne, ale teraz ma nenapadlo... takže som ju vôbec nemala namočenú.
dnes faširky,varene zemiaky,a hlavkovy šalat,,,navarim na 2dni,,,,,,,,,,rano urobena rybacia pomazanka,,
@titkovamiriam Skúšala som včera tú tvoju fantastickú sviečkovú a ešte sa od včera zalizujem 😀 Dnes ju ešte dobaštím. K tomu som robila lievance. Takže úúúrčite dnes nevarím.
dojedame zo vcera zemiakovy salat a rezen
nic som v praci, kazdy je v praci, tak nech si kazdy obstara sam 😀 a pre pripad este su rezne zo vcera.
my uz od piatku nevarime lebo nemame kde 😀 ale tak vcera sme so svokrou piekli kralika so zemiakmi a tatarkove rezne 🙂 a dnes neviem co,vsetci su prec tak ja si urobim nejake rychlovecku 😀
ja dnes spravim mix gulas ostalo m i nieco z kuraciny nieco z pliecka,paradajky,papriky tak to nahadzem do hrnca a pridam zemiaky a bude.Fotecky teraz nebudu na mobile mi odisla karta a digi sa mi nechce tahat do kuchyne...
ja som včera robila fazuľovú na kyslo a údené mäso+kôprová omáčka+zemiaky.Takže to bude aj na dnes
dakujem velmi krasne, skusim uvarit 😉
Kočky,
nemate prosim vas nejaky osvedceny recept na cuketove alebo tekvicove placky?
Dakujem 😉
@lucinenka001
Chces vylozene placky a nebo mas koupene cukety a nevis co s nima???
Ja jen, jaky recept Ti napsat driv 😉
@lucinenka001 cuketa, zemiaky, cesnak, sol, majoranka, cierne korenie, vajce, muka na zahustenie, vsetko zmiesat a vyprazat placky .-)
vcera zemiakove placky+plnka bravc.maso v stave+priloha hranolky 🙂 a pre mna priloha kysle uhorky 😉
Rajčinová polievka so syrom, trnkové gule zo zemiakového cesta s makom. 🙂
Ahoj irriss. Poprosila by som Ta o recept pre placky 🙂. A samozrejme ich mame dost a treba nam ich nejako spracovat. Ale kedze v kychyni niesom špičkova gazdina som vdacna kazdej rade a pomoci , hlavne by som chcela pre drobca placky pripravit 😉
@luba142
Ahoj 🙂,
dakujem, len pre mna ako laika vo vareni su potrebne aj presne mnozstva 🙂
u nás sa dnes dojedá zo včera, takže kuracie mäso z pŕs s omáškou uncle benś a k tomu ryža, a slepačia polievka so slížikmi. No a ja len čierny čaj a piškóty, keďže mám tráviace problémy 😒
@lucinenka001 tam moc na mnozstve ani nezalezi, ja som napr. vcera mala 2 vacsie cukety, vydlabane od jadierok, k tomu 4 stredne zemiaky, vsetko nastruhane, na jemno,alebo na hrubo ako chces, ale na hrubo je to menej pracne 🙂, 1 alebo 2 vajicka, cesnaku podla toho ako mate radi, ja som dala asi 3 struciky, sol, korenie podla vasej chuti, majoranky tak primerane a muky tolko aby to drzalo pokope 🙂
@lucinenka001
myslim si, ze na placky Ti dala dobry recept @luba142 😉 🙂
bod 1 ... ja osmazim cesnek (pro nas 5/6 i celou hlavicku) dozlatova, posolim, zaliju vodou a rozmackam (aby ho deti nenasly a netahaly ven 😉 ...
pak pridam nastrouhanou cuketu, vznikne jakasi kase....
zvlast v mise (uz bez vareni) do ni pridam uvarenou ryzi a to cele promicham s nastrouhanym syrem, petrzelkou a pridam 2-3 vajicka (cele)...
a smazim dozlatova ne tenke a ne silne placky 😉
p.s. mnam...
Jinak jestli mas chut, tak muzes udelat i testoviny s cuketou (zamichas do testovin bod1...) a posypu syrem
Vyborna je i pizza z listoveho testa, pokud nemas cas na kynute...
opet "vezmes" bod 1 a poklades na rozvalene testo a nechas zapect..bud nakrajis nahoru mozzarellu a nebo jen posypes syrem...
Zapecene cukety:
vydlabes vnitrek cuket a udelas bod1...s pridanim mleteho masa a vajicka...zamichas a zaplnis vydlabane mista v cuketach..nahoru nasypes syr a nebo nakrajenou mozzarellu...
dej vedet, pokud vyzkousis...Dobrou chut

ahojte!dnes dusene masko s tarhonou a dusenou mrkvou,šošovicová... 😉