icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lyongirl
9. aug 2010

je to rybka, veľmi dobrá...poradila mi ju švagriná, lebo sme boli na dovolenke v Chorvátsku, že ju máme skúsiť a keďže chutila a teraz je v akcii v metre, tak sme si dopriali 😉

lyongirl
9. aug 2010

no a nakoniec je k nej pyré, manžel spravil...

penny13
9. aug 2010

špagety a malému zeleninovú polievočku

zuzuz1
10. aug 2010

u nas to bude tekvicovy privarok so spekackami... uz tesim 🙂

kibuk
10. aug 2010

francuzke zemiaky s parkom a polievka kuracia 🙂

dara76
10. aug 2010

@bzuco ja do paprikasa leco nedavam (maly by to nezjedol), namiesto mlieka dam vsak kyslu smotanu. A na zlepsenie chute trosku susenej zeleniny (na styl vegety - ale mam taku len s morskou solou)

tinax
10. aug 2010

@dusanab, ja davam tiez leco do paprikasu a kedze mi to nechce ani vacsi ani mensi chlap, tak pred tym ako pridam smotanu s mukou tak to vymiesam ponornym mixerom. potom tam leco je ale nie je ho vidiet a je to akceptovane. 😀

ani3012
10. aug 2010

@tinax no dobrý nápad . musím to nabudúce aj ja tak urobiť 🙂

tinax
10. aug 2010

ja takto mixujem vela, hovorim tomu dobre schovane vitaminy. 😀 😀 Ja si inak kuchynu bez ponorneho mixera neviem ani predstavit.

tinax
10. aug 2010

aby som pridala a k teme - dnes bude gulas. Este neviem presne na aky sposob, vymyslim za pochodu podla casu.

standa82
10. aug 2010

Ja dnes varím bryndzovú polievku (mňam) a opekané bravč.kotlety. 😉

luga
10. aug 2010

vyprazane bedle

zuzu13
10. aug 2010

cesnakova polievka so syrom a opeč. chlebovými kockami, kuracie prsia s ananasom , ryža
🙂

lalus
10. aug 2010

@luga aj ja, aj ja, aj ja...to som nejedla celé roky 😢

denne73
10. aug 2010

dievčata ako sa robi ta polievka z vnutra tekvice??? 🙂 🙂

denne73
10. aug 2010

@zuzuz1 prosim ako robiš tekvicový privarok.??

miracko
10. aug 2010

Pečené rybky so šunkou, plesnivým syrom a smotanou, k tomu zemiaková kaša a zeleninová polievka

luga
10. aug 2010

@lalus , tak sup-sup do lesa 😉

daniz
10. aug 2010

denne73 nastrúhaš tekvicu na hrubšie rezance,dáš do hrnca, kde si spenila trochu masla, chvíľku osmahneš a zaleješ trochou vody,osolíš,pridáš trochu kôpru.Podusíš, keď je udusená /stačí chvíľka/pridáš zátrepku ,alebo zásmažku. Ja robievam zátrepku / poch.smotana, trošku mlieka, hl.múku-rozhabarkovať/ a vleješ do tekvice. Dochutíš soľou, octom-ak dáš poch. smotanu už ani netreba, vegetou a ja pridávam ešte kúsok masla, aby to bolo také jemnejšie. Nech sa darí..

cervena_ciapocka
10. aug 2010

@daniz - aj my máme radi tekvicu, ale ešte chutnejšia je keď nie je nastrúhaná ale pokrájaná na menšie kocky 🙂

cervena_ciapocka
10. aug 2010

ja pridám recept na rýchlu rybaciu polievku za 20 minút 😵 základ je tiež maslo, cibuľka ... hladká múka na zásmažku a červená paprika (kto má rád aj pálivá), do toho už len dáte nakrájanú papriku, nakrájanú paradajku (zbavenú šupky) a nakrájanú rybaciu filetu. Každej suroviny toľko podľa toho pre koľko ľudí varíte. Zaliať vodou tak aby polievka nebola príliš riadka a povariť 10 - 15 minút. Dochutiť len vegetou. Polievka je veľmi chutná. Prípadne môžte ešte navrch posypať opraženým chlebíkom.

bzuco
10. aug 2010

@standa82
môžeš dať recept na tú bryndzovú polievku?...ešte som takú nejedla a rada by som vyskúšala
dakujem

standa82
10. aug 2010

Na 4l polievky.
Očistiť a na kocky nakájať zemiačky (podľa seba), dať do vody (ale len tak aby bola voda nejakých 5cm nad zemiakmi), osoliť podľa chuti a variť do polozmäknutia. Do druhého hrnca si dáme si uvariť závarku - mrveničku. Bryndzu (200g) si vidličkou roztlačiť v 3 dcl šľahačk.smotany (aby neboli hrudky). Keď sú zemiaky polouvarené, primiešame bryndzu pretlačenú v smotane. Dolejeme mliekom. Pridáme uvarenú mrveničku (popr.keď si ju urobíme doma,takú nevaríme, pridáme ju rovno do polievky). Necháme prejsť varom.
Dobrú chuť, mňam.
Ja mliekové polievky nemusím, no toto je recept od babky a je výborná a aj manžel (ktorý to tiež nikdy predtým nejedol) so synom ju zbožňujú.

standa82
10. aug 2010

@bzuco ..recept je pridaný.
Na 4l polievky.
Očistiť a na kocky nakájať zemiačky (podľa seba), dať do vody (ale len tak aby bola voda nejakých 5cm nad zemiakmi), osoliť podľa chuti a variť do polozmäknutia. Do druhého hrnca si dáme si uvariť závarku - mrveničku. Bryndzu (200g) si vidličkou roztlačiť v 3 dcl šľahačk.smotany (aby neboli hrudky). Keď sú zemiaky polouvarené, primiešame bryndzu pretlačenú v smotane. Dolejeme mliekom. Pridáme uvarenú mrveničku (popr.keď si ju urobíme doma,takú nevaríme, pridáme ju rovno do polievky). Necháme prejsť varom.
Dobrú chuť, mňam.
Ja mliekové polievky nemusím, no toto je recept od babky a je výborná a aj manžel (ktorý to tiež nikdy predtým nejedol) so synom ju zbožňujú.

denne73
10. aug 2010

@daniz ďakovam 😉

kostri
10. aug 2010

rezne,zemiakove pyre a uhorkovy salat 😎

bzuco
10. aug 2010

@standa82
dakujem, určite vyskúšam 🙂

standa82
10. aug 2010

🙂

jonki
10. aug 2010

@standa82 jeej ja som na dnes varila tiez bryndzovu...ale trochu inak...ale nabuduce skusim tuto pre obmenu 😉

standa82
10. aug 2010

@jonki ...pošli recept 🙂