Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby poradte neaky receptik z bielej fazule v paradajkovej omac. ja to mam prvy krat tak netusim co s tym 😀😀
@titkovamiriam a banovsky tvaroh je ten naaaaj 😉
ja som dnes zbuchala zapeceny karfiol+zemiaky+brokoloica...na tanieri este postruhat syr 😝 😉
Buď kelový prívarok, alebo zemiaky na pokyslo....do jedného hrnca-pre krátkosť času
zeleninove crumble s kozim syrom a brokolicovy krem 😎 😎 😎 😎 😎
rajcinova polievka a zapekane cestoviny so zeleninkou
Dievcence, robila som vcera Eskimo rezy, ale nezjedia sa. Myslite, ze mozem zamrazit? Aj ked je v plnke kysla smotana? Dakujem.
@dupinka na par lyziciach oliv. oleja narychlo supnes pokrajanu malu cibulu, neskor pretlaceny cesnak, potom pridavas zeleninu nakrajanu na vacsie kocky: prvy davam baklazan, neskor cuketa, papriky (aj viac druhov), por moze byt, volitelny je zeler stonkovy sme mali v chladnicke, nakoniec paradajky olupane a pokrajane na kocky, ja som pridala aj dalsiu cibulu na velke kocky, trochu posolit, pridat tymian, drvenu bazalku alebo rozmarin podla chuti, restovat najlepsie vo woku a na zivom ohni, aby sa voda odparovala, zas nie dlho, zelenina ma zostat chrumkava. medzitym rozohriat ruru na 180-200.. do jenskeho skla alebo vyssieho plechu dat polovicu zeleniny, na to nakrajat na tenke platky kozi syr (je dostat aj uz nakrajany - chevre doux- u nas v takom dvojbaleni,ale aj ten co ma plesen navrchu v takom sulku je ok, najlepsie oba druhy). syra dat vela , ochuti to fajne. navrch zvysnu zeleninu a na to pojde " crumble" .. mrvenicka z masla muky a parmezanoveho prasku ( pomer 1:1:1 pokojne), moze sa pridat sol. Hotove za dobrych 30 minut, ak je crumble hore zlate, ak je to biele, muka este nie je ready.
Myslim,ze kto nema rad kozi syr, moze tu strednu vrstvu nahradit napriklad bryndzou, moze sa pridat aj viac cesnaku, ubrat nejaka zelenina..podstata je v cukete paradajkach. Je to strasne dobre, ale chlapom asi bude chybat maso. Nabuduce pridam aj jablkove crumble :D 😎 😵 dobru chut.
...zapekanú brokolicu so zemiakmi a syrom..
kremova mrkvova polievka s ovsenymi vlockami a druhe bukatove duchticky
ja som mala bryndzove halusky 😝
granatir s uhorkovym salatom
@gianni Ahoj,ja kupujem uz rozvalkané cesto chladené v Tescu,dávam aj na okraje plechu a orezem iba co je nazvys,takze vela cesta mi neostane zbytocne. 🙂
@zajaciq super! Myslím, že kozí syr by sa dal nahradiť aj balkánskym syrom. Vyzerá to super, niekedy urobím, díky za recept!
@cukor aj my!
@severaseptima na tie sa chystám v piatok.
Ja robím bryndzové halušky "nepravé" z acidka.
@dupinka ja zase strasne moc lubim bryndzu, ale dopriavam si ju len v praci, lebo manzel nevie pochopit "co slovaci na tom skysnutom syre vidia" 😀 ale aj acidko lubim 😝
@severaseptima tam ide bryndza, ale halušky sú z acidka a detskej krupice 😉
😕 to som este ani nepocula...ja robim halusky z muky, zemiakov, vajca a vody...ale najradsej mam ked mi niekto halusky spravi a nemusim sa s tym piplat ani potom umyvat riady 😀
zeleninovu polievka s vajickom a vyprazany karfiol 🙂
@adka7755 a @gabriellka tak tu je moje "Falosne tiramisu" dodala som puncovu aromu a vyborne to voni 🙂 este raz dakujem
tekvicovu polievku a pizzu 🙂) mnam
@kibuk normálne si mi urobila chuť 😝 . a malo úspech?
šošovicová kyslá a pizza... polievočka na zajtra ešte bude a dorobím palacinky... 🙂
@gabriellka este sa chladi ale ja uz okostovala a hmmm mnamka 🙂
@kibuk nadhera!!!!!!!!! 😉
zajtra je Michalov a Michael-tiež musim nieco vymysliet na vikend 🙂 -syn,otec,sestra.....

@kibuk ja milujem banovecke natierkové masielka 🙂
http://ke.potraviny.eu/mliecne-vyrobky/maslo/po...