Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes na zelanie, zase zopakujem zemiakovy zavin s udenym maskom, vzdy sa idu za usami oblizat ked to spravim 🙂 recept tu http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/...
u nas domáca knedla, kapusta a pečené mäsko 🙂 😉
u nás dnes strúčková polievka, viedenská roštenka s opekanými zemiakmi, cibuľovo-rajčinový šalát a dvojfarebný puding s jahodami, banánmi a piškótami. Snáď ma z toho neroztrhne 😉 😉 😉
včerejší uzená polévka, španělský ptáček s rýži
Tak u nas dnes bude vajickova polievka (mam na nu strasnu chut 😝 ) a pstruh na prirodno so zeiakovou kasou - pre dospelych s tatarkou - MNAM 🙂 a ako dezert banan s cokolade, resp. bananovy koktejl pre malu 😉
zapecene testoviny s bolonskou omackou a mozzarellou...
2.chod nebude, protoze bude dvojity pekac... 😉
@ellise Ahoj 🙂 brambory nevarim v šupke, ale normalne osupane, nakrajane na kocky v osolenej vode, ked zmaknu podlavim tym vlnkovanym naradim ako normalne na zemiakovu kasu a dam na balkon vychladit... je to rychlejsie... a tiez si z toho zemiakoveho zakladu odlozim nieco na lokse - tie budu zajtra na veceru s husacou mastou 🙂
dnes bude vyprazany karfiol a rozmyslam, ake zemiaky k nemu... ci len varene alebo by sme zbastili aj pecene... 😅
dnes som varila sama pre seba tak bola nivova omacka s kuracinkou..
dnes vyvar z bravcovej kosti a bravcove na kukurici s ryzou 🙂
u nás slepačia polievka s rezancami, rizoto 🙂
dnes,kuracia polievka so slížikmi a pečené kura s pyré zemiakmi a kompótom
my mame dnes pecenu kacku,lokse a cervenu kapusticku...to sa zase napraceme,nas najoblubenejsi obediiik 😝 😝 😝 😝 😝
@nelinka0401 prosila by som receptus na tie baronkyne rezi...(idu tam aj jablka a oriesky sekane?) dakujem
mrkvovo zemiakova polievka, kačacia pečienka na slivkach so zemiakmi, mrkvovy salat, tvarohovy krem
klasika - kuracia polievka - u nas fici mrkva,takze v polievke musi byt veeela mrkvicky
a zapecene kuriatko so zemiackami,kompotik
vecer bude langos 🙂 a recept dam,lebo je to "iny" langos
u nas vikend ZABIJACKA takze same dobroty 😀
@titkovamiriam sa mas 😉 taku zabijacku si dam povedat. 🙂 ale nehrozi.
@titkovamiriam ALE mame domace klobasy a kapustnica dnes vecer sa robi.......
Recept na langose
kilo hladkej muky,2vajcia,400ml mlieko,250g kyslej smotany,4KL sol, 50g drozdie, 1kocka cukor, na dochutenie cesnak,smotana,kecup,syr
do 1/2kg davky cca 200ml vlazne mlieko s cukrom,dame kvasnice. Pridame ostatne prisady a vymiesime cesto. Dame do vacsieho mikrotenoveho vrecka a do velkej misky, prikryjeme - dame do chladnicky. Tam to narastie - nakysne. Vydrzi v chaldnicke aj 3-4dni. Vyprazaju sa na rozpalenom tuku /za hrst cesta/.
Langose su ine tym, ze kysnu v chladnicke a aj ked ich nespotrebujete hned, v pohode 2-3 dni vydrzi cesto. v chladnicke.
My sme dnes mali kuracie mištičky - kuracie rezne + horčica, šunka, syr, uhorka a vajíčko upečené spolu v alobale. 🙂 (inšpirácia - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=43060 ) A zajtra na obed to s radosťou dojeme. 🙂
zapekane cestoviny z brokolicou sunkou syrom smotanou 🙂
toasty 😀 😀
slepaci vyvar, bravcove na hriboch s ryzou. a tiez kacka, kapusta, knedla. struhany tvarohovy kolacik
pečené kuracie stehná, tarhoňa, príloha červená repa

hovadzi vyvar s krupicovymi knedlickami a cina s ryzou