icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nadhera
6. aug 2010

oprava - davam aj velke kostky /nie kosty/ 😀 😀 😀

zucha
6. aug 2010

@nadhera cukinove placky sa robia presne tak isto, ako zemiakove. 😉 Ale u nas nemali uspech, tak som naposledy urobila pol na pol, zemiaky a cukina a to uz bolo mnamozne 😵 Pripadne som citala, ze daju cukinu, tvrdy nastruhany syr, vajicko, struhanka alebo muka

zucha
6. aug 2010

karfiolova polievka, hovadzie rezne a ryza s hraskom a kukuricou

atrami
6. aug 2010

@nadhera cuketové placky robím ako zemiakové. Možeš tam šupnúť čo doma nájdeš- slaninku, klobásku, salámu, hríbiky. Ja ich robím menšie- ako lievance- nalejem cesto a na vrch dám -šunku........a podobne. Takže miniem aj zbytky. Ovsené vločky dávam do cesta.

My máme dnes- kapustovú polievku, kysnuté koláče s džemom, makom, tvarohom. Vyprážaná cuketa, zemiaky, tatarka.

nadhera
6. aug 2010

dakujem, kedze dnes mame toho dost na jedenie, placky z cukety budu zajtra. Pridavam fotky mensieho svista, ako teraz po bazene jedol jablkove lievance s cokoladou a slahackou. Obaja sli rovno pod sprchu. 😀

atrami
6. aug 2010

@nadhera , juj šmudlo krásnučké 😉

atrami
6. aug 2010

Naším takto chutili cestoviny s grankom. Tato dovolil jesť v obývačke. Mama potom čistila 😠

nadhera
6. aug 2010

do obyvacky len cez moju mrtvolu 😀 😀 😀

nadhera
6. aug 2010

@atrami sunku na cuketove sta lievance das len tak navrch, potom pretocis, dopecies a "finito" ? Mam lievancovu panvicu, super vec, takze tam budem zajtra robit cuketacky.

Este jeden rychly lacny receptik - ja totiz kazdy den varrim mm do prace - ale uz mi dochadzaju napady. ☹
Uvarene zemiaky /mala som nove a zvysili sa / na kocky a navrch tvaroh, sol a poliala maslom. A zeleny petrzlen. To vam bolo super. Nechcelo sa mi hrat so slaninkou, mozno by to bolo este lepsie, k tomu uhorkovy salat.

atrami
6. aug 2010

@nadhera , moc nechýbalo a bolo by to presne tak, cez moju mrtvolu 😉

placky robím tak ako si písala otočím a dopečiem, šunku radšej pokrájaj na kúsky. Dobrý je aj údený syr.Jednoducho prehľadám chladničku 😀

cestovatelkaandrea
6. aug 2010

no asi vas zacnem citat castejsie. mate dobre napady 😉 hlavne rychle na pripravu

zucha
6. aug 2010

@nadhera k tej polievke z vnutra tekvice. Ako to potom vyberas? Zrejme to treba precedit, vsak?

miracko
6. aug 2010

@nadhera krasny je, hlavne ze mu chutilo 😀

@atrami zlatučkí aj u nás tak byva, tato dovolí a mama upratuje 😠
Ja dnes nic, ostalo od vcera ale zajtra sa urcite ozvem

dusanab
6. aug 2010

@nadhera placky ako pisali dievcata, presne ako zemiakove, ja nedavam muku ale struhanku pripadne ovsene vlocky ale tie manzel nemusi tak tie len vynimocne (alebo ked nevidi 😀 😀 ) skoda ze som necitala skor o tej polievke z vnutra tekvice, skoncilo to v kosi ☹ ach jaj. Skusim nabuduce. Vdaka za tip 😉
u nas sa v obyvacke je len ked mama dovoli, oco vzdy dovoli len ked sa ja nezacnem skaredo pozerat 😀

zuzuz1
7. aug 2010

u nas bude masko na hryboch... vcera sme vyfasovali cerstve sampiony a este neco tam prihodim co najdem v ladnicke 🙂 😅

kibuk
7. aug 2010

u nas sa nevari,ideme na oslavu a nesieme detom takuto tortu 🙂 verim že budu spokojni 🙂

amigaa22
7. aug 2010

ahoj Nadhera,
zaujali ma tie tvoje vcerajsie zapekane zemiaky so sunkou, cukinou a tou magi smotanovou omackou (alebo nejakou omackou, neviem ci bola magi). mozes mi prosim ta poslat recept? vyzera to velmi chutne a zda sa, ze je to rychlo hotove.
dakujem

atrami
7. aug 2010

polievka kapustová od včera. Manžel znova vyprážané bio cukety , pečené kura, zemiaky, paradajkový šalát.

@kibuk , tortička určite deti poteší, je naozaj krásna 🙂

kibuk
7. aug 2010

@atrami dakujem 🙂

stanusa
7. aug 2010
dusanab
7. aug 2010

@kibuk krasna torta, to si robila sama? Si sikovna. Ako sa to robi? Aj mne bude treba nejaku o mesiac ked bude mat krpec narodeniny.
@stanusa tak tymto si ma inspirovala, to asi skusim na buduci tyzden urobit 😉

kostri
7. aug 2010

@kibuk krasna torticka 😵

my mame dnes madarsky gulas zo sojoveho maska s knedlickou-domacou-uz neni take sparno,tak musim makat,ziadna kupovana sa nepovoluje 🙄 😀 😀 😀

kostri
7. aug 2010

@nadhera parada 😀 vidiet ze chutilo 😅 😉

petusko
7. aug 2010

ja som sa dnes konecne dostala k tej plnenej paprike 😀 prave prestieram na stol 🙂 a knedla kupovana, ci je teplo ci zima, ja domacu knedlu nerobim 😅 😀

bzuco
7. aug 2010

@petusko
ja tak isto...načo si robiť roboru 😀 😀 😀
aj ked viem, že domáca je mňamka...no mne sa to nechce 😔

petusko
7. aug 2010

@bzuco ved ani mne. aj ked kysnute kolace robievam, ale knedlu eeee
domacu si vychutnavam, ked idem k mame 😀

zuzu13
7. aug 2010

u nás dnes krupkova polievka a pečené zemiaky...
a ked už rozoberáte knedle...mne sa táááák nechce...ale spravím...je chutnejšia....a malá rada pomáha...
a zajtrajšie menu: slepačia polievka, pečený bočik, kyslá kapusta, domáci knedlik.....🙂

aero
7. aug 2010

tak my dnes - zemiaková kaša , ražniči, uhorkový šalát
chcela by som urobiť aj jablkový koláč , tak uvidím, či dnes, alebo si to nechám na zajtra 😉

nadhera
7. aug 2010

@zucha vnutro z tekvice ked vydlabes a das varit na polievku je v kuse - kostky sa drzia,ale aj ked nahodou plavu v polievke, jednoducho to nenaberies, alebo pri nalievani do taniera si daj sitko. Uz sa tesim aj ja na "tekvicovu" kuraciu polievku. 🙂

nadhera
7. aug 2010

@amigaa22 kupila som maggi dobre napady - zapecene zemiaky, ide tam sunka a polejes to zmesou zo sacku /smotana + voda/ a kedze som mala zvysny kus nacistenej cukine , tam som na hrubom struhadle ostruhala aj tu. Presny popis je na sacku maggi a este navrch ide struhany syr. mala som udeny, bol v dobrej cene /120sk/kg/ .
Cele to bolo super, este aj studene zemiacky z chladnicky som vyjedala zo zapekacej misy. 😀