Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
no a nakoniec je k nej pyré, manžel spravil...
špagety a malému zeleninovú polievočku
u nas to bude tekvicovy privarok so spekackami... uz tesim 🙂
francuzke zemiaky s parkom a polievka kuracia 🙂
ja takto mixujem vela, hovorim tomu dobre schovane vitaminy. 😀 😀 Ja si inak kuchynu bez ponorneho mixera neviem ani predstavit.
aby som pridala a k teme - dnes bude gulas. Este neviem presne na aky sposob, vymyslim za pochodu podla casu.
Ja dnes varím bryndzovú polievku (mňam) a opekané bravč.kotlety. 😉
vyprazane bedle
cesnakova polievka so syrom a opeč. chlebovými kockami, kuracie prsia s ananasom , ryža
🙂
dievčata ako sa robi ta polievka z vnutra tekvice??? 🙂 🙂
Pečené rybky so šunkou, plesnivým syrom a smotanou, k tomu zemiaková kaša a zeleninová polievka
denne73 nastrúhaš tekvicu na hrubšie rezance,dáš do hrnca, kde si spenila trochu masla, chvíľku osmahneš a zaleješ trochou vody,osolíš,pridáš trochu kôpru.Podusíš, keď je udusená /stačí chvíľka/pridáš zátrepku ,alebo zásmažku. Ja robievam zátrepku / poch.smotana, trošku mlieka, hl.múku-rozhabarkovať/ a vleješ do tekvice. Dochutíš soľou, octom-ak dáš poch. smotanu už ani netreba, vegetou a ja pridávam ešte kúsok masla, aby to bolo také jemnejšie. Nech sa darí..
@daniz - aj my máme radi tekvicu, ale ešte chutnejšia je keď nie je nastrúhaná ale pokrájaná na menšie kocky 🙂
ja pridám recept na rýchlu rybaciu polievku za 20 minút 😵 základ je tiež maslo, cibuľka ... hladká múka na zásmažku a červená paprika (kto má rád aj pálivá), do toho už len dáte nakrájanú papriku, nakrájanú paradajku (zbavenú šupky) a nakrájanú rybaciu filetu. Každej suroviny toľko podľa toho pre koľko ľudí varíte. Zaliať vodou tak aby polievka nebola príliš riadka a povariť 10 - 15 minút. Dochutiť len vegetou. Polievka je veľmi chutná. Prípadne môžte ešte navrch posypať opraženým chlebíkom.
Na 4l polievky.
Očistiť a na kocky nakájať zemiačky (podľa seba), dať do vody (ale len tak aby bola voda nejakých 5cm nad zemiakmi), osoliť podľa chuti a variť do polozmäknutia. Do druhého hrnca si dáme si uvariť závarku - mrveničku. Bryndzu (200g) si vidličkou roztlačiť v 3 dcl šľahačk.smotany (aby neboli hrudky). Keď sú zemiaky polouvarené, primiešame bryndzu pretlačenú v smotane. Dolejeme mliekom. Pridáme uvarenú mrveničku (popr.keď si ju urobíme doma,takú nevaríme, pridáme ju rovno do polievky). Necháme prejsť varom.
Dobrú chuť, mňam.
Ja mliekové polievky nemusím, no toto je recept od babky a je výborná a aj manžel (ktorý to tiež nikdy predtým nejedol) so synom ju zbožňujú.
@bzuco ..recept je pridaný.
Na 4l polievky.
Očistiť a na kocky nakájať zemiačky (podľa seba), dať do vody (ale len tak aby bola voda nejakých 5cm nad zemiakmi), osoliť podľa chuti a variť do polozmäknutia. Do druhého hrnca si dáme si uvariť závarku - mrveničku. Bryndzu (200g) si vidličkou roztlačiť v 3 dcl šľahačk.smotany (aby neboli hrudky). Keď sú zemiaky polouvarené, primiešame bryndzu pretlačenú v smotane. Dolejeme mliekom. Pridáme uvarenú mrveničku (popr.keď si ju urobíme doma,takú nevaríme, pridáme ju rovno do polievky). Necháme prejsť varom.
Dobrú chuť, mňam.
Ja mliekové polievky nemusím, no toto je recept od babky a je výborná a aj manžel (ktorý to tiež nikdy predtým nejedol) so synom ju zbožňujú.
rezne,zemiakove pyre a uhorkovy salat 😎
🙂

je to rybka, veľmi dobrá...poradila mi ju švagriná, lebo sme boli na dovolenke v Chorvátsku, že ju máme skúsiť a keďže chutila a teraz je v akcii v metre, tak sme si dopriali 😉