Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
porkovo mrkvová polievka, marinovane kuracie nugetky vysmážeané v zemiakovom cestíčku s ryžou
ja mám na sporáku kapustnicu a teraz som spravila tatarský biftek zo sviečkovej 😝 ,. Baby robíte niektorá pomazánku na chlebíčky z varených zemiakov? Ja to mám strašne rada ale idem to robiť prvý krát tak mi dajte nejaku inšpiráciu. Vdaka 🙂
maso pomelu, hodně na jemno cibulku, žloutek, worcestr omáčka, kečup, pepř, hořčice, sul. Já dávám i česnek ale nemusíš, záleží jak si počesnekuješ topinku. /česky píšu rychlejší 🙂 /
@titkovamiriam my tiež na Nový rok nejeme hydinu zo zvyku 😉 podľa nmojej nebohej babky by nám uletelo šťastie 😒
@titkovamiriam já sem sice moc nechodím, ale sleduju Vás pořád. A řeknu Ti teda, že Tvoji chlapi se mají při Tobě jako králové. 🙂 🙂 🙂
toto je TOP 1 tema roku 2011 😀 😀 😀
pripajam sa hydinu na Novy rok nie,,,aby neuletelo stastie,,, silvester a novy rok,,,,Bude kapustnica,madarsky gulas knedla,,,chlebicky,pagace,,z liskove cesta slane palicky,,,,udene prevarene,klobasy,,zabijackova kasa,,,, a samozrejme sladke kolaciky...vecer pred radnicu na pripitok,,,,
@mateson dakujem 😉
@danielaj presne tak 😉 a este nesmie visiet pradlo na snurach,prví do domu po polnoci musi vojst chlap,samozrejme nesmieme sa hadat a podobne drobnôstky robene zo zvyku 😉
@mateson z varených zeiakov,vacsinou salaty ale ked to rozmixujes je to vlastne natierka.ja aj dnes ako som robila tu z masa z polievky tak som do nej dala zo tri uvarene zemiaky,zeleninu ,cibulu ,dva druhy horcice a mnaaaam 🙂
no a zasa ja,ked je to tu teraz take vynovene tak najviac prispevkom mam v tejto teme cez 700 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam fuuuha s tym pradlom to asi nesplnim, lebo pri tej malej mojej drnde periem skoro kazdy den. 🙂
@egyptanka ved aj ja s tym mam problen-vyperiem zajtra rano a rychlo posusim-na novy rok prat nebudem a potom 2 aj tri pracky,chalani ked su pri psoch,konoch,potom idu za frajerkami a potom do telocvicne tak fuuuuuura pradla,Milan bude na chate tak ten mi to smari do kupelne az 2 😀 😀 😀 😀
@titkovamiriam na sušiaku smie byť pradlo?pračka mi prave dopiera 😀 či do polnoci mať možem? 😀
@akika722 jasne do polnoci zajtra mozes 🙂 a myslim si že ani potom sa nic nestane 😉
Jak na Nový rok, tak po celý rok – podle této nejznámější pověry bychom měli první den nového roku konat dobré skutky a být na sebe vzájemně hodní, pak se nám prý bude dařit ve vztazích s okolím i po zbytek roku.
A nezapomeňte si 1. ledna obléct něco nového a strčit si do kapes hodně peněz, jedině tak prý budete žít po celý rok v blahobytu. S touto pověrou úzce souvisí i novoroční oběd, během kterého by se měla podávat vařená čočka. Ta zajistí, že se vás budou držet peníze.
Ke štěstí vám dopomůže ovar z prasátka, stejně jako dárky v podobě kominíčka, čtyřlístku a malého prasátka.
Nezapomeňte také zkontrolovat, zda u vás právě na Nový rok nevisí prádlo. To prý přináší velké neštěstí spojené se smrtí v rodině.
@titkovamiriam budem fukať aby uschlo 😀
@titkovamiriam šošovicu mam kupenuuuuuuuuuu,isto 1veho bude 😀 to robim stale na novy rok 😀
@akika722 my šošovicu robíme na stedrý den a kapustnicu na silvestra a novy rok 🙂
Dobrá ránko každej gazdinke,čo dnes?šošovicová na polnoc,šalát,knedlo vepro červené zelí,šalátik normálny,šalátik zemiakový s cibulou na kyslo,cesnaková pomazánka,slané pečivo,malému rezen /to musí lebo bude štrajk/,chlebíčky,očká,koláče,na prvého hovädzia polievočka...........tak a ide sa na to
ja varim polovnikom gulas .a pre nas je odvcera kapustnica a dnes budu chlebicky,ocka udene mesko s chrenom a zajtra este neviem co
@titkovamiriam fakt? to prádlo som nevedela 😉 idem ho hneď postŕhať 😀
@titkovamiriam a prečo nesmie byt povešane pradlo? Viem že sa to nema nechavat na šnure ale neviem prečo. 😕
KOCKY PEKNEHO SILVESTRA A NOVY ROK?NECH NAM TO VARI,PECIE,VSETKO SA VYDARI.....A RODINKA SA PODARI......zela martula, 😵
Dievčatá prajem vám krásne prežitie Silvestra a úspešné vykročenie do Nového roka, veľa zdravíčka, šťastia, lásky, porozumenia a kopec dobrých kuchárskych nápadov a receptov 😉

@ukana ja som prave dnes zo zbytku udeneho urobila sunkofleky a k tomu sme mali cviklu, bolo to velmi mnam 🙂