Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
paradajková polievka s ovsenými vločkami
špageti s bravčovým mäskom, s domácou omáčkou a eidamom
dnes nic ide sa k svokre,ma meniny tak nam hadam nieco da 😀
pirohy 😉
ja dnes asi kuracie rezne s ryžou a polievku mame fazulovu so sližami.
@lucikatn asi mas pravdu, treba ju bolo uvarit len robila som to prvy krat v zivote avsado bolo napisane namocit do horucej vody.... takze moja nevedommost...a sampiony som nahradila na jemno nastruhanou mrkvou a cukinou...lebo moja mala nemoze este sampiony... ale inak boli chutne, mala zjedla s kasou 2 kusky takze urcite ich budem este robit...
dnes sa u nas nevari, mame zo vcera navarene a uz dlhsie mi ide chut na rybaciu pomazanku, tak je mozne, ze si ju poobede spravime 😉
Dnes si dcéra rozkázala paradajkovú polievku a segedín s domácou knedľou samozrejme... takže čo by som pre svoje zatiaľ jediné dieťa neurobila... 😉 ale knedľa sa mi parádne vydarila... 😵
u nás je špenátový prívarok s varenými zemiačkami a vajíčkom od včera, a kysne cesto na makovník 🙂
dnes francuzske zemiaky a zeleninova polievka a na zajtra slepacia polievka s domacimi slizikmi a kuracie prsia s broskynou a syrom a zemiakove pyre
dnes plnena paprika... mnamkaaaa.
@luy neskutočná beztuková panvica s klobasou 😀
u nas dnes mokre rezne
@mojkamirka podstata je splnená je beztuková?je?a že som si dala trošičku klobásočky no čo už narobím,však ihned a okamžite s tukom nemôžem skončiť bo umrem,nie 😀
Ja som dnes varila len pre seba - obaľovanú pečenú mozzarellu so zemiakmi a paprikovo-paradajkovú omáčku k tomu 😵
Bryndzova polievka a zemiakove placky.
@luy a čo je to konkrétne za panvicu? Máš na nu nejaký link?
@jania023 tú fritézu myslíš Tefal Actifry? Má ju aj mama, jasné, že tie hranolky nie sú také ako v kope oleja, ale na to, že sú len na lyžici oleja sú dobré, teda aspon mne chutia... A ja musím jesť pečenovú dietu, ktorá je vlastne bez tuku, takže tie zemiaky z toho Tefalu zjem aj úplne ked sa robia bez oleja, lebo olej najmä prečený nesmiem...
@danielaj však jasné, ak mám pravdu povedať, my sme to ešte tak neskúšali, ako by sa to malo.... my máme radi pospájané džemom, takže to robíme tak, ale tuším švagriná to robieva tak ako Ty, a sú aj tie jej výborné, takže ja som to len ako tip, ak by sa niekomou nechcelo tie "skrojky" piecť a drviť a miešať s džemom...
@lydia22 ja som kúpila ten "trojobal" už hotový v obchode, ale myslím, že je to klasicky múka, strúhanka, vajíčko a nejaké korenie + petržlenová vňať 🙂
Vôbec sa nerozpadla ani nevytiekla, toho som sa tiež obávala. Ja som ju nevyprážala na panvici v oleji, ale urobila som si trošku diétnejšiu verziu - obalenú som ju dala na plech a do rúry 😅
Potom bola krásne mäkká a naťahovala sa 3x viac ako syr na pizzy 😀 😀
kysla / mliecna fazulova polievka a ryza+cina

@irsina83 aku kupujem tak to neviem lebo vzdy ju vysypem do nadoby a vrecko vyhodim ale kupujem ju v Tescu 😉 a neskusala si ju uvarit? Zda sa mi lepsia ked je uvarena ako sparena... ak by si ich nabuduce robila tak ich skus tvarovat mokrymi rukami - robim tak vsetky gulky a ide to lepsie lebo potom sa nelepia na ruky a tym padom ani nerozpadavaju 😉