icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzuz1
15. aug 2010

Sladké plnené rožky:
2 vajcia
60g rozpusteného masla
doplnit do 350 ml mliekom
400g polohrubej múky
100g hladkej múky
50 g špaldovej múky(ja som dala 150g hl.m.)
1/2 ČL lyžičky soli
4 PL lyžice cukru
2 ČL sušeného droždia
Program cesto

Po vykysnutí vyvaľkať plát čo najbližší tvarom kruhu. Rozdeliť na 8 častí. Do širokej časti trochu nutely a kúsok horkej čokolády. Od širšieho kraja zatočiť, upraviť do tvaru rožkov, na povrchu potrieť vajkom a piecť v rúre na cca 160°C asi 15-20 min.

Poznámka: z uvedeného množstva mi vyšli 2 plechy---tzn. cesto rodelit na 4 kusy a z nich postupne vyvalkat kruhy rozdelene na osminy. tzn>> 1 cesto>>4kruhy>>32 rozkov... neviem ci je to pochopitelne, ale su fantasticke
inak za surova dost male a tenke rozky ale v trube naberu na velkosti... ja som davala na plech 3x5rozkov+1
@elixia

denne73
15. aug 2010

@zuzuz1 mnamky šikulka 😉

denne73
15. aug 2010

@zuzuz1 akurát že ja pekárničku doma doma nemám ☹ . nevadi vyskušam v trube 😀

elixia
15. aug 2010

@zuzuz1 dakujem, urcite vyskusam cez tyzden 🙂

dusanab
15. aug 2010

ja dnes peciem bravcove so zeleninou a asi k tomu spravim zemiaky, este uvidim 😀

kostri
15. aug 2010

vepso knedlo zelo....boze ,my sa tych knedli najeme 😝 😀 😀 😀
vcera sme mali kyslu krumplovu mliekovu polievku a langose 🙂

zuzuz1
15. aug 2010

@denne73 sak tak ci tak sa to pecie v trube... akurat vymiesit to musis sama... to zvladas v pohode 🙂 v tom pripade si sprav normal kvasok typnem si z jedneho cerstveho drozdia...

zuzuz1
15. aug 2010

u nas sa dnes oslavovala zuzana... takze grilovana krkovicka len tak nadivoko so zeleninovym salatikom, cukyna plnena sampionovou zmesou, ovocie nakrajane a limetkovy kolac,,,

denne73
15. aug 2010

@zuzuz1 😀 😀 😀 😀 😀 ok

estterka
15. aug 2010

my sme mali dne srychlovku-zapekany karfiol..a zajtra by to chcelo nieco z kyslej kapusty,ale netusim co..

zucha
15. aug 2010

u nas bol den v znameni kapustnice 😉

luga
15. aug 2010

dnes sme vyjedali moju mamku - pecena krkovicka s ryzou 😅
a na zajtra som uz ukuchtila rybaci paprikas s bryndzou a len dorobim halusky k tomu 😎

dusanab
15. aug 2010

@luga prezrad prosim recept na rybaci paprikas 🙂 drobec ma velmi rad ryby a ja len stale rozmyslam ako mu ich spravit na novy sposob aby sa mu neprejedli. Dakujem 🙂 🙂

luga
15. aug 2010

@dusanab, nie som si ista, ze mu to bude chutit - treba si na tu chut zvyknut 😅
oprazit tri male cibule na oleji, pridat na kusky pokrajane filety (500g), osolit, okorenit, poprasit ml. cervenou paprikou, pridat bujon a podla potreby vodu (vacsinou netreba) a dusit 5-10 min. 100g bryndze rozslahat v 300 ml mlieka a pridat k udusenej rybe, nechat zovriet, podava sa s klasickymi haluskami

zuzuz1
16. aug 2010

hmm no vcera nas nasi prepadli s plnou krabicou hribov-krasnych dubacikov... dostala som jasne instrukcie, ze ich mam spravit za cerstva, bo susene dostaneme... cakam nejake napady 🙂

atrami
16. aug 2010

dnes decká moravské koláče. Manžel smotanovo-koprový koláč.

standa82
16. aug 2010

Dnes dojedáme po včerajšku 🙂

luga
16. aug 2010

@zuzuz1 , mna napada len prazenica 😅 , prip. "na smotane", miesto masa s cestovinou

denne73
16. aug 2010

@luga si dobra xixixixi mna nenapada absolutne nič.

luga
16. aug 2010

@denne73 , ved mi hriby tiez vacsinou len susime, pripadne mrazime 😉

denne73
16. aug 2010

@luga 😉 😉 😉 😉

zucha
16. aug 2010

@zuzuz1 hubovy perkelt s haluskami. To je de facto taky na smotane...........mnam, potom hubova polievka so zemiakmi, hubove fasirky. Moja mam robi udajne nieco take, ze si ich podusi so solou, potom nejak nalozi do flasiek a zasterilizuje. V zime to ma potom, ked robi maso na hubach. Ale presny recept neviem.

zucha
16. aug 2010

my dnes este kapustnica a cestoviny salatik 😵

dusanab
16. aug 2010

@luga dakujem, mozno mu bude chutit, bryndzovu polievku ma velmi rad tak to bude nieco ako polievka s file 😀 a bujon tam ide aky, rybaci?

@zuzuz1 tiez mi napada len hubovy paprikas....

luga
16. aug 2010

@dusanab , nemas zac 🙂 .... v podstate su to obohatene bryndzove halusky 😉 .... bujon davam natura zeleninovy

zuzuz1
16. aug 2010

@alami
@luga
@zucha
@dusanab dakujem vam baby za typy... nieco asi budem musiet vybrat... akoze doteraz lietala po doktoroch bo cela rodina sme kriply a este sa pustit do tyhc hribov :( blee... najhorie je ze po nedeli mame navarene... ale vyskusam nieco take lahke... uvidime,.. potom sa pochvalim ;)

alami
16. aug 2010

@zuzuz1 inak, aj hubové fašírky sa robievajú - podusiť na cibulke a potom zmiešať s rožkami v mlieku, vajce, sol, korenie, strúhanka na zahustenie, vytvariovať, vypražiť

dusanab
16. aug 2010

dnes bude na veceru peceny hot dog 🙂 na zajtra musim vymysliet nieco z cukety, mozno privarok

dusanab
16. aug 2010

@zuzuz1 aha co som nasla ked som hladala sebe http://www.couvarit.sk/hubove-jedla.phtml?id3=4393