icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luga
14. júl 2010

@bebebrumik s cuketou nemám odskúšané, ale nám chutia tieto (s kopou iných vecí 😉 ) :
Na oleji opražiť 2 cibule, pridať cesnak, 4 PL paradaj. pretlaku, malé lečo, 400 g uvarenej šošovice, soľ a 2 PL cukru. Povariť asi 15 minút a ochutiť oreganom. Premiešať s uvarenými cestovinami (250g) a všetko dať do vymasteného pekáča, posypať strúhaným syrom a trochou stúhanky a dať zapiecť pri 180 stupňoch dozlata.
...ja občas pridám syr ešte aj "dovnútra"

lyongirl
14. júl 2010

no už viem čo variť, tak keď príde MM z obchodu, idem makať, sa mi nechcééé 😝
hrášková polievka z vývaru z krkovičky a do toho kvasnicové halušky a kur. prsia na šťave so zeleninou na pare + zemiaky, alebo ryža, to ešte neviem...

zuzu13
14. júl 2010

práve som dovarila perkelt s kolienkami.... 🙂

atrami
14. júl 2010

@zuzu13 , šikulka.

lalus
14. júl 2010

ahojte, aké mäsko robievate k tarhoni? chcela by som nejaké kuracie, ale neviem, čo s ním, aby sa to hodilo

happy8051
14. júl 2010

@lalus mozes k tomu urobit masko na stave so zeleninovou omackou (mrkva hrasok), alebo na hubach

atrami
14. júl 2010

@lalus . k tarhoni sa hodí čokoľvek 😉 My máme najradšej len na prírodno, alebo s hríbikmi.

atrami
15. júl 2010

dnes pizza

bec
15. júl 2010

frankfurtska polievka, pecene zemiaciky a zapekane kuracie prsia v jogurtovo-syrovej omacke

luga
15. júl 2010

@atrami ja taktiez a k tomu fazul. polievku

atrami
15. júl 2010

@luga , no my máme zeleninovú polievku. Akú pizzu robíš? My máme smotanovo cesnakovú so šunkou

luga
15. júl 2010

ja som kupila tentokrat uz mrazenu 😅 - syrovu so zeleninou

daniz
15. júl 2010

Dnes fazuľu nahusto s párkom a večera-nové zemiaky uvarené s pažítkou a maslom a poch.smotanu.

dusanab
15. júl 2010

na obed vcerajsi hovadzi gulas s knedlou a na veceru kapustova polievka s parkami

bets
15. júl 2010

ja som vcera robila pizzu a kedze mi ostalo cesto, tak dnes ho upeciem len nasucho s olivovym olejom a cesnakom, dufam, ze cesto ulozene v chladnicke bude ok, este som pizzove cesto neodkladala, ani ziadne kysnute... a k tomu zeleninovy salat

azuz
15. júl 2010

dnes len rychlovka, sampionova polievka so smotanou a rybie prsty som len vyprazala, ku tomu zemiakovu kasu a salat uhorkovy 🙂

atrami
15. júl 2010

@bets , ja robievam ešte ,,pizzu" ako kôprový koláč. Kyslá smotana/jogurt + kôpor+cesnak, soľ. Zamiešať- vyliať na cesto-upiecť.

azuz
15. júl 2010

@atrami moze to byt fajnotka, vyskusam to niekedy 🙂

atrami
15. júl 2010

@azuz , zarob si toho viac- musí byť vrstva asi 1 cm. Používam to aj ako dresing 😉

petulka_1
15. júl 2010

@lalus Ja mam rada k tarhoni take masko na stave s horcicou, kecupom a kyslu uhorku do toho.

petulka_1
15. júl 2010

Ja som dnes robila plnenu papriku

denne73
15. júl 2010

@petulka_1 mnamky ja urobím asi zajtra živansku. 🙂

mircova
15. júl 2010

Dnes bola hrachová polievka a parené buchty (kúpené) lebo v tomto teple ich robiť to by bola samovražda 😀
Zajtra polievka ostala + dusené morčacie na zeleninke a ryža.

mayap
15. júl 2010

včera som si nakrájala kuracie mäso na rezance a rozmiešala s olejom, kečupom, sójovou omáčkou a vegetou. dnes som to šupla na panvicu, podusila som to, potom som pridala čeerstvé šampiňóny nakrájané na plátky, 1 lyžicu červenej papriky. keď sa to podusilo pridala som smotanu rozmiešanú s múkou a troška mlieka. k tomu sme mali cestovinu.

a poobede ma chalani ešte nahovorili na domáce rezance s tvarohom, tak som im ich v pote tváre urobila. dúfam, že zostane aj na zajtra... 😎

polievka bola len sáčková slepačia, ale ja do toho pridávam aj zeleninu (bo to čo tam pláva sa ako zelenina netvári ani náhodou) 😝

atrami
16. júl 2010

hustú fazulovú polievku s haluškami, zemiakmi, mäskom. Viac sa mi nechcelo 😠

monkula
16. júl 2010

cestoviny s omáčkou s kuracím mäsom a zeleninou

petulka_1
16. júl 2010

dnes hribovu polievocku. Druhe ostalo este od vcera. Ale este aspon puding uvarim

miracko
16. júl 2010

Deťom na želanie - ananásovo-jahodovú žemlovku s tvarohom a hrozienkami 😀
A zajtra po straaaaaaaaaaaaaaašne dlhej dobe nezdravá strava vypražaný syr s hranolkami 😀 😀 😀 zajtra celkovo celý deň nezdravo -poobede ideme na svadbu 😀 😀 😀

petulka_1
16. júl 2010

Takze puding uvareny a zjedeny. Aj my zajtra nezdravo hranolky a kuracie masko v omelete so syrom. A potom narodeninova oslava, takze torticka. mnam... Este sa napapam, kym ma vyhladuju v nemocnici

barbis
16. júl 2010

ja teraz dojedám obed...cez deň mi nechutí 😒 piekla som kura s plnkou.....kura zjedli chlapy a ja som len plnku vyberala...mňam
@bets ja si vždy odložím polku pizzového cesta do mrazničky a mám vždy po ruke..a teraz som objavila kvasnice v prášku, cesto je fajne a ani tak nesmrdká ako s obyčajnými kvasnicami