Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@titkovamiriam aha, tak taku zmes mam, kupila som do medovnickov, tak mozem pouzit tu? ale tym padom nebudem davat tie koreniny?
@titkovamiriam prepac za tolko otazok
@svetlankat otazky v pohode,ak ma tu stihas tak ja odpoviem.Jasne daj tu tam vzadu by si mala mat napisane ake su v nej koreniny a asi tam budu vsetky a mozno zopar navyse co ozaj vadit nebude 🙂
@titkovamiriam ok, super dik. tak zajtra ti dam info, ale az vecer
@titkovamiriam ahoj, chcem sa spýtať, písla si tu o vyprážanom kuriatku v rúre.. to dáš klasický trojobal a potom šup do rúry?? ako dlaho sa to pečie? aj sa tam dáva olej? a pretáča sa to ? 😕 rada by som vyskúšala..
s dnes nevarím, dojedáme zo včera, 😉 len pečiem a veľa 🙂 🙂 🙂
rybacie tacos. skrupinky su z kukuricnej muky a plnka: rybu som nakrajala na kocky. podusila cibulku s cesnakom, pridala rybu, cele to ochutila solou, praskovou udenou paprikou, pridala nasekane paradajky a mexicky cerstvy syr, co by u nas bola ricotta. cele to este podusila, kym sa ryba pekne neoddelovala po platkoch. treba vsak dat pozor, aby sa neprevarila.
skrupinky sa ohreju v rure za 3 minuty, potom sa naplnia zmesou, navrch citron a podavaju so salatom
@titkovamiriam dnes som pozerala tvoje recepty na MMB, hľadala som recept na zázvorníky, čo si tu nedávno dávala 😉 našla som, idem ich robiť, už roky som ich nepiekla, tak dúfam, že sa podaria 🙂
@raza http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39275 robim tak aj syr,ryby a zeleninu je to rychle pekne prepecene a hlavne to nieje mastne 🙂
my dnes budeme mat polievku s bielou fazulou a zeleninou a k tomu dusene hovadzie masko s uhorkami a ryzou 😝
Potrebujem poradiť. Keď dnes upečiem tvarohový koláč - vydrží mi do vianoc??? Lebo ideme preč a nemám to potom kedy piecť.
my dojedáme od včera.a babka prinesie moravské koláčiky..mňam,mňam 😉
Dnes hovädzia polievka, strapaté rezne a zemiaková kaša - všetko zo včera
Poradte mi čím nahradiť perníkové korenie do perníkov? 🙂
Ahojte, mám jednu technickú otázku, dúfam, že mi poradíte. 🙂
Chystám sa práve začať piecť a pri výrobe cesta na zázvorníky, si mám zmes nadhriať za stáleho miešania nad hrncom s horúcou vodou... Vydrží také teplo normálna miska? A mám tú misku do tej horúcej vody namočiť alebo má byť iba nad ňou? Ďakujem za rady. 🙂
dnes dojedame 🙂 a idem piect jezkov cesto uz odpociva
@li_la miska by mala byt kovova. Bez servitky niekto varil tak, ze sa misa roztopila 😀 .
Ja som robila tento recept:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12356 aj ked odporucam pecenie 180C, 7 minut
@li_la ahoj, ja by som radšej dala tú zmes do menšieho hrnca a položila do väčšieho s vodou, tesne nad hladinu vody, snáď ešte nejaké gazdinky poradia, možno sa aj ja niečo priučím 😉 ale raz to to robila takto a podarilo sa, bez ujmy na miskách či popáleninách, lebo aj také sa mi už podarilo 😀 no proste šikovná 😀
@abriela
@jarunka111
No my sme pomerne mladá domácnosť, takže kovové misky a pod ešte nemáme. Mám síce jednu z Tupperware, ktorá by mala byť vysoko odolná, ale tu zase používam na iné a nechcem ju ani len poškriabať... 😀 Skúsim ten hrniec aj keď bude to problém, keďže je v ňom ešte polievka... 😀 Alebo to risknem s tou miskou? no neviem, asi skúsim radšej ten hrniec umyť niekde v boxe, keďže keď malý spí, nie je dobrý nápad púšťať vodu v kuchyni... :D A náhodou neviete, ako by som mohla preosiať múku bez sitka? 😀 😀
@li_la daj hrniec, aj ja som si tak chránila veci 😀 😀 😀 , ale časom sa to poddalo a už skôr pozerám na to ako niečo rýchlo urobiť ako na to, aby som si niečo nezničila. 😉 Veď je to to na používanie a čo sa používa, to sa aj ničí, keď to bude v skrini odložené, tak mi je to na načo?
Múku skús cez gázu, ale nemám odskúšané, takže nezaručujem výsledok 🙂
@bv_alexandra skorica, aniz, klinceky 😀
@titkovamiriam k tomuto receptiku sa chcem spytat, kolko cca citronovej stavy?
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35804
@kibuk aj to moje už odpočíva 😀
u nas dnes dojedame kuraci vyvar s pismenkami z nedele a urobime si cuketovo-zemiakove placky na obed a vyprazany syr na veceru pre maminu a tatina a slecne daco fajne este vymyslime 😉
dojedame zo vcera,tak dnes sa spravia na veceru zemiakove placky
zo včera paradajková polievka,pečený bôčik so zemiakmi a pripravené cesto v chladničke na linecké koláče

@svetlankat myslim si že je aj niaka zmes do perničkov,tak kup taku-ak by si tie koreniny neminula je to škoda kupovat-davam vsetky tie koreniny,tie davaju chut aj vonu 🙂